Τα επτά βήματα της συνειδητής αλλαγής
Επτά βήματα για να μεταμορφώσουμε τις εντυπώσεις μας στο μυαλό. Πώς να ανανεώσουμε τον εαυτό μας. Πώς να εργαζόμαστε με την τάση του μυαλού μας να επαναλαμβάνεται. Όταν αφήνουμε ένα παλιό μοτίβο για ένα νέο, μπαίνουμε στο μεταβατικό έδαφος που μπορεί να είναι ενοχλητικό. Αντισταθούμε συχνά σε νέα μοτίβα γιατί φοβόμαστε να χάσουμε ταυτότητες που έχουμε κατασκευάσει προσεκτικά. Είναι σαν μια πιο εξελιγμένη έκδοση του παλαιού εαυτού, που τελικά οδηγεί στην αληθινή μας φύση. Συνεχίζουμε να καθαρίζουμε και να καθαρίζουμε τα μυαλά μας σε πιο υγιή σχέδια. Θα γίνει πιο εύκολο και πιο εύκολο.

1. -καθορίστε την πρόθεση

2.- δέσμευση για «δουλειά» στη μη βοηθητική συνήθεια. Συνειδητή βούληση να αντισταθεί στην επιστροφή στις παλιές συνήθειες, στην πτυχή της ευαισθητοποίησης, φέρνοντας την εσωτερική σοφία και το φως.

3.- επιβράδυνση της παρατήρησης του νου, επιτρέποντας μεγαλύτερη αντανάκλαση και διορατικότητα. Η πρακτική της γιόγκα σάς βοηθά να επιβραδύνετε.

4.- επίγνωση της αόρατης δύναμης που μπορεί να μας κρατήσει αιχμάλωτους στην παλιά σαμσκάρα.

5.- Αφοβία: ανέχεται δυσάρεστη αίσθηση - όπως θλίψη ή φόβο μοναξιάς.

6. - οραματιστείτε ένα νέο πρότυπο. Οραματιστείτε τον νέο ανακαλυφθέντα εαυτό όταν κάνετε πρακτική Γιόγκα, όταν το μυαλό επιβραδύνεται και χαλαρώνει.

7.- Πρακτική. Κατανοήστε τι μπορεί να προκαλέσει υποτροπή.

Η δυσκολία λήψης αποφάσεων και επιλογών προέρχεται από φόβους
Τα λάθη σηματοδοτούν την επιτυχία.

Όταν τα εγώ μας είναι άκαμπτα, και όταν έχουμε εσωτερικές συγκρούσεις, δυσκολεύουμε να κάνουμε επιλογές και να πάρουμε αποφάσεις, παραλυμένες από φόβους και ανησυχίες. Μπορούμε να μάθουμε να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη για τον εαυτό μας μαθαίνοντας πίστη, εμπιστοσύνη και απόσπαση. Τα λάθη αποτελούν μόνο λίθο για την επιτυχία ενός ατόμου που γνωρίζει και εργάζεται για τον εαυτό του. Δεν υπάρχει λάθος για έναν αναζητητή, υπάρχει μόνο μάθημα.

Η αντιπαλότητα είναι μια αντίληψη
Επιστρέψτε στον άθικτο εαυτό σας. Δεν υπάρχουν άλλοι. Δεν υπάρχει κόσμος εκτός από εσάς. Είστε ο κύριος. Είναι πιο εύκολο να το πεις έπειτα. Σε αυτήν την εποχή των αντιξοών για πολλούς, θα ήταν δύσκολο να καταφύγουμε στη σοφία του Εαυτού και να προσπαθήσουμε να δούμε το «σχοινί» αντί για το τρομακτικό «φίδι» - για να χρησιμοποιήσουμε τη διάσημη βεντανική αναλογία. Ωστόσο, εξοπλιστείτε με αυτήν την πνευματική δύναμη, γνωρίζοντας ότι όλα είναι καλά στην πραγματικότητα, μπορούμε να βρούμε θάρρος να αντιμετωπίσουμε το φίδι, να αντιμετωπίσουμε το χειρότερο φανταστικό αποτέλεσμα. Η δυσκολία μπορεί να είναι καλός εκπαιδευτής.

