facebook_page_plugin

Tο «Om» Eίναι Ο Πρώτος Ήχος Του Σύμπαντος.

Tο «Om» αντιπροσωπεύει ένα ιερό ήχο. Ο πρώτος ήχος του Σύμπαντος. Είναι ένα ιερό σύμβολο που βρίσκεται στον Ινδουισμό, Βουδισμό και επίσης χρησιμοποιείται σε Γιόγκα. Πριν να ανακαλυφθεί ως σύμβολο στην Karuna Reiki, ήταν ο πιο ιερός ήχος που βρέθηκε στην Γιόγκα.

Το Om αντιπροσωπεύει ολόκληρο το σύμπαν, που είναι γνωστό ως Μπράχμαν Επίσης λέγεται ότι είναι η πηγή όλης της δημιουργίας. Το Om αντιπροσωπεύει όλο το χρόνο: το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Είναι πέρα από τον ίδιο τον χρόνο. Αντιπροσωπεύει την αιώνια ενότητα όλων όσων είναι.

Ως σύμβολο στην Karuna Ρέικι σχεδιάζεται πάνω από στο κεφάλι κάποιου για να δείξει ένα μονοπάτι προς τον Θεό και την ανώτερη συνειδητότητα. Επίσης, χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό, την προστασία, τη σφράγιση και τη σταθεροποίηση της αύρας.

Η ομορφιά σχετικά με το σύμβολο Om / Aum είναι ότι κάποιος μπορεί επίσης να το χρησιμοποιήσει, εάν δεν έχει εναρμονιστεί με το Ρέικι. Η τακτική ψαλμωδία του Om οδηγεί να ανοίξετε και να ενεργοποιήσετε το τσάκρα Τρίτο Μάτι. Τα περισσότερα από τα Μάντρας ξεκινούν με Om. Το Om δεν είναι μια λέξη αλλά μουσική για όλους.

To Om έχει τέσσερις λεπτoύς ήχους που αντιστοιχούν σε τέσσερα επίπεδα συνείδησης. Ο πρώτος ήχος του «Α» αντιπροσωπεύει τη συνειδητή εγρήγορση. Ο δεύτερος ήχος του «U» αντιπροσωπεύει τη λεπτή, ασυνείδητη κατάσταση του ονείρου. Ο τρίτος ήχος του «Μ» αντιπροσωπεύει το τυχαίο, την υποσυνείδητη βαθιά κατάσταση του ύπνου. Ο τέταρτος ήχος είναι η σιωπή που ακολουθεί τον ήχο του Om που αντιπροσωπεύει την απόλυτη συνείδηση που φωτίζει και διαποτίζει τις τρεις προηγούμενες καταστάσεις.

Έχει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Το σύμβολο αυτό περιέχει τα πάντα που υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν στο σύμπαν. Τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν με Om. Τα ιερά κείμενα αρχίζουν και τελειώνουν με αυτό το σύμβολο.

Στον Ινδουισμό, το Om είναι δώρα παντού. Μπορείτε να δείτε το σύμβολο σε πανό, βιβλία, εφημερίδες, χαρτιά εξέτασεις. Οι Ινδουιστές φορούν μενταγιόν με αυτό το σύμβολο. Πιστεύουν ότι κάθε παιδί γεννιέται με το δικό του σύμβολο. Το παιδί θα πρέπει να καθαριστεί γράφοντας το σύμβολο του Ομ στη γλώσσα του με μέλι. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας παιδί Ινδού συναντά αυτό το ιερό σύμβολο.

Το νόημα του συμβόλου Om είναι ένας ήχος. Δεν είναι μια λέξη γι ‘αυτό δεν συνδέεται με μια γλώσσα και έθνος. Επειδή είναι ένα καθολικός ήχος, μια δόνηση, μια συχνότητα. Είναι ο ήχος του σύμπαντος. Αυτός ο ήχος δημιούργησε τα πάντα και κινεί τα πάντα. Είναι ο βασικός ήχος, περιέχει κάθε άλλο ήχο.

Όταν το επαναλαμβάνεται με το σωστό τονισμό, μπορεί να βελτιώσει τη δόνηση του σώματός σας. Αυτή η δόνηση μπορεί να διαπεράσει το σώμα και την ψυχή σας. Η συχνότητα αυτή μπορεί να επικοινωνήσει και να μετακινήσει την ψυχή σας. Η δόνηση αυτού του ήχου μπορεί να μας βοηθήσει να συντονιστούμε με τη δόνηση του σύμπαντος.

Οι έννοιες του σύμβολου Om είναι πολυάριθμες. Έχει μια σημασία για όλους μας. Επίσης, μας βοηθά να κατανοήσουμε το σύμπαν, τους εαυτούς μας και το πνεύμα μας. Είναι ένα ισχυρό μάντρα και σύμβολο στο διαλογισμό, γιόγκα και άλλες πνευματικές πρακτικές. Πρέπει να την εντάξουμε στη ζωή μας. Μπορεί να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε τον κόσμο πέρα από τον υλικό κόσμο. Μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε τον αληθινό εαυτό μας και να συνδεθούμε με το σύμπαν, τη θεία δύναμη.

