Οκτωβρίου 22, 2021

Εναλλακτικά

Κατοικώ στο δικό μου σπίτι

Ποτέ δεν μιμήθηκα κανέναν σε τίποτε
Και - γελώ με κάθε αριστοτέχνη
Που δεν μπόρεσε να γελάσει με τον εαυτό του.
Επιγραφή πάνω απ' την πόρτα μου

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΟΥ
Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω,
Έμαθα να βρίσκω.
Κι από τότε που ένας άνεμος μου εναντιώθηκε,
Σαλπάρω μ' όλους τους ανέμους.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Όπου και να βρίσκεσαι, σκάβε βαθιά!
Κάτω είναι η πηγή!
Άσε τους επίβουλους να φωνάζουν:
«Κάτω υπάρχει μόνο η κόλαση».

ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Μη μένεις στο χωράφι!
Και μην ανεβαίνεις πάρα πολύ ψηλά!
Ωραιοτερος φαινεται ο κοσμος
Από ένα ύψος στα μισά.

VADEMECUM - VADEΤECUM (Λατινικά στο κείμενο. Vademecum: «ακολούθα με». Vadetecum: «ακολούθα τον εαυτό σου».)
Σε γοητεύει η τέχνη και η γλώσσα μου,
Έρχεσαι πίσω μου και μ' ακολουθείς;
Φρόντισε να είσαι πιστός μόνο στον εαυτό σου,
Κι έτσι θα μ' ακολουθήσεις - σιγά-σιγά, σιγά-σιγά!

Ο ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΤΗΣ
Πολλά πράγματα αφήνω να πέσουν και να κυλήσουν
Και γι' αυτό λέτε με αποκαλείτε καταφρονητή.
Όποιος πίνει από ξέχειλο ποτήρι,
Αφήνει να χυθεί πολύ,
Δίχως να καταφρονεί το κρασί.

Σ' ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
Αν δεν θέλεις να εξασθενήσουν τα μάτια και το μυαλό σου
Ακολούθα τρέχοντας τον ήλιο ακόμη και μες στη σκιά.

ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ
«Πώς θα μπορέσω ν' ανέβω γρηγορότερα στην κορφή του βουνού;»
«Ανέβαινε συνέχεια και μην το σκέφτεσαι πολύ».

ΤΟ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ ΤΟΥ ΒΑΝΑΥΣΟΥ
Ποτέ σου μην παρακαλάς! Άσε τα κλαψουρίσματα! Παίρνε, σου λέω, πάντα παίρνε!

ΣΤΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ
Μου είναι απεχθείς οι στενές ψυχές.
Μέσα τους δεν υπάρχει τίποτα καλό και τίποτα κακό.

Φρίντριχ Νίτσε, Η Χαρούμενη Γνώσση «la gaya scienza» - αποσπάσματα
Μετάφραση ΛΙΛΑ ΤΡΟΥΛΙΝΟΥ, εκδόσεις ΕΞΑΝΤΑΣ

https://www.o-klooun.com/

Εναλλακτικά

Ζούμε σε ένα απεριόριστο σύμπαν που πηγάζει από την αφθονία της ύπαρξης!

Η αφθονία είναι η φύση μας.. είναι η πηγή μας.. η προέλευσή μας.. η αληθινή μας υπόσταση!

Γεννιόμαστε από την αφθονία!

Από την στιγμή που γεννιόμαστε αξίζουμε ήδη την αφθονία γιατί είμαστε παιδιά αυτού του άφθονου σύμπαντος

Είμαστε παιδιά της αφθονίας!

Στην πορεία της ζωής μας όμως οι αρνητικοί νοητικοί προγραμματισμοί και οι περιοριστικές πεποιθήσεις μάς κάνουν να πιστεύουμε ότι δεν αξίζουμε την αφθονία.. ότι δεν μπορούμε να έχουμε όσα θέλουμε ή όσα χρειαζόμαστε.. ή ότι δεν είμαστε άξιοι να κερδίσουμε αυτά που θέλουμε!

Έτσι, στερούμαστε την αφθονία που αξίζουμε και ξεχνάμε την σύνδεση με την πρωταρχική πηγή του σύμπαντος, που είναι η αφθονία!

Η αφθονία ξεκινάει από την πνευματική πληρότητα και ευδαιμονία! Η πνευματική αφθονία γειώνεται μέσα από τον νου μέσα από τον πλούτο των ιδεών, της φαντασίας, της ευφυίας, της διάκρισης και της πληθώρας ικανοτήτων που μάς χαρίζει ο νους μας! Έπειτα εκδηλώνεται μέσα στο συναίσθημά μας με πλούσιες εσωτερικές αισθήσεις και κατέρχεται στην ζωτική μας ενέργεια και κατ΄επέκταση στην υλική μας πραγματικότητα!

Έτσι, η αφθονία πηγάζει από την πνευματική πληρότητα αλλά εκδηλώνεται σε όλα τα επίπεδα του είναι μας, σε σώμα,νου και πνεύμα! Το ένα επίπεδο καθρεφτίζει την αφθονία του άλλου.. Το ένα επίπεδο είναι αλληλένδετο με το άλλο και έτσι αλληλοεπηρεάζονται!

Ο νους είναι ένα σημαντικό πεδίο μέσα από το οποίο μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στην αφθονία όταν παραμένει διαυγής και οργανωμένος με θετικές πεποιθήσεις, αλλά μπορεί να γίνει και ένα τροχοπέδη που ακυρώνει κάθε εκδήλωση της αφθονίας μέσα από τους περιοριστικούς προγραμματισμούς του!

Αν νιώθετε ότι στερείστε την αφθονία χρειάζεται να δείτε προσεκτικά τις πεποιθήσεις που έχετε στο νου σας σχετικά με την αφθονία! Παρατηρείστε αν νιώθετε ότι δεν έχετε αρκετά χρήματα, ότι αυτά που έχετε δεν αρκούν για να είστε καλά, αν νιώθετε ενοχές για τα χρήματα, ότι δεν αξίζετε να έχετε αφθονία, ότι οι άλλοι έχουν και εσείς όχι και άλλες πολλές περιοριστικές πεποιθήσεις που μπορεί να μπλοκάρουν την αφθονία σας!

