Πίσω από πόσες σκέψεις σου, άραγε, κρύβεται ο φόβος;
“Η Εικόνα ενδέχεται να υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα”

Ένα Blog σχεδιασμένο με τη βοήθεια του Freepik

Πόσες φορές αλήθεια δεν κάνεις κάτι, επειδή φοβάσαι;

Φοβάσαι την απόρριψη.. φοβάσαι την αποτυχία.. Ούτε καν δοκιμάζεις να κάνεις κάτι που θέλεις, που χρειάζεσαι, γιατί φοβάσαι, φοβάσαι το κενό. Ένα κενό που σε ρουφάει και αν κοιτάξεις βαθιά γράφει αποτυχία, απόρριψη..

Μια εικόνα που σου δημιουργεί αρνητικές σκέψεις και φόβο και σε φρενάρει από τις επιθυμίες σου, από την επιτυχία και την ευτυχία.

Φόβος, κρύβεται πίσω από τις περισσότερες αρνητικές σου σκέψεις, από τα περισσότερα εμπόδια, από τα περισσότερα άσχημα συναισθήματα!

Φοβάσαι να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου και τις αναστολές σου;

Μήπως, πρέπει να κινητοποιήσεις τις κρυφές σου δυνάμεις, να υπερβείς τα όρια της υπερβολικής σου ανασφάλειας, δημιουργώντας ένα πλαίσιο θωρακισμένο ορμή και αποφασιστικότητα;

Τι επιδιώκεις και τι περιμένεις άραγε από τους άλλους, αν δεν εκφράσεις τα συναισθήματά σου, τα θέλω σου, τις επιθυμίες σου;

Φοβάσαι να εκφραστείς.

Να πεις τι αισθάνεσαι. Τι σε προβληματίζει. Φοβάσαι να αντιπαρατεθείς με τους συνεργάτες σου. Φοβάσαι να διαφωνήσεις. Φοβάσαι να συμφωνήσεις.

Φοβάσαι να εκδηλώσεις τα συναισθήματά σου. Φοβάσαι να ξεσπάσεις το θυμό σου. Φοβάσαι την αντιδράσεις που θα προκαλέσουν τα λόγια σου στον κύκλο σου. Φοβάσαι την απόρριψη. Φοβάσαι την αποδοχή. Φοβάσαι να εκτεθείς. Φοβάσαι να κλάψεις.

Φοβάσαι να γελάσεις. Φοβάσαι μην πληγώσεις. Φοβάσαι μην πληγωθείς. Φοβάσαι την επιτυχία. Φοβάσαι την αποτυχία. Φοβάσαι να κάνεις όνειρα. Φοβάσαι, φοβάσαι, φοβάσαι..

Τελικά, ΖΕΙΣ; Απολαμβάνεις τις στιγμές σου;


Πίσω από πόσες σκέψεις σου, άραγε, κρύβεται ο φόβος;
Φοβάμαι μήπως κάνω λάθος.
Φοβάμαι μήπως πληγωθώ.
Φοβάμαι μήπως αποτύχω.
Φοβάμαι μήπως χάσω κάποιον που αγαπώ.
Φοβάμαι μήπως είμαι άρρωστος.
Φοβάμαι ότι θα με κοροϊδέψουν.
Φοβάμαι ότι θα με εξαπατήσουν.
Φοβάμαι πως δεν θα με καταλάβουν.
Φοβάμαι μήπως με αγνοήσουν.
Φοβάμαι πως δεν θα με αγαπήσουν.
Φοβάμαι ότι θα με ειρωνευτούν.
Φοβάμαι να πεθάνω.
Φοβάμαι ότι μπορεί να χάσω το μυαλό μου.
Φοβάμαι ότι με απατάει.
Φοβάμαι ότι θα χάσω τη δουλειά μου.
Φοβάμαι ότι δεν θα βρω δουλειά.
Φοβάμαι ότι θα χάσω τον εαυτό μου.
Φοβάμαι να προσπαθήσω.

Η λίστα είναι ατέρμονη. Μια λίστα γεμάτη αρνητικές σκέψεις, και απόρριψη. Πόση δύναμη όμως δίνεις στους φόβους σου; Πόσο τους θρέφεις και τους ενισχύεις; Πόσο τους επιτρέπεις, να θεριεύουν και να σε ελέγχουν αντί να τους ελέγχεις εσύ;

Συχνά, οι φόβοι σου, σε φρενάρουν. Μπαίνουν πολλές προϋποθέσεις στο μυαλό σου όπως : «πρέπει», «δεν πρέπει», «μην», «δεν», κανόνες και φραγμοί στο πώς να σκέφτεσαι, να εκφράζεσαι και να λειτουργείς. Τόσες και τόσες αρνητικές σκέψεις που σε κρατάνε πίσω.

Ο φόβος και οι αρνητικές σκέψεις σου, σε κάνουν να στέκεσαι μακριά από κάθε σου επιθυμία, η απόρριψη είναι το εμπόδιο σε κάθε σου προσπάθεια για επικοινωνία και έκφραση.