Μερικές ιδιότητες του συμβόλου Om είναι:
Βοηθά στη μείωση του στρες και ορίζει σωστή διάθεση. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν ψέλνετε Ομ με μεγάλη συγκέντρωση σας βοηθά να μειώσετε τα επίπεδα της αδρεναλίνης στον οργανισμό, η οποία, με τη σειρά της, μειώνει το στρες.

Όταν ψάλλετε Om, είστε συνήθως σε ένα ήσυχο, απομονωμένο μέρος, και το μυαλό σας είναι χωρίς περισπασμούς, που σας κάνει να αισθάνεστε ήρεμοι και ευσεβείς. Εάν η εργασία σας είναι αγχωτική, κάντε το συνήθεια να ψέλνετε Ομ ως το πρώτο πράγμα που κάνετε κάθε πρωί. Οι ενδορφίνες σας ενισχύονται και θα νιώσετε ξεκούραστοι και ανανεωμένοι όλη την ημέρα. Βοηθά επίσης στην αξισορρόπηση των ορμονών. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εναλλαγές της διάθεσης! Όταν παραμένετε σε μια καλή διάθεση, οι διαπροσωπικές σας σχέσεις θσ βελτιωθούν αυτόματα.
Βελτιώνει τη συγκέντρωση. Όταν ψάλλετε Om, έχετε την τάση να απομονώνετε τον εαυτό σας από όλες τις σκέψεις που σας ενοχλούν. Με την πάροδο του χρόνου, έχετε την τάση να επικεντρωθείτε, και το επίπεδο της συγκέντρωσης θα βελτιωθεί.
Ενισχύεται ο Νωτιαίου Μυελός σας. Όταν ψάλλετε Om, η «Α» δόνηση λέγεται ότι επηρεάζει το νωτιαίο μυελό. Καθώς κάνετε πρακτική στο να ψάλλετε Om, ο νωτιαίος μυελός σας θα γίνει πιο αποτελεσματικός.

Ψάλλωντας Om είναι μια μεγάλη αποτοξίνωση για το σώμα σας. Όταν διαλογίζεσται, αρχικά, το σώμα σας αποβάλει το άγχος, και τελικά, αρχίζει να αποτοξινώνεται. Ο διαλογισμός ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος, πράγμα που σημαίνει περισσότερο οξυγόνο για το σώμα. Επίσης, όταν αναπνέετε σε συνδυασμό με τις δονήσεις, μπορείτε να απαλλαγείτε από ένα σωρό από τοξίνες.

Την καρδιά σας και το πεπτικό σας σύστημα φροντίζονται. Πρώτον, ψάλλοντας Om βελτιώνει τη ροή του αίματος σε διάφορα μέρη του σώματος, και μειώνει επίσης την αρτηριακή σας πίεση. Δεύτερον, όταν απομακρύνει την ένταση και τις ανησυχίες σας, οι χτύποι της καρδιάς σταθεροποιούντε, και η καρδιά σας παραμένει αποδοτική και προστατεύμενη. Η αναπνοή και οι δονήσεις κάνουν επίσης το πεπτικό σας σύστημα ισχυρότερο.
Βοηθά στην ρύθμιση του κύκλου του ύπνου σας. Τα εγκόσμια προβλήματα και φορτωμένο πρόγραμμά σας είναι οι βασικές αιτίες όλων των προβλημάτων στη ζωή μας. Ψάλλωντας Ομ αφαιρεί όλα τα αίτια της ανησυχίας και προσδίδει μεγάλη ειρήνη στο μυαλό σας. Όταν το μυαλό σας είναι ειρηνικό, ο κύκλος του ύπνου σας αυτόματα επαναφέρεται στο κανονικό.
Μπορείτε να πάρετε τον έλεγχο των συναισθήματά σας. Το μυαλό και το σώμα μας έχουν υποκύψει στις ανησυχίες και τις απογοήτευσεις, και μερικές φορές, έχουμε την τάση να είμαστε παρορμητικοί όταν εκφράζουμε τα συναισθήματά μας. Αυτό μπορεί να προστεθεί στην ήδη ταραγμένη ζωή μας, επειδή είναι πολύ πιθανό θα μετανιώσουμε μια τέτοια οργή αργότερα.

Ψάλλωντας Om θα κάνει το μυαλό σας ισχυρότερο, και επίσης να σας κάνει να έχετε μεγαλύτερη αυτο-επίγνωση. Θα είστε σε θέση να εκτιμήσετε την κατάσταση, πριν αντιδράσετε.
Σας βοηθά στο να απαλλαγείτε από την αρνητικότητα. Όταν σκεφτόμαστε αρνητικά πράγματα, που είναι μια ανθρώπινη τάση, έχουμε την τάση να προσελκύσουμε την αρνητικότητα στη ζωή μας.

Όταν ψάλλετε Om, έχετε την τάση να επικεντρωθείτε στον ευατό σας. Και με αυτό τον τρόπο, η ψυχή σας οδηγεί έξω την αρνητικότητα και σας επιτρέπει να προσελκύσετε θετικούς ανθρώπους και σκέψεις στη ζωή σας.

chakra.gr

forwoman

Μείνετε ενημερωμένοι. Εγγραφείτε στο Newsletter μας.

Ζώδια - Σχέσεις

Υγεία

Παιδί

Τέχνες

Επικαιρότητα

Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.