Ο νους χτίζει την πραγματικότητά μας και έτσι ένας φωτεινός, διαυγής νους με θετικές πεποιθήσεις μπορεί να δημιουργήσει μία φωτεινή πραγματκότητα γεμάτη με αφθονία σε όλα τα επίπεδα!

Πώς να προσελκύσουμε υλική αφθονία και χρήματα;

Για να προσελκύσουμε οικονομική αφθονία χρειάζεται να μπούμε σε μία εσωτερική κατάσταση αφθονίας.. Να νιώσουμε ότι έχουμε ήδη αφθονία αναγνωρίζοντάς την στην ζωή μας! Δεν μπορούμε να προσελκύσουμε αφθονία ενώ είμαστε σε μία κατάσταση έλλειψης!

Υπάρχει μία κοινωνική πεποίθηση που λέει «Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι»! Αυτό συμβαίνει γιατί οι «φτωχοί» μεγαλώνουν σε περιβάλλοντα με περιοριστικές πεποιθήσεις σε σχέση με τα χρήματα. Κι όσο πιστεύουν σε αυτές τις περιοριστικές πεποιθήσεις τόσο τις επιβεβαιώνουν και τις εκδηλώνουν στην πραγματικότητά τους! Ενώ οι «πλούσιοι» μεγαλώνουν σε περιβάλλοντα που έχουν επίγνωση της αφθονίας τους και δεν έχουν άγχος αν κερδίσουν ή χάσουν χρήματα γιατί πιστεύουν ότι πάντα θα έχουν!

Ο μόνος υπεύθυνος για την αφθονία μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός και οι πεποιθήσεις που επιτρέπουμε να ριζώνουν στον νου μας! Κανείς άλλος δεν είναι υπεύθυνος για την αφθονία μας.. κανείς δεν μας την αρνείται, κανείς δεν μας την παίρνει, κανείς δεν μας την στερεί! Μόνο οι πεποιθήσεις μας και το πώς νιώθουμε εμείς μπορεί να μας στερήσει ή να μας χαρίσει την αφθονία!

Πάμε λοιπόν να δούμε τα 12 βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προσελκύσετε την αφθονία και τα χρήματα στην ζωή σας:

1. Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στο να εστιάζεις στην αφθονία απ΄ό,τι στην έλλειψη!

Χρειάζεται να νιώθεις ήδη την αφθονία για να προσελκύσεις ευημερία και αφθονία σε όλα τα επίπεδα! Μπορείς να το κάνεις αυτό εστιάζοντας στην αφθονία που ήδη έχεις! Κοίταξε την ζωή σου και βρες όλους εκείνους τους λόγους για τους οποίους νιώθεις ευγνωμοσύνη! Συλλογίσου ή γράψε κάθε μέρα 3 λόγους για τους οποίους νιώθεις ευγνώμων! Αν το κάνεις αυτό θα συνειδητοποιήσεις ότι ήδη έχεις όλα όσα χρειάζεσαι να έχεις.. έχεις ήδη αφθονία! Έτσι, βιώνοντας αφθονία θα προσελκύσεις αφθονία! Η ευγνωμοσύνη ανοίγει τον δρόμο για την αφθονία!

2.Οραματίσου τι θέλεις να κάνεις με τα χρήματα που θέλεις να προσελκύσεις!

Οραματίσου όσο πιο καθαρά και λεπτομερώς μπορείς τι θέλεις να κάνεις με τα χρήματα που επιθυμείς να προσελκύσεις! Ρώτησε τον εαυτό σου γιατί θέλεις αυτά τα χρήματα; ΓΙΑΤΙ; Το σύμπαν απαντάει στο γιατί και στο το τι θέλεις να κάνεις με τα χρήματα περισσότερο από το να θες απλά χρήματα. Ο οραματισμός έχει δύναμη γιατί μπαίνεις στην διαδικασία να βιώσεις και να νιώσεις αυτό που οραματίζεσαι και ο εγκέφαλος δεν μπορεί να διακρίνει εαν αυτό που νιώθεις προέρχεται από οραματισμό ή αληθινό βίωμα. Οραματίσου το λοιπόν όσο πιο ζωντανά μπορείς! Εαν για παράδειγμα θέλεις χρήματα για να αγοράσεις ένα νέο σπίτι οραματίσου ξεκάθαρα πώς είναι αυτό το σπίτι, πώς θα μυρίζει, πώς νιώθεις μέσα σε αυτό! Οραματίσου κάτι που να είναι πιστευτό από εσένα! Αν δεν το πιστεύεις η δύναμη του οραματισμού μηδενίζεται. Οραματίσου αυτό που πιστεύεις! Αν για παράδειγμα δεν μπορείς να πιστέψεις ότι μπορείς να αγοράσεις ένα σπίτι 150τμ, τότε οραματίσου ότι αγοράζεις ένα σπίτι 70τμ εαν αυτό είναι κάτι που μπορείς να πιστέψεις! Οραματίσου αυτό που μπορείς να πιστέψεις και έτσι θα νιώσεις ότι αυτό μπορεί να γίνει και θα γίνει!

3. Αναγνώρισε τις πεποιθήσεις που έχεις για τα χρήματα και αντικατέστησε τις αρνητικές πεποιθήσεις με θετικές!

Πολλές φορές υπάρχει η πεποίθηση ότι τα χρήματα είναι κάτι κακό και βρώμικο ή από την άλλη μπορεί να υπάρχει η θεοποίηση των χρημάτων, ότι δηλαδή είναι το παν! Το να έχεις χρήματα δεν είναι υλισμός, ούτε επιφανειακό, ούτε καλό ή κακό, γιατί τα χρήματα είναι απλά ένα εργαλείο για να είσαι ελεύθερος να κάνεις αυτό που θέλεις! Τα χρήματα δεν είναι ούτε καλά ή ούτε κακά.. Είναι ένα ουδέτερο εργαλείο ανταλλαγής και εξυπηρέτησης! Είναι ένα εύκολο μέσο ανταλλαγής! Υπάρχει επίσης η πεποίθηση ότι τα χρήματα είναι κάτι υλιστικό και δεν έχουν καμία σχέση με το πνεύμα. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια, γιατί οτιδήποτε βλέπουμε γύρω μας είναι μία εκδήλωση της ενέργειας της πηγής! Άρα και τα χρήματα είναι μία έκφραση της ενέργειας της πηγής! Δεν χρειάζεται να απανηρθούμε τα χρήματα για να ζήσουμε μία πνευματική ζωή! Η αλήθεια εξάλλου είναι ότι δεν είναι τα χρήματα αυτό που θέλουμε αλλά όσα μπορούμε να έχουμε και να κάνουμε χάρις σε αυτά! Απελευθέρωσε λοίπον όλες τις πεποιθήσεις σχετικά με τα χρήματα, γιατί είναι απλά ένα μέσο για να είσαι ελεύθερος να κάνεις αυτό που θέλεις!

