Η ζωή δεν μας τα φέρνει πάντα εύκολα. Αντιθέτως υπάρχουν φορές που φέρνει δυσκολίες στην καθημερινότητα μας, στις σχέσεις μας, στα οικονομικά μας, κ.ο. Με λίγα λόγια πολλές φορές καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις.

Ποια η σημασία όμως αυτών των δύσκολων καταστάσεων;
Οι δύσκολες καταστάσεις είναι στην πραγματικότητα εκκλήσεις για να εμβαθύνεις στην προσωπική σου αλήθεια και να καθορίσεις πιο καθαρά και συγκεκριμένα τι είναι αυτό που θέλεις. Τι είναι αυτό που επιθυμείς.

Οι δύσκολες καταστάσεις εμφανίζονται για να βοηθήσουν τον καθένα μας που τις βιώνει να ευθυγραμμιστεί με τις επιθυμίες του. Να ευθυγραμμιστεί με όσα θέλει και επιθυμεί από την ζωή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον νόμο της έλξης αν χρησιμοποιήσεις τις δύσκολες καταστάσεις για να τελειοποιήσεις και να καθορίσεις ξεκάθαρα τις επιθυμίες σου, τότε οι επιθυμίες σου αυτές θα έρθουν πολύ πιο γρήγορα στην ζωή σου! Θα πραγματοποιηθούν πιο γρήγορα.

ευτυχία

Πώς μπορεί να λειτουργήσει;
Ξέρω πως ίσως στο πρώτο άκουσμα να σε προβληματίζει και να σου “χτυπάει” κάπως κόντρα, αντιθετικά. Δηλαδή μπορεί να μου πεις.. “Μάνο γιατί πρέπει να περάσω δύσκολες καταστάσεις για να τελειοποιήσω τις επιθυμίες μου και να φέρω θετικά αποτελέσματα στην ζωή μου. Δεν μπορεί να γίνει απλά και ανώδυνα;”

Σίγουρα μπορεί να γίνει αν δουλέψεις πολύ με τον εαυτό σου σε συνειδητό επίπεδο. Αυτό που λέω είναι πως οι δύσκολες καταστάσεις σε βοηθούν να ξεκαθαρίσεις τόσο αυτό που θέλεις όσο και τι δεν θέλεις στην ζωή σου, με αποτέλεσμα να μπορούν να σε βοηθήσουν να κάνεις πιο καθαρές και συγκεκριμένες τις επιθυμίες σου.

Όσο πιο καθαρές και συγκεκριμένες είναι οι επιθυμίες σου τόσο πιο καθαρά και συγκεκριμένα θα είναι τα βήματα που πρέπει να κάνεις για να τις αποκτήσεις. Και όσο πιο καθαρά είναι τα βήματα αυτά τόσο πιο γρήγορα θα τα κάνεις και θα πραγματοποιήσεις τις επιθυμίες σου. Θα έχεις έναν ξεκάθαρο δρόμο φωτεινό προς αυτές χωρίς “τυφλά” και “σκοτεινά” σημεία.

Έτσι αυτό που θα συμβεί στην ουσία είναι πως θα έχεις ευθυγραμμιστεί με αυτό που επιθυμείς. Τότε και ο δρόμος, που ίσως πριν δεν μπορούσες να διακρίνεις, πλέον θα βρίσκεται ανοιχτός μπροστά σου για να τον διαβείς.

Μερικά μικρά μυστικά..
Σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει από την μια στιγμή στην άλλη. Για να γίνει αυτό υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά.

Πρώτον να μπορείς να αναγνωρίσεις ότι αυτή η αντίθεση ως προς τις επιθυμίες σου, η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχεις βρεθεί, είναι κάτι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να φτάσεις στον στόχο σου πιο γρήγορα. Είναι κάτι δύσκολο που όμως θα σε διευκολύνει..

Δεύτερον, να μην παγιδευτείς σε αποδυναμωτικά συναισθήματα και αυτολύπηση.

Και τρίτον να αναλάβεις την προσωπική σου ευθύνη απέναντι σε αυτή την κατάσταση ώστε να μπορέσεις να πας παρακάτω.

Αντιμετώπισε τις δύσκολες καταστάσεις ως ένα εργαλείο που θα σου δώσει ώθηση να προχωρήσεις παρακάτω.. Να εξελιχθείς. Ένα εργαλείο που θα σε οδηγήσει στην πραγματοποίηση των επιθυμιών σου. Όταν το κάνεις αυτό συνειδητά, θα είσαι σε θέση να δημιουργήσεις μια πιο ευθυγραμμισμένη και εκπληκτική ζωή.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

manolisischakis.gr