Αν κρατάς τα συναισθήματά σου κρυφά, είναι επιβλαβές
Μπορεί να νομίζεις πως δεν βλάπτεις κανέναν και είναι ο πιο εύκολος τρόπος να το διαχειριστείς. Ωστόσο, αυτή η τακτική σου σε βλάπτει. Όταν αναπτύσσεις συναισθήματα για ένα άτομο χωρίς να ψάχνεις την ανταπόκριση, τότε αυτό είναι δύσκολο να το ελέγξεις.

Ίσως αρχίσεις να ερωτεύεσαι την ιδέα του συντρόφου και όχι το ίδιο το πρόσωπο.

Μόνο χειροτερεύεις την κατάσταση. Στο τέλος, δημιουργείς μια μη ρεαλιστική ιδέα από αυτόν τον άνθρωπο. Και ζεις με αυτήν. Κι αυτό σε εμποδίζει από το να δώσεις μια ευκαιρία και σε ένα άλλο πρόσωπο που μπορεί να σε προσεγγίζει.

Όσο κρατάς τα συναισθήματά σου κρυφά, τόσο αυτό το άτομο τείνει να μένει στη φαντασία σου.

Ξεκίνα με μικρές πράξεις
Δεν είναι ανάγκη να κάνεις βαρύγδουπες δηλώσεις ή να τα δώσεις όλα. Μπορείς σταδιακά να ξεκινήσεις να εκφράζεις τα συναισθήματά σου με μικρές πράξεις και να χτίσεις έτσι την αυτοπεποίθησή σου.

Μικρές και προσεγμένες χειρονομίες που μπορεί να δώσουν στον άλλον την υπόνοια πως ενδιαφέρεσαι. Κι έτσι να δεις αυτό που τόσο πολύ θέλεις, αν δηλαδή υπάρχει ανταπόκριση.

Μπορείς να ξεκινήσεις με απλά μηνύματα, με κομπλιμέντα. Μπορείς να φλερτάρεις διακριτικά μέχρι εκεί που είναι και τα δικά σου όρια. Μπορείς να προτείνεις στο άλλο άτομο να περάσετε λίγο χρόνο μαζί. Μπορεί απλά να μην είστε στην ίδια σελίδα και όσο πιο γρήγορα το μάθεις, τόσο το καλύτερο.

Κάνε μια μικρή εξάσκηση
Ποτέ δεν θα πεις αυτά που θα κάνεις “πρόβα” αλλά αυτό θα σε βοηθήσει λιγάκι να βρεις το κουράγιο να το κάνεις.

Απλώς ξεκίνα τη συζήτηση έχοντας ξεκάθαρο στο μυαλό σου το πώς νιώθεις, τι θέλεις να πεις και τι περιμένεις. Έτσι, ακόμη κι αν αγχωθείς, θα τα έχεις όλα λίγο πιο ξεκάθαρα στο μυαλό σου.

Αν φοβάσαι πως θα τρομάξεις τον άλλον, μπορείς απλά να πεις πως θα σε ενδιέφερε να τον μάθεις καλύτερα.

Μην το παίρνεις προσωπικά
Το να μην έχεις την ανταπόκριση που θέλεις, μπορεί να πονάει αρκετά, αλλά μην το παίρνεις προσωπικά. Είναι καλύτερο να γνωρίζεις τα συναισθήματα του άλλου από το να ζεις διαρκώς με την αμφιβολία.

Σκέψου πόσο χρόνο και ενέργεια σπαταλάς με το να σκέφτεσαι τι νιώθει ο άλλος, τι θα γίνει αν….

Αν δεν έχουν ανταπόκριση τα συναισθήματά σου, είναι καλύτερο να το γνωρίζεις και να προχωρήσεις. Μην το παίρνεις προσωπικά, καθώς αξίζεις κάποιον που να θέλει να είναι μαζί σου, όσο θέλεις κι εσύ.

Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου και όσο πιο νωρίς το μάθεις, τόσο το καλύτερο. Έχεις και μια ζωή να ζήσεις,μην μένεις κολλημένος και στάσιμος!

https://ipop.gr/