4. Όταν ξοδεύεις χρήματα κάντο με την καρδιά σου!

Όταν δίνεις χρήματα κάντο με χαρά και ανοιχτοσιά γνωρίζοντας ότι τα χρήματα ρέοουν και δεν είναι κάτι στάσιμο. Έτσι, όσο δίνεις τόσο θα λαμβάνεις! Ακόμα κι όταν δίνεις χρήματα για «άχαρους» λογαρισμούς νιώσε όμορφα με αυτό αναγνωρίζοντας την υπηρεσία που έλαβες, γιατί διαφορετικά αν το κάνεις με «μισή καρδιά» τότε ενισχύεις την αίσθηση ότι δεν έχεις αρκετά και εκπέμπεις αισθήματα στέρησης και άρα προσελκύεις την έλλειψη και την στέρηση!

5. Απόφυγε όσο μπορείς τις οφειλές, τα δάνεια και τα χρέη!

Το δάνειο και οι οφειλές σε κάνουν να νιώθεις ότι δεν έχεις αρκετά ή ότι αυτά που έχεις δεν αρκούν και έτσι εστιάζεις και δυναμώνεις την αίσθηση της έλλειψης. Κάνε ότι βήματα μπορείς για να αποφύγεις το να δανειστείς! Αν για παράδειγμα θέλεις να αγοράσεις ένα καινούριο μηχανάκι, αντί να πάρεις δάνειο για να το ξεπληρώσεις μπαίνοντας έτσι στην αίσθηση της έλλειψης και της στέρησης, μπορείς εκ των προτέρων από αυτά που ήδη έχεις να αποταμιεύεις χρήματα για να αγοράσεις το μηχανάκι από την αφθονία και την πληρότητα που ήδη έχεις! Έτσι, αντί να νιώθεις ότι χρωστάς και δεν έχεις, θα νιώθεις ότι από αυτά που έχεις μπορείς να αγοράσεις αυτό που επιθυμείς! Και αυτό είναι μία προσέγγιση αφθονίας!

6. Ακολούθησε την συγχρονικότητα και τις ευκαιρίες που φέρνει η ροή των πραγμάτων!

Άσε τις ευκαιρίες να έρθουν σε εσένα αντί να δρας από ένα μέρος ανάγκης. Εμπιστεύσου την ροή της ζωής και το γεγονός ότι στο σύμπαν υπάρχουν άπειρες δυνατότητες, πολλές περισσότερες από αυτές που εσύ μπορείς να φανταστείς και να ζητήσεις! Κάνε ό,τι νιώθεις καλά να κάνεις και ακολούθησε την ροή των δυνατοτήτων που έρχονται από το εσωτερικό και εξωτερικό σου σύμπαν!

7. Άλλαξε την πεποίθηση σου ότι «κερδίζεις χρήματα» στο «αξίζεις χρήματα»!

Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από τον κόπο μπορούμε να έχουμε αφθονία. Έτσι, νιώθουμε ότι αγωνιζόμαστε για να «κερδίσουμε» χρήματα, ενώ τα χρήματα είναι κάτι που δικαιούμαστε και αξίζουμε ήδη! Από την στιγμή που γεννιόμαστε σε αυτόν τον κόσμο αξίζουμε ήδη τα πάντα! Δεν χρειάζεται να παλεύεις για να κερδίσεις το ψωμί σου.. Κάνε την εργασία σου με αγάπη και με την γνώση ότι αξίζεις χρήματα!

8. Να θυμάσαι ότι κάθε μορφή αφθονίας φέρνει αφθονία!

Η αφθονία φέρνει αφθονία! Ο πλούτος φέρνει πλούτο! Δες, νιώσε, συνειδητοποίησε την αφθονία γύρω σου και αυτό θα φέρει κι άλλη αφθονία! Συμπεριφέρσου με αφθονία! Σκέψου με αφθονία! Νιώσε με αφθονία! Είσαι η αφθονία!

9. Οραματίσου ότι είσαι μαγνήτης αφθονίας!

Αφιέρωσε 5 λέπτα κάθε μέρα για να κάνεις τον ακόλουθο οραματισμό: Ξάπλωσε κάπου άνετα και οραματίσου με κάθε εισπνοή τα χρήματα, ο πλούτος, η καλοτυχία και η αφθονία να μαγνητίζονται από εσένα και να κολλάνε πάνω σου! Με κάθε αναπνοή μαγνητίζεις την αφθονία! Έπειτα οραματίσου και δες τι κάνεις με αυτά τα χρήματα! Γίνε ένας μαγνήτης αφθονίας και αξιοποίησε όσα λαμβάνεις νοερά!

10. Οραματίσου ότι κάθε φορά που ξοδεύεις αυτό θα αντικαθίσταται πλήρως!

Αυτή είναι μία ακόμα άσκηση οραματισμού που μπορείς να κάνεις καθημερινά με απαραίτητη προϋπόθεση να το πιστεύεις! Οραματίσου ότι έχεις έναν τραπεζικό λογαριασμό που κάθε φορά που ξοδεύεις ένα ποσό αυτό αντικαθίσταται αυτόματα! Κάθε φορά που δίνεις χρήματα κάντο με την πεποίθηση ότι αυτό αναπληρώνεται αμέσως, αυτόματα και μαγικά!

11. Άλλαξε την οπτική σου για την ασφάλεια και την προστασία μέσα από την συσσώρευση χρημάτων!

Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι τα χρήματα είναι ασφάλεια. Τα χρήματα όμως είναι σαν τον αέρα που έρχεται και φεύγει! Εαν εστιάζουμε στο να μαζέψουμε χρήματα για το τι θα συμβεί στο μέλλον , τότε προσελκύουμε στην ζωή μας αυτό που φοβόμαστε ότι θα συμβεί!Προσελκύουμε αυτό για το οποίο νιώθουμε ανασφαλείς αντί για την αφθονία. Άφησε λοιπόν τα χρήματα να ρέουν στην ζωή σου χωρίς να στερήσε με τον φόβο του τι θα κάνεις αν σου συμβεί κάτι αρνητικό στο μέλλον! Απελευθέρωσε τον φόβο και έτσι πάντα θα έχεις όλα όσα χρειάζεσαι!

12. Πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι για να απελευθερώσεις την εσωτερική αντίσταση!

Μπορεί αυτή την στιγμή να βρίσκεις πολλές εσωτερικές αντιστάσεις στο να πιστέψεις ότι αξίζεις την αφθονία! Πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι για να δουλέψεις με τις περιοριστικές σου πεποιθήσεις και να αναγνωρίσεις ότι αξίζεις να έχεις αφθονία σε όλα τα επίπεδα!

Εύχομαι να εφαρμόσετε τα 12 βήματα της αφθονίας στην ζωή σας και να δείτε την καθημερινότητά σας να μεταμορφώνεται!

Να θυμάστε ότι ζούμε σε ένα απεριόριστο σύμπαν όπου ο καθένας μας έχει δικαίωμα και πρόσβαση στην αφθονία!

Όταν βιώνουμε ευημερία και αφθονία δεν την στερούμε από κανέναν άλλον γιατί υπάρχει άφθονη αφθονία (!) για όλους!

Και μην ξεχνάτε ότι αφθονία (α+φθόνος) είναι το να ελευθερώσουμε τον φθόνο και όλα τα περιοριστικά συναισθήματα γύρω από την ευημερία, τον πλούτο και την καλοτυχία!

Θύμησε στον εαυτό σου:

Αξίζω αφθονία τώρα και πάντα!

Αξίζω αφθονία σε όλα τα επίπεδα!

Δικαιούμαι την αφθονία γιατί είμαι παιδί ενός άφθονου σύμπαντος!

Δικαιούμαι πλούτο και ευημερία!

Ευγνωμονώ για την αφθονία που ήδη έχω!

Έχω ήδη όλα όσα χρειάζομαι!

Ευχαριστώ!

Είμαι πλούσιος/α!

Είμαι τυχερός/η!

Προσελκύω την αφθονία με κάθε μου επιλογή!

Εκπέμπω αφθονία!

Είμαι και γίνομαι αφθονία!

Με άφθονη αγάπη για όλους απεριόριστα,

Καλλιόπη https://kallioyoga.com/

Εναλλακτικά

Φοβάται το μέλλον γι’ αυτό προσπαθεί να ζήσει προβλέποντας το μέλλον. Προσκολλημένος σε συνήθειες, σε πράγματα κι ανθρώπους, πιστεύοντας πως χωρίς αυτά δεν υπάρχει ζωή, αγωνιά να μάθει τι θα συμβεί στον χρονικά περιορισμένο του βίο. Δεν μπορεί να δει πέρα απ’ αυτόν. Δεν μπορεί να εντρυφήσει στο άχρονο. Νιώθει την ανάγκη να ερευνήσει το χρονικά περιορισμένο, να ξέρει προκαταβολικά τι του γράφει και τι δεν του γράφει η μοίρα του. Κι όμως, το πεπρωμένο του, του δόθηκε λευκό. Μόνος του, έρμαιο μιας μοιραίας μηχανιστικής δύναμης, μιας αδράνειας, της εντροπίας, προδιαγράφει μέσα από μια εθιστική και εκμαυλιστική επανάληψη αυτό που τελικά θα έλθει και έτσι οδηγείται αδιαμαρτύρητα στο χαμό του. Τι κι αν του προμηνύσουν τι πρόκειται να του συμβεί; Η πρόγνωση δε θα μπορούσε να αναχαιτίσει τη δύναμη της έλξης. Παρά την προκαταβολική γνώση των δυσάρεστων επακόλουθων, θα κάνει τελικά εκείνο που δεν θα έπρεπε να κάνει, αυτό που μια δύναμη υπέρτερή του, γι’ αυτό μοιραία, τον αναγκάζει να κάνει.

το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον
ή
το πεπρωμένον φυγείν δυνατόν...;

Μπορεί να αναζητηθεί διαφυγή από το πεπρωμένο; Νομίζω πως μπορεί, αλλά όχι μέσα σε χωροχρονικά πλαίσια. Και καμιά αστρολογία, χαρτομαντία, κληρονομικό χάρισμα ή οποιαδήποτε άλλη μέθοδος πρόγνωσης των μελλούμενων δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο της αγωνίας. Πως λοιπόν θα ελευθερωθεί από τη δύναμη του μοιραίου; Θα πρέπει αναγκαστικά να ενδοστραφεί ώστε να έλθει σε άμεση επαφή με τις δυνάμεις που τον διαπερνούν και τον ωθούν σε αυτήν την μηχανιστική δράση. Θα πρέπει να στρέψει όλη του την προσοχή ώστε να γνωρίσει και να κατανοήσει σε βάθος τις δυνάμεις που τον κρατούν σκλάβο και τελικά να ελευθερωθεί από αυτές. Θα τις αφομοιώσει, θα τις εξημερώσει, ως άλλος Οδυσσέας θα κωφεύεσει στις Σειρήνες και τελικά θα αδειάσει το Είναι του από αυτές ώστε να μην τον άγουν και τον φέρουν όπου εκείνες επιθυμούν. Την μάχη δε θα παρατήσει ώσπου να νιώσει ελεύθερος από τη μοιραία παρόρμηση, ώσπου να την αποδυναμώσει και να την διαλύσει στα συστατικά της. Θα πρέπει τελικά να είναι αποφασισμένος να διανύσει εσωτερικά όλο το μήκος του δρόμου που οδηγεί από τη γνώση του εαυτού του μέχρι την γνώση του Θείου Προορισμού του. Ίσως η λέξη «γνώση» εδώ να μην είναι σωστή, καθώς είναι αδύνατη η γνώση του Θείου, παρά μόνον η κοινωνία και η ένωση μαζί Του. Μια ένωση, που όπως επιμένουν να μας υπενθυμίζουν οι μεγάλοι σοφοί, προϋποθέτει την μη προσκόλληση σε κάθε περιφερειακό απόκτημα, την σμίκρυνση του παλιού ανθρώπου, ώστε ο εν ημίν Θεός να αναδυθεί από τα εσώτερα βάθη στην επιφάνεια.

