Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου! Μάθε πώς μπορείς να γίνεις αυθεντική/ός και μοναδική/ός! Χωρίς να γίνεις κάποια/ος άλλη/ος!

Δε θα βρεις ούτε θα αναπτύξεις τον αυθεντικό εαυτό σου σε μία νύχτα. Είναι μια ισόβια διαδικασία ανακάλυψης. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να κάνεις την αρχή:

1. Ζήσε Σύμφωνα με τις Αξίες σου

Το να ζεις αυθεντικά σημαίνει να ζεις σύμφωνα με τις αξίες και τις πεποιθήσεις που θεωρείς πιο σημαντικές. Θα χρειαστεί να αφιερώσεις χρόνο στο να εντοπίσεις τις βασικές αξίες σου, μην τον τσιγγουνευτείς. Μετά δεσμεύσου να ζεις σύμφωνα με αυτές και να εναρμονίσεις μαζί τους τους προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους. Όταν θα χρειάζεται να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις, το να γνωρίζεις τις αξίες σου θα σε βοηθήσει να κάνεις το σωστό.

2. Εντόπισε το Χάσμα

Μήπως υπάρχει χάσμα ανάμεσα σε αυτή/όν που είσαι τώρα και στο άτομο που ξέρεις ότι θα μπορούσες να είσαι;

Για παράδειγμα, μήπως είσαι σκληρή/ός με την ομάδα σου, επειδή πιστεύεις ότι έτσι πρέπει να είναι ένας ηγέτης ή επιδιώκεις σχέσεις με άτομα μόνο και μόνο για να ενισχύεις τη θέση σου; Μήπως υιοθετείς μια απρεπή συμπεριφορά, γιατί δε θέλεις οι άλλοι να νομίζουν πως είσαι βαρετή/ός;

Προσπάθησε να εντοπίσεις αυτά τα χάσματα – γράψε μια λίστα με επίθετα που περιγράφουν τα αληθινά χαρακτηριστικά σου και σκέψου πόσο αντικατοπτρίζουν αυτό που βγάζεις προς τα έξω. Έπειτα, διάλεξε το αληθινό χαρακτηριστικό σου με το οποίο θες να ξεκινήσεις – για παράδειγμα, να είσαι πιο «ανοιχτή/ός» προς τους άλλους. Χρησιμοποίησε τεχνικές καθορισμού προσωπικών στόχων και δεσμεύσου να προσπαθείς γι’ αυτό καθημερινά. Είναι πιο ρεαλιστικό να θέτεις μικρούς στόχους και να επεξεργάζεσαι ένα χαρακτηριστικό κάθε φορά παρά να προσπαθείς να μεταμορφώσεις όλη σου τη ζωή μεμιάς.

3. Επικοινώνησε Ειλικρινά

Ειλικρινής επικοινωνία σημαίνει να λες αυτό που εννοείς, σεβόμενη/ος τα αισθήματα του άλλου. Αυτό απαιτεί συναισθηματική ευφυΐα και επικοινωνιακές δεξιότητες. Να σκέφτεσαι πάντα ότι στόχος σου είναι να είσαι ειλικρινής, όχι να πληγώνεις. Το δικαίωμα της αυθεντικότητας το έχουν όλοι. Αποδέξου τη διαφορετικότητα. Επίσης, μη δίνεις υποσχέσεις που δεν μπορείς να κρατήσεις.

4. Μην Προδικάζεις

Αν και είναι εύκολο να κάνεις υποθέσεις για τους άλλους βάλε τα δυνατά σου για να συγκρατηθείς. Άφησε τις πράξεις των άλλων να μιλούν για εκείνους και προσπάθησε να θεωρείς ειλικρινή τα λόγια τους. Ίσως διαπιστώσεις ότι κάνοντας μια προσπάθεια να είσαι ανοιχτόμυαλη/ος με τους άλλους, εκείνοι σου ανταποδίδουν την ίδια αβροφροσύνη.

πηγή www.shape.gr

https://euepixeirein.gr/