Πιστεύουμε ότι κάθε άτομο μπορεί να βρει την καλύτερη ζωή του εδώ, στην παρούσα στιγμή, και η αποστολή μας είναι να παρέχουμε τη σπίθα που σας οδηγεί σε θετική δράση και σκέψη.
Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν μια πρακτική γιόγκα για να βελτιώσουν τη σωματική τους υγεία μόνο για να βρουν, μετά από καιρό, ότι η ζωή τους έχει εμπλουτιστεί με πολλούς άλλους τρόπους. Οι ασκούμενοι της γιόγκα συχνά αναφέρουν ότι εκτός από τη βελτιωμένη ευελιξία, δύναμη και ισορροπία, είναι σε θέση να χειριστούν καλύτερα τα στρες και τις προκλήσεις που προσφέρει η ζωή μέσω μιας ισχυρής αίσθησης του εαυτού. Ως τέχνη και επιστήμη που έχει αναπτυχθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, η γιόγκα έχει πολλά να προσφέρει το σώμα, το μυαλό και την ψυχή.

Τα φυσικά οφέλη της γιόγκα προέρχονται από πόζες ή asanas, που ασκούνται σε μια ποικιλία ακολουθιών ανάλογα με το στυλ της γιόγκα που έχετε επιλέξει. Η γιόγκα διαφέρει από την άλλη άσκηση στο ότι οι πόζες και οι κινήσεις ασκούνται με έμφαση στις λεπτές αποχρώσεις και τα αποτελέσματα κάθε asana. Μια αυξανόμενη συνειδητοποίηση του φυσικού σώματος λαμβάνει χώρα, ξετυλίγεται σαν ένα λουλούδι ή ένα νέο φύλλο την άνοιξη που απλώνεται για να απορροφήσει τη ζεστασιά του ήλιου.

Στην περίπτωση της γιόγκα, αυτός ο θρεπτικός ήλιος είναι ένα εσωτερικό φως. Η γιόγκα ενώνει το σώμα, το μυαλό, την αναπνοή και το πνεύμα μέσω της πρακτικής asana. Δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε κίνηση, ο νους απορροφάται από τις ενέργειες του σώματος. Με ήρεμη, εστιασμένη συνειδητοποίηση, ο νους βοηθά το σώμα μέσα από δύσκολες και ασυνήθιστες θέσεις. Αυτή η προσέγγιση μεταφράζεται από το χαλάκι γιόγκα στο υπόλοιπο της ζωής. Ένα ήρεμο και σταθερό μυαλό που έχει μάθει να αντιμετωπίζει τις σωματικές προκλήσεις που παρουσιάζονται από τη γιόγκα μπορεί να παραμείνει ειρηνικό και επικεντρωμένο όταν αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις στη ζωή.

Οι φυσικές ικανότητες και τα επιτεύγματα που αποκτήθηκαν μέσω της γιόγκα έχουν ως αποτέλεσμα περισσότερη αυτοπεποίθηση και βαθύτερη αίσθηση της προσωπικής ταυτότητας. Ενώ η γιόγκα δεν είναι θρησκεία, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι υποστηρίζονται πνευματικά μέσω της πρακτικής της. Η συνειδητοποίηση του φυσικού σώματος που μεγαλώνει από το εσωτερικό φως του ήλιου κινείται σταδιακά βαθύτερα μέχρι να φτάσει στο πνεύμα ή την ψυχή. Η ήσυχη, διαλογιστική πτυχή της γιόγκα βοηθάει κάθε γιόγκι να γίνει πιο άνετο με το ποιοι είναι.

Οι επιτυχίες και τα επιτεύγματα που προέρχονται από την πρακτική της γιόγκα δεν είναι στιγμιαία. Η γιόγκα είναι ένα δια βίου ταξίδι. Όπως νέοι δακτύλιοι ανάπτυξης που προστίθενται σε ένα δέντρο κάθε χρόνο, η σωματική υγεία, η ψυχική σαφήνεια και η πνευματική ταυτότητα αναπτύσσονται κάθε στρώμα. Με την πάροδο του χρόνου, ο ασκούμενος γιόγκα γίνεται μια ισχυρή βελανιδιά κάτω από το φως του ήλιου, ευέλικτη στον άνεμο, αλλά σταθερή σε μια καταιγίδα.https://www.mindfueldaily.com/