«Η βασιλεία των ουρανών εντός υμών εστί»

Όμως αυτός λατρεύει την επιφάνεια και κάνει ότι μπορεί για να την ενισχύσει. Θέλει να είναι πλούσιος σε γνώσεις κι αυτό εξηγεί την έλξη του προς κάθε προγνωστική μέθοδο. Είναι τόση η έπαρσή του που θέλει να καταστήσει τον εαυτό του έναν μικρό θεό επειδή θεός χωρίς γνώση του μέλλοντος δε μπορεί να υπάρξει. Θέλει να υποκαταστήσει το Τέλειο, με το μικρό, ατελές και πρόσκαιρο ανθρώπινο Εγώ του. Για να μπορέσει τελικά να προβλέψει το μέλλον θα πρέπει να στηριχθεί στους μηχανιστικούς νόμους του σύμπαντος και όχι βέβαια στο αχανές απρόβλεπτο της Θείας Βούλησης, αυτό που από άγνοια το ονομάζει θαύμα. Τον απρόβλεπτο παράγοντα, που προέρχεται από την περιοχή του Θείου και καταλύει τη μηχανιστική «βουλή» των νόμων του σύμπαντος. Τι κάνει λοιπόν ο ήρωας της ιστορίας μας ρίχνοντας το βάρος της ζωής του στην πρόγνωση του χρονικά περιορισμένου μέλλοντός του; Αποκλείει το θαύμα απ’ τη ζωή του. Αποκλείει τις σχισμές, τις χαραμάδες, τις λύσεις συνέχειας απ’ όπου θα μπορούσε να εισχωρήσει στη ζωή του ο Θείος Εισβολέας και να την μεταμορφώσει. Με άλλα λόγια, χτίζει γύρω του έναν κλοιό από μαθηματική, μηχανιστική σιγουριά με αρμό τον φόβο που τον προφυλάσσει από ποιόν;…….
…..από την ίδια του τη Λύτρωση.

Αναρτήθηκε από delta

Εναλλακτικά

Η πιο σύντομη οδός για τη κάθαρση απ’ όλα αυτά που μας δαιμονίζουν, είναι ο διαλογισμός, η πραναγιάμα (ασκήσεις αναπνοής) και η νηστεία. Όλα αυτά λειτουργούν επιστημονικά. Η οξυγόνωση του εγκέφαλου μέσα απ’ τις αναπνοές, επιτρέπει στις εγκεφαλικές ενώσεις που σχετίζονται με το συγκεκριμένο γεγονός/τραύμα της ζωής μας, να ξεμπλοκάρουν απ’ τα ηλεκτρικά φορτία και να ρέει η ενέργεια δια αυτών αρμονικά. Κάτι ξέρουν οι yogis σε όλο το κόσμο που κάνουν πραναγιάμα, γιατί κάθε τραύμα ή πρόβλημα ή ότι μας απασχολεί, δεν είναι παρά μπλοκάρισμα της ενέργειας.

Ο διαλογισμός επιτρέπει στον άνθρωπο να ‘ευθυγραμμιστεί’ όσο το δυνατόν κάθε φορά, με την Ροή, η οποία θα ρεύσει μέσα στον οργανισμό και θα καθαρίσει τα τσάκρας, στα οποία επίσης εδρεύουν τα τραύματα αυτά που μας απασχολούν. Η νηστεία επίσης καθαρίζει το σώμα, το αίμα, τα κύτταρα και τον εγκέφαλο φυσικά, κι έτσι επιτρέπει στην ενέργεια να ‘κατοικήσει’ μέσα στο σώμα. Ένα βρώμικο με τοξίνες σώμα, αποδιώχνει και δεν μπορεί να κρατήσει ενέργειες υψηλές, όμορφες κι εκλεπτυσμένες.

Η καθημερινότητά μας είναι ένα συνεχές πάρε-δώσε ενεργειών. Είναι ουσιώδες να καθαριζόμαστε καθημερινά με τον διαλογισμό και να μην αφήνουμε να συσσωρεύονται ενέργειες που εισήλθαν στο ενεργειακό μας πεδίο, γιατί μετά θα νομίζουμε ότι είναι δικά μας τα ενεργειακά βάρη αυτά και ότι κάτι έχουμε. Στην ουσία τίποτα δεν είναι δικό μας, είμαστε ψυχές που μπήκαμε και νοικιάσαμε ένα σώμα και προσπαθούμε να ανυψώσουμε τις εμπειρίες που λαμβάνουμε αλλά και να εξελίξουμε το DNA και γενικά τις ψυχο-σωματικές κληρονομιές των γονιών/προπατόρων μας.

Γι’ αυτό ας μην ταυτιζόμαστε με τα προβλήματα γιατί είναι ένα παιχνίδι όλα. Ένα γυμναστήριο είναι η γη με πολλά βάρη, αλλά έτσι θα γίνουμε body-builders πνευματικοί και όταν φύγουμε από αυτό το σώμα, η ευδαιμονία που θα βιώσουμε θα πολλαπλασιαστεί επί πολλές φορές. Αρκεί στη καθημερινότητα να μην αφηνόμαστε.

elenastral.com

www.healingeffect.gr/

Εναλλακτικά

Κανείς δε μπορεί να μας κακοποιήσει όσο ο ίδιος μας ο εαυτός. Πόσες φορές πρέπει να πληρώσουμε για ένα μας λάθος; Άπειρες φορές ή τόσες όσες θα χρειαστούν μέχρι να συγχωρήσουμε, να αποδεχτούμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Ενώ τα υπόλοιπα ζώα πληρώνουν μονάχα μια φορά για κάθε λάθος που κάνουν, ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ζώο πάνω στη γη που πληρώνει χιλιάδες φορές για το ίδιο λάθος. Εμείς έχουμε ισχυρή μνήμη. Κάνουμε ένα λάθος, κρίνουμε τον εαυτό μας σύμφωνα με το προσωπικό σύστημα των πεποιθήσεων μας, τον θεωρούμε ένοχο και του επιβάλουμε την τιμωρία. Αν υπήρχε πραγματική δικαιοσύνη αυτό θα συνέβαινε μια φορά και θα αρκούσε. Ωστόσο εμείς κάθε φορά που θυμόμαστε το παράπτωμα, κρίνουμε ξανά τον εαυτό μας, τον ξανακαταδικάζουμε και τον τιμωρούμε ξανά και ξανά και ξανά…