πρέπει να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας για να είμαστε δυνατοί, ανεξάρτητα από το τι. Σε αντιξοότητες, πρέπει να προετοιμαστούμε διανοητικά για ό, τι έρχεται. Δεν καταστρέφουμε, αντιμετωπίζουμε μόνο δυσκολίες για να κάνουμε το σωστό και δεν τρέχουμε σε φόβους.

Με την αρνητική οπτικοποίηση, μπορούμε διανοητικά να προετοιμαστούμε για τις δυσκολίες στη ζωή.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες φανταζόμενοι το χειρότερο αποτέλεσμα. Το να βλέπεις το χειρότερο δεν σημαίνει ότι παραιτήσεις τη μοίρα σου. Στην πραγματικότητα, είναι το αντίθετο. Βλέποντας τα χειρότερα, δεν θα θάβετε το κεφάλι σας στην άμμο και θα τρέχετε από αυτό με φόβο. Οπτικοποιήστε λοιπόν τις λεπτομέρειες του πιθανού αρνητικού σεναρίου: Φανταστείτε ότι χάνετε τη μητέρα σας ή τον γιο σας. Φανταστείτε, χάνετε τη δουλειά σας ή η επιχείρησή σας χρεοκοπεί. Ας αντιμετωπίσουμε τα άσχημα νέα και ας βρούμε τον θετικό τρόπο να τα σκεφτούμε. Ας ετοιμαστούμε «δεν υπάρχει διέξοδος, υπάρχει μόνο μέσω».

Περιορισμός : Αυτή είναι η ώρα να γυρίσετε προς τα μέσα. Κάνετε εσωτερική πρακτική. Διαλογιστείτε, γνωρίστε τις σκέψεις σας που έχετε παραμελήσει όταν είστε απασχολημένοι.
Υπέρβαση: Τα καθήκοντα άλλαξαν, τα καθήκοντα γονέων είναι συντριπτικά όταν κλείνουν τα σχολεία. Αυτή είναι η ώρα να γνωρίσετε καλύτερα τα παιδιά σας. Και να είστε δημιουργικοί όσον αφορά την καθοδήγησή τους και τη διατήρησή τους.
Τα σχέδια ζωής άλλαξαν: Οι εκδηλώσεις ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν. Είναι εντάξει. Θα εκτιμήσουμε καλύτερα την εκδήλωση όταν έρθει η ώρα. Δεν είναι το χειρότερο.
Ασθένεια και ασθένεια: Μπορεί να αρρωστήσω. Ίσως να πεθάνω. Είναι εντάξει. Ο θάνατος δεν είναι ούτως ή άλλως το τέλος της ζωής. Αλλά αν ο Κάρμα είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι σε αυτό το σώμα, δεν είμαι σίγουρος ότι έχω ολοκληρώσει το κάρμα μου που είμαι τώρα, οπότε αναρωτιέμαι, είμαι έτοιμος να πεθάνω ή όχι; Η προοπτική του θανάτου θα δώσει νόημα σε αυτήν τη ζωή. Ο θάνατος δεν είναι το μόνο πρόβλημα, υπάρχει θάνατος όταν είμαι καταπραϋνμένος με τη μηχανή αναπνευστήρα που θα αφαιρέσει την ικανότητά μου να γνωρίζω και να προσεύχομαι. Και ξέρω ότι η τελευταία σκέψη καθορίζει την επόμενη γέννηση. Προτιμώ να είμαι συνειδητός, να αναπνέω τον γιογκικό τρόπο, ελαφρύ και αργό και βαθύ όσο μπορώ και να πεθαίνω έτοιμος με τα μάντρα και τις προσευχές στα χείλη μου. Αν επιβιώσω, μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσω άρρωστα για εβδομάδες. Είναι εντάξει. Πρέπει να υπάρχει νόημα για μένα να είμαι ζωντανός. Θα εκπληρώσω την αποστολή μου αργά ή γρήγορα.
Οι άνθρωποι γύρω μου θα αρρωσταίνουν και μπορεί να πεθάνουν. Οι εκτιμήσεις είναι ότι το 40-60% των Αμερικανών θα είναι άρρωστοι και οι ΗΠΑ θα έχουν περισσότερο από ένα εκατομμύριο θάνατο. Είναι εντάξει, δεν είναι το θέλημά μου, είναι το θέλημα του Θεού.