Ξεχνάς πόσοι άνθρωποι σε εκτιμούν, σε χρειάζονται, στηρίζονται σε σένα, έχουν την ανάγκη σου;

Για πολλούς είσαι ανεκτίμητος! Πίστεψε σε σένα! Δυνάμωσε! Στην τελική, ας χάσεις.. Τι σημασία έχει για σένα η απόρριψη; Αν δεν τολμήσεις να την γευτείς, δεν θα μάθεις ποτέ το συναίσθημα της, είναι ένα μάθημα και αυτό.

Πρέπει να αποτύχεις για να πετύχεις ότι θέλεις στη ζωή..

Ο φόβος για το άγνωστο, είναι αυτός που σε κρατάει πίσω, ο φόβος της πιθανής αποτυχίας, που θα ακολουθήσει αν δοκιμάσεις κάτι καινούργιο, είναι αυτός που σε κάνει να δειλιάζεις, να φοβάσαι. «Κι αν κάτι πάει στραβά;» σκέφτεσαι..

Κι όμως, η ζωή είναι τόσο μικρή για να τη σπαταλάς, σε δεύτερες και τρίτες σκέψεις που μόνο πίσω σε κρατάνε, αλλά είναι τόσο όμορφη παράλληλα που μπορείς με τη δύναμή σου να τη ζήσεις και να την «εκμεταλλευτείς».

Μη φοβάσαι να ρισκάρεις, να ζήσεις ό,τι φοβάσαι.. Γιατί στο κάτω κάτω αυτό που δεν έζησες και δεν ρίσκαρες, θα θυμάσαι και θα σου λείπει πάντα. Θα στριφογυρνάει το μυαλό σου σε ένα ΑΝ… «κι αν το είχα κάνει αυτό;» πάντα αυτό το «αν» θα σε βασανίζει.

Καλύτερα να στεναχωρηθείς και να απογοητευτείς για κάτι που δεν πέτυχες, παρά να μετανιώσεις για κάτι που δεν ρίσκαρες και δεν ξέρεις στην τελική πιο θα ήταν το αποτέλεσμα αυτού. Θα σου ξαναδοθεί η ευκαιρία να ρισκάρεις; Μπορεί το ρίσκο σου να σε οδηγούσε σε μια όμορφη ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή, πάντως σίγουρα δεν θα σε οδηγούσε σε μια ζωή με απωθημένα και αμφιβολίες για το τι θα είχε συμβεί αν..

Στην ουσία, ο φόβος, είναι ένας καλός σύμμαχος, ένας πολύτιμος φίλος, που αν δεν κάνεις παρέα μαζί του, δε θα καταφέρεις ποτέ να πράξεις το αδύνατο.

Πιστεύοντας λοιπόν, ότι ο φόβος είναι ένας σύντροφος στη ζωή σου, που χρειάζεται να τον κατανοήσεις καλύτερα, η συμβίωσή σου μαζί του, θα γίνει πιο ισορροπημένη, πιο ουσιαστική. Θα γίνει σύμμαχος σου στην επιτυχία. Και το κυριότερο:

Θα γίνει το μονοπάτι της ψυχικής σου ωρίμανσης και εξέλιξης.

Και έτσι θα αρχίσεις να ζεις. Να τολμάς, να εκφράζεις τα θέλω σου. Να είσαι εσύ!

Επαναπρογραμμάτισε Το Μυαλό Σου.. Ενεργοποίησε Τη Ζωή Σου & Ζήσε Ευτυχισμένος!!!
Μην φοβάσαι λοιπόν να ονειρευτείς..

Μην φοβάσαι να πιστέψεις στις ικανότητές σου..

Και αν έχεις αδυναμίες, αν αναγνωρίζεις λάθη, μην φοβάσαι να τα διορθώσεις ή να ζητήσεις βοήθεια..

Μην αφήσεις τον φόβο, το θυμό, την αναξιότητα να φωλιάσουν μέσα σου..

Και μην φοβάσαι να μιλήσεις..

Πάρε ανάσα, λοιπόν, και γύρνα το κλειδί να ξεκλειδώσεις τους φόβους σου, κάνοντας πριν μια βαθιά συζήτηση με τον εαυτό σου και μια αναδρομή στο τι τους προκάλεσε στ’ αλήθεια. Όταν σκεφτείς και βρεις αυτό που σε εγκλώβισε, συμβιβαστείς με αυτό και κρατώντας το στα χέρια σου νιώσεις πως πια δεν έχει λόγο να υπάρχει μέσα σου, πέταξέ το όσο πιο μακριά μπορείς.

Πάρε τη ζωή στα χέρια σου και μέσα απ’ τους φόβους σου νιώσε πιο δυνατός. Γιατί είσαι πάντα πιο δυνατός από μια ψευδαίσθηση. Μάθε να τραγουδάς στους φόβους σου για να ξορκίζονται. Και τότε να ‘σαι σίγουρος πως η ζωή σου θα αποκτήσει άλλο χρώμα. Το χρώμα της επιτυχίας και της ευτυχίας..

Το χρώμα που της έλειπε.

Να θυμάσαι πως είσαι μοναδικός!

Είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

https://www.manolisischakis.gr/