Σ’ αυτή την αέναο τιμωρία συμβάλλουν δυστυχώς και οι συνοδοιπόροι μας. Αν είμαστε παντρεμένοι, ο σύντροφος μας σπεύδει να μας υπενθυμίσει κι αυτός το λάθος μας, ώστε να μας βοηθήσει να κρίνουμε πάλι τον εαυτό μας, να τον καταδικάσουμε και για άλλη μια φορά να τον τιμωρήσουμε. Πόσες φορές αλήθεια δεν κάνουμε τον σύντροφό μας ή το παιδί μας να πληρώσουν για το ίδιο λάθος; Κάθε φορά που θυμόμαστε το λάθος, τους κατηγορούμε ξανά και τους ποτίζουμε με όλο εκείνο το συναισθηματικό δηλητήριο που παράγει η αίσθηση της αδικίας κι έπειτα τους αναγκάζουμε να πληρώσουν για το ίδιο λάθος. Είναι δικαιοσύνη αυτό;

Νιώθουμε δυστυχώς την ανάγκη να είμαστε αποδεχτοί και αγαπητοί από τους άλλους γι’ αυτό και συνήθως καταρρέουμε ψυχολογικά όταν μας κρίνουν και τραυματίζουν την εικόνα που προσπαθούμε να χτίσουμε, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Όσο περισσότερο αγαπάμε τον εαυτό μας, τόσο λιγότερο τον κακοποιούμε. Η αυτοκακοποίηση προέρχεται από την απόρριψη του εαυτού και αυτή με τη σειρά της προέρχεται από μια εικόνα του τέλειου που ποτέ δεν μπορούμε να φτάσουμε. Το πρότυπο της τελειότητας που έχουμε δημιουργήσει είναι ο λόγος για τον οποίο απορρίπτουμε τον εαυτό μας, ο λόγος για τον οποίο δεν αποδεχόμαστε ούτε τον εαυτό μας, ούτε τους άλλους όπως πραγματικά είναι. Αναρτήθηκε από delta

http://nekthl.blogspot.com/

Εναλλακτικά

Το σύμπαν λειτουργεί με μυστήριους τρόπους και συνεχώς δουλεύει για σένα.

Ξέρω πόσο πολύ πονάει. Μπορώ να δω τα συναισθήματα σου στο πρόσωπο σου. Μπορώ να δω τα συμπτώματα του πόνου σου στο σώμα σου. Μπορώ να δω τα σημάδια στην καρδιά σου. Μπορώ να αισθανθώ την θλίψη στην ψυχή σου. Μπορώ να δω το εξαντλημένο σώμα σου που από την κατάθλιψη δεν μπορείς καν να φας. Μπορώ να νιώσω την απάθεια σου για όλα όσα κάποτε σου έδιναν χαρά.


Ξέρω πως είναι. Ξέρω πως κάθε νύχτα δεν μπορείς να κοιμηθείς και ότι κάθε πρωινό είναι ακόμα μια μάχη για επιβίωση.

Ξέρω πως είναι να χάνεις την θέληση για ζωή.

Αλλά άσε με να σου πω κάτι.

Αυτό δεν μπορεί να είναι το τέλος.

Δεν μπορείς απλά να τα παρατήσεις. Έχεις μια ολόκληρη ζωή μπροστά σου. Καταλαβαίνω ότι είναι πάρα πολύ για σένα, πως έχεις χάσει και την ελάχιστη πίστη από την καρδιά σου. Αλλά υπάρχουν τόσα πολλά περισσότερα που σε περιμένουν.

Δεν θα σε αφήσω να χάσεις τον εαυτό σου στον κόσμο της απελπισίας και της απόγνωσης σου. Δεν θα σε αφήσω να πνιγείς στον πόνο σου. Μπορεί να έχεις χάσει την πίστη σου αλλά είμαι εδώ για να σου την ξαναφέρω.


Να θυμάσαι αυτό. Το ότι τελείωσες ένα κεφάλαιο σημαίνει ότι μπορείς να πας στο επόμενο. Ξέρεις πως πάει, όταν μια πόρτα κλείνει μία άλλη ανοίγει. Είναι ένα φυσικό μέρος του ταξιδιού που λέγεται ζωή.

Οπότε πίστεψε με όταν λέω αυτό. Το Σύμπαν έχει κάτι καλύτερο για σένα. Είναι βέβαιο. Απλώς πρέπει να ακολουθήσεις τα σημάδια, να αποδεχτείς την θεϊκή παρέμβαση και να εμπιστευτείς την εσωτερική φωνή σου.

Ξέρω πως η καρδιά σου έχει πληγωθεί αλλά πρέπει να πιστέψεις ότι σπουδαία πράγματα έρχονται στον δρόμο σου. Το σύμπαν λειτουργεί όντως με μυστήριους τρόπους. Συνεχώς δουλεύει για σένα. Ακόμα και όταν η ζωή σε αναγκάζει να περάσεις από σκοτεινούς και δύσκολους δρόμους. Ακόμα και όταν η ζωή προκαλεί την ψυχική και συναισθηματική σου δύναμη. Ακόμα και όταν σε πληγώνει.

Επειδή μπορεί να μην το βλέπεις τώρα, αλλά στο τέλος όλα έρχονται στην θέση τους. Όλα αυτά που σου συνέβησαν σε έκαναν το άτομο που είσαι τώρα. Επομένως, αυτό που είσαι σήμερα, αυτή τη στιγμή, θα επηρεάσει το μέλλον σου.

Να έχεις πίστη. Και ποτέ μην εγκαταλείψεις τα όνειρα σου.

Καλύτερα πράγματα έρχονται. Το υπόσχομαι.

Μαγεία Τ.https://www.awakengr.com/

Εναλλακτικά

Η αφύπνιση της Κουνταλινι είναι ένα κεντρικό ζήτημα στην Σύγχρονη μαγεία, και έχει αφομοιώσει την κεντρική της έννοια από την Αυθεντική Ταντρική πηγή της Ενέργειας Κουνταλινι.

