Είναι γνωστό ότι η ζωή περνά πολύ γρήγορα, σαν νερό που κυλάει και χάνεται.

Για αυτό έχουμε να την ζήσουμε στο έπαρκο, να αξιολογήσουμε τι είναι πραγματικά σημαντικό ώστε να είναι «ουσιαστική» και τι θέλουμε να πετύχουμε στη ζωή μας, με βάση τις αρχές και τις αξίες μας.

Το βιβλίο «Ποιος θα κλάψει όταν πεθάνεις» είναι ένα απλό και κατανοητό εγχειρίδιο ζωής, μέσα από το οποίο ο Robin Sharma δίνει 100+1 σοφές συμβουλές για να ανακαλύψετε τι έχει πραγματική σημασία στη ζωή.

Όταν είχα μεγαλώσει αρκετά, ο πατέρας μου μου είπε κάτι που δεν πρόκειται να λησμονήσω ποτέ: «τη στιγμή που γεννιόσου, γιε μου, εσύ έκλαιγες, ενώ όλοι γύρω σου γιόρταζαν. Ζήσε τη ζωή σου με τέτοιο τρόπο, ώστε τη στιγμή που θα πεθαίνεις εσύ να χαίρεσαι σαν να είναι γιορτή, ενώ όλοι οι άλλοι γύρω σου να κλαίνε…»

Στους καιρούς που ζούμε, έχουμε ξεχάσει ποιο είναι το αληθινό νόημα της ζωής.

Μπορούμε εύκολα να στείλουμε έναν άνθρωπο στη Σελήνη, κι όμως δυσκολευόμαστε να διασχίσουμε το δρόμο για να καλωσορίσουμε τον καινούργιο μας γείτονα. Μπορούμε να εκτοξεύσουμε έναν πύραυλο από το σημείο όπου βρισκόμαστε ως την άλλη άκρη του κόσμου με απόλυτη ακρίβεια, κι όμως δυσκολευόμαστε να τηρήσουμε την υπόσχεση που δίνουμε στα παιδιά μας ότι ένα συγκεκριμένο απόγευμα θα τα πάμε στη βιβλιοθήκη.

Έχουμε ηλεκτρονικά ταχυδρομεία, φαξ και ψηφιακά τηλέφωνα, έτσι ώστε να παραμένουμε πάντα συνδεδεμένοι μεταξύ μας, κι όμως ποτέ άλλοτε οι άνθρωποι δεν ήταν λιγότερο συνδεδεμένοι.

Έχουμε χάσει την επαφή μας με την ίδια μας την ανθρωπιά. Έχουμε χάσει την επαφή μας με το σκοπό της ζωής μας. Δεν μπορούμε πλέον να δούμε τα πράγματα που είναι πιο σημαντικά για εμάς».

Απόσπασμα από το βιβλίο: «Ποιος θα κλάψει όταν πεθάνεις»

Πηγή: kyriakidouanastasia.blogspot.gr