Θα υπάρξουν ταραχές όταν οι άνθρωποι γίνονται απελπισμένοι. Θα συμβεί, αλλά δεν θα είναι τόσο κοινό, οπότε δεν χρειάζεται να το ανησυχώ τώρα. Πιο συχνά θα βλέπουμε άτομα να βγαίνουν από τη ζώνη άνεσής τους για βοήθεια. Αυτή είναι η ευκαιρία για μένα να βοηθήσω άλλους.
Θα υπάρξει έλλειψη εμπορευμάτων καθώς θα υπάρξει διακοπή στην αλυσίδα εφοδιασμού. Θα είναι βραχυπρόθεσμη έλλειψη. Θα είμαστε καλά με την απλή ζωή. Στη Γιόγκα και την Αγιουρβέδα, μπορείτε να ζήσετε πολύ απλή κουζίνα (ρύζι και φασόλι) και μερικά λαχανικά. Είχαμε πάρα πολύ φαγητό, πάρα πολύ ποικιλία από όλο τον κόσμο. Μπορούμε να επιστρέψουμε στον κήπο. Η υγεία και η εκτίμησή μας για τη ζωή θα αυξηθούν.
Η οικονομία θα εισέλθει σε ύφεση. Οι συνήθειες των καταναλωτικών δαπανών θα αλλάξουν ριζικά. Είναι εντάξει. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερα πράγματα και αυτή η κατάσταση το καθιστά πολύ σαφές. Δεν χρειάζεται να καταναλώνουμε και να καταναλώνουμε.
Τα σύνορα θα κλείσουν. Δεν θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε όπως κάναμε. Είναι εντάξει, γυρίζοντας προς τα μέσα και ελέγχοντας την επιθυμία και τη φαντασία μας μαθαίνουμε να είμαστε ικανοποιημένοι με τον εαυτό μας, με τη φύση και τους ανθρώπους γύρω μας. Μπορούμε να συνδεθούμε με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο περισσότερο από ποτέ μέσω Διαδικτύου.
Θα υπάρξει ένταση μεταξύ των χωρών. Είναι εντάξει, τα έθνη θα συνεργαστούν μεταξύ τους. Είναι ένα παιχνίδι που αλλάζει συνεχώς
Όλα είναι μια ευκαιρία για εξάσκηση
να ακολουθήσει τη ροή της ζωής όπως ειπώθηκε νωρίτερα.

Υπάρχουν πολλοί τύποι πρακτικής:

πρακτική καλλιέργειας αρετών:
ευελιξία, προσαρμογή, δύναμη, θάρρος, ένταση, ενσυναίσθηση, υπομονή, χαλάρωση, απόσπαση, ηρεμία, συγχώρεση, ανοχή, ανιδιοτέλεια, συμπόνια και αγάπη.

πρακτική εξάλειψης των κακών:
θυμός, κατηγορώντας, κρίσιμη στάση, ακαμψία, αναβλητικότητα, κατηγορίες, έλλειψη θέλησης, μισαλλοδοξία, έλλειψη αυτοέλεγχου, αποτυχίες στροφής του νου και των αισθήσεων προς τα μέσα, έλλειψη αυτογνωσίας, πρακτική του να είσαι εδώ και τώρα, πρακτική να κάνεις λίγο λίγο .

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Συνεχίστε με τη ζωή με πίστη και δύναμη. Εάν ασκείτε αποδοχή, ευαισθητοποίηση και απόσπαση, θα απολαύσετε τη ζωή για το τι είναι: ένα σχολείο και ένα παιχνίδι. Θα γίνετε καλύτεροι και καλύτεροι σε αυτό. Μπορείτε να χάσετε τα πάντα, αλλά το κύριο πράγμα είναι ότι δεν χάνετε τον εαυτό σας! Ο Σουάμι Σιβανάντα είπε: «Οποιοδήποτε ποσό μηδενικών δεν έχει αξία, εκτός αν προσθέσετε το 1 πριν από αυτά».

https://sivanandayogafarm.org/renewals-and-choices-in-time-of-transition/