Αν και αυτή η έννοια παρουσιάστηκε στον Δυτικό Αποκρυφισμό από Θεοσοφιστές όπως ο Alice Bailey και ο C.W Leadbeather, χρειάστηκαν τα λεπτομερή γραπτά των Arthur Avalon & Aleister Crowley για να ξεκινήσει η αναζήτηση της ενέργειας Κουνταλινι και της εμπειρίας από μεγάλους αριθμούς Αποκρυφιστών.

O Crowley συγκεκριμένα ήταν εκείνος που παρέδωσε μία σύνθεση Δυτικών και Ανατολικών πρακτικών Μαγείας ως κληρονομιά στους Μελλοντικούς Αποκρυφιστές με μία αναλυτική προσέγγιση της εμπειρίας της Κουνταλινι, αναγνωρίζοντάς την ως την «Κεντρική Μαγική Δύναμη» στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι ενθουσιώδεις πειραματισμοί του Crowley με Απαγορευμένες ουσίες και Σεξουαλική μαγεία ήταν μια κραυγή απόσπασης από τον «Πνευματικό Ασκητισμό» που εξασκούσαν πολλοί από τους ομοιδεάτες του. Και ενώ η Πνευματικότητα αντιμετωπιζόταν εν γένει με Φιλοσοφικούς όρους που απέρριπταν την Σωματική εμπειρία, ο Crowley έθεσε τα θεμέλια μίας Δυτικής προσέγγισης για την ανάπτυξη που συνδύαζε τον Ψυχικό μα και τον σωματικό τομέα της εμπειρίας.

Ήταν η δεκαετία του 60’ και η άφιξη της «Ψυχεδελικής Εποχής» που αυτή η προσέγγιση έγινε ευρέως διαδεδομένη και έτυχε σοβαρής προσοχής. Αυτή η δεκαετία έκρυβε τις απαρχές εκείνου που ο Τίμοθι Λίρι ονόμαζε «Ηδονική Τεχνολογία» – η ανακάλυψη της απόλαυσης αντί του περιορισμού μέσα από τις απαγορευμένες ουσίες, την ανεπτυγμένη σεξουαλικότητα, τον χορό, την μουσική , την γιόγκα κ.α! Η «Ψυχεδελική Εποχή» έφερε επίσης μία «Απόκρυφη Αναγέννηση» με συγκεκριμένο ενδιαφέρον σε Ηδονιστικές τεχνικές Μαγείας όπως το Τάντρα και το «Θέλημα»,την μαγική σέκτα του Crowley.

Μέσα από αυτή την Συνειδησιακή έκρηξη επήλθαν και οι εξελίξεις στην μαγική θεώρηση και πρακτική της δεκαετίας του 1970, και συγκεκριμένα στην Έκθεση του Kenneth Grant για τον Crowley,τις Ταντρικές διδαχές και την εργασία του Austin Osman Spare. «Θεληματικά» περιοδικά της εποχής όπως τα SOThIS, Agape & New Equinox μετέδωσαν σημεία κλειδιά για την εξέλιξη των Μαγικών πρακτικών και διδαχών. Η Ενσυναίσθηση της φυσιολογικής φύσης των έντονων καταστάσεων συνειδητότητας εξαπλωνόταν και η Μαγεία αντιμετωπιζόταν ως μία προσέγγιση για την ανάπτυξυ που συνδύαζε εσωτερική – πνευματική εμπειρία και σωματική συνειδητότητα. Έτσι, απο την δεκαετία του 60 η αφύπνιση της Κουνταλινι έχει μετατραπεί σε μία εμπειρία που αναζητούν πολλοί από τους Δυτικούς Αποκρυφιστές.

Η Μαγεία είναι ένας απο τους μεγάλους πυρήνες, και η Γιόγκα είναι ακόμη ένας απο αυτούς. Υπάρχει μεγάλο πλήθος πληροφοριών που έχουν γραφεί για το ζήτημα της Κουνταλινι που ποικίλουν ανάμεσα στις εξαιρετικά τεχνικές γραφές συγγραφέων όπως ο Kenneth Grant σε δημοφιλείς εργασίες της Κουνταλινι-Γιόγκα και ερωτικά εγχειρίδια Τάντρα.

Όπως και με άλλα Αποκρυφιστικά θέματα, υπάρχουν πλέον πάρα πολλά βιβλία που έχουν γραφεί για το ζήτημα όμως φαίνεται πως τα περισσότερα γράφηκαν αναλύοντας την θεωρία και όχι μέσα από την εμπειρική διαδικασία του συγγραφέα. Αυτό οδήγησε σε σύγχυση και παρανόηση όσον αφορά την πραγματική φύση της Κουνταλινι και την εμπειρία που ακολουθεί η αφύπνισή της. Η δύναμη της εμπειρίας της εναλλαγής της Συνειδητότητας σε διαφορετικούς βαθμούς φαίνεται πως αναγνωρίζεται ευρέως όμως μερικοί συγγραφείς προειδοποιούν και εφιστούν την προσοχή σε κάποιον που θέλει να εξασκήσει την Κουνταλινι Γιογκα, ενώ άλλοι δίνουν την εντύπωση πως μερικές βασικές ασάνα και ένας πρόθυμος σύντροφος είναι τα μοναδικά που θα χρειαστεί για να ανακαλύψει την πραγματική ανεξάντλητη πηγή ενεργειακής ροής του.

Πολλά από τα Πνευματικά μοντέλα που αναζητούν να εξηγήσουν τα φαινόμενα της Κουνταλινι την τοποθετούν στην ύπαρξη των Κοσμικών εσωτερικών σφαιρών και των ψυχικών κέντρων – των Τσάκρας. Η Κουνταλινι σε αυτά τα συστήματα θεωρείται ως η διαδικασία της Πνευματικής Αφύπνισης.

Παράγοντες Ενεργοποίησης Κουνταλινι

Περιγράφοντας τις παρενέργειες των έντονων εναλλαγών συνειδητότητας διαπιστώνουμε πως αυτή η ενεργοποίηση δεν έρχεται με γραμμικό τρόπο μέσα από κάποιους παράγοντες που είναι και η ουσιαστική αιτία της εμπειρίας αλλά μάλλον οι παράγοντες λειτουργούν ως μοτίβα διευκόλυνσης της αφύπνισης της ενέργειας Κουνταλινι. Όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει αυθόρμητα δεν είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε τα μικροσκοπικά μοτίβα που το ενεργοποιούν. Αυτή η ενεργοποίηση της ενέργειας θα μπορούσε να είναι το τελικό σπινθήρισμα που θα επιτρέψει όλες αυτές τις διαφορετικές μικροσκοπικές αλληλεπιδράσεις στο σύστημα του ατόμου που θα του επιτρέψει να περάσει το κατώφλι,μεταλάσσοντας την συνειδητότητά του.

Τεχνικές όπως Της Γιόγκα και της Μαγείας, οι διαφορετικές εκδοχές απόκτησης γνώσης, οι σωματικές ασκήσεις όπως η Χάθα Γιόγκα, το Τάι Τσι, η τελετουργική μαγεία, ο Διαλογισμός κ.α μπορούν να επιφέρουν αυτή την ενεργοποίηση. Αυτή η μεταμορφωτική εμπειρία μπορεί να συμβεί αυθόρμητα ή και μέσα από μία σειρά πρακτικών εφαρμογών. Η Έντονη συναισθηματική φόρτηση και οποιαδήποτε τεχνική που επικεντρώνει την συνειδητότητα στο ερέθισμα, καθώς και ακραίες φυσιολογικές πτυχές αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την επίτευξη της εμπειρίας.

Οι εμπειρίες που σχετίζονται με την Κουνταλινι είναι έντονα σωματο-κεντρικές και εμπεριέχουν ίσως μυικούς σπασμούς και αποπροσανατολισμό, καθώς και συναισθήματα πληρότητας ενέργειας. Πολλοί άνθρωποι που έχουν εξασκηθεί πάνω στο ζήτημα αναφέρουν μία παράξενη αίσθηση γύρω από την βάση της λεκάνης όπου βρίσκεται το Τσάκρα Muladhara. Η κουνταλινι αναφέρεται συχνά με μυστικιστικούς και ποιητικούς όρους ως μία ανάβαση από την περιοχή της λεκάνης που διαπερνά και εισέρχεται στα τσάκρας που υπάρχουν κατά μήκος.

Τα παραδείγματα από τους παραπάνω παράγοντες έχουν ένα δυναμικό αποτέλεσμα στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα. Έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε πως πολλοί τρόποι απόκτησης γνώσης χρησιμοποιούνται επίσης και σε βασανιστήρια αλλά και τον έλεγχο του νου όπως η στέρηση των αισθητήριων, η αυπνία και ο πόνος.

Ο Aldous Huxley στο βιβλίο του “Heaven and Hell” (1956) σημειώνει το πως οι πνευματικές αρχές των μυστικιστών επηρρεάζει το Βιοσύστημα τους « Είναι ζήτημα ιστορικής καταγραφής το γεγονός πως οι ερευνητές πρέπει να εργαστούν συστηματικά για να διαφοροποιήσουν την σωματική τους χημεία με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσουν τις Εσώτερες προδιαγραφές που ευνοούν την πνευματική ενσυναίσθηση.»

Κουνταλινι & Εξέλιξη

Η δραστηριότητα της Κουνταλινι στην Ταντρικη Κοσμολογια συσχετίζεται με την εξέλιξη των φυσικών μορφών, την διατήρηση του Φυσικού σύμπαντος και της πνευματικής εξέλιξης των όντων μετά την επιστροφή τους στο Brahma. Είναι το Jivatman, η σπίθα του Βραχμάνου μέσα στον κάθε άνθρωπο που κουβαλάει τις οδηγίες για την πνευματική μας ανύψωση. Ορισμένοι Δυτικοί επιστήμονες θεωρούν τώρα πιά την δομή του DNA-RMA ως γενετικά ισάξιο με το Jivatman.Αυτό κατά κάποιο τρόπο επιβεβαιώνει πως υπάρχει σε γενετικό επίπεδο η δυνατότητα βιώματος μίας εμπειρίας Κουνταλινι η παρόμοιων εμπειριών. Είναι αξιοπερίεργο πως αυτή η διαπίστωση προήλθε μέσα από την ενδελεχή έρευνα της Σχιζοφρένειας. Οι έρευνες που έχουν διεξαχθεί πάνω στα διαφορετικά σύνδρομα που τοποθετούνται κάτω απο την ταμπέλα της σχιζοφρένειας υποδεικνύουν πως οι εμπειρίες που περιγράφουν οι «ασθενείς» ομοιάζουν σε αρκετά σημεία με εκείνα τα φαινόμενα που περιγράφουν τα άτομα που βιώνουν μυστικιστικές εμπειρίες.

Παρ’όλα αυτά, όταν ο «Μάγος» ή ο Σαμάνος επέρχεται σε κατάσταση εγρήγορσης, ο «σχιζοφρενής» παθαίνει παράκρουση. Αν ο γενετικός κώδικας παίζει ρόλο σε αυτή την ειδοποιό διαφορά, τότε θα πρέπει να υπάρχει σωρεία άλλων παραγόντων που προκαλούν στο άτομο αυτή την νευρολογική εξέλιξη- την Φώτιση, ή όπως αλλιώς μπορούμε να το ονομάσουμε. Αρκετοί άνθρωποι υποστηρίζουν πλέον πως το επόμενο εξελιγκτικό βήμα της ανθρωπότητας είναι η αφύπνιση της Συνειδητότητας.

Αυτή η θεώρηση είναι γνώριμη σε παρούσες μαγικές ιδέες όπως η «Συνειδητότητα Gestalt» και σε νεωτεριστικά επιστημονικά παραδείγματα όπως εκείνα που αναπτύχθηκαν από τους Rupert Sheldrake (Μορφογενετικά Πεδία), David Bohm (Θεωρία του Holoverse) και του Timothy Leary. Tο μοντέλο του Leary για το 8-Κύκλωμα της Νευρολογικής εξέλιξης συγκεκριμένα παρέχει έναν διαφορετικό τρόπο ερμηνείας της διαδικασίας. Η Θεωρία του Leary αναφέρει πως αφού ο σχεδιασμός του Νευρολογικού συστήματος είναι κωδικοποιημένος με την δομή DNA-RNA Τότε η εξέλιξη των ανθρώπων σε νευρολογικό επίπεδο εμπεριέχεται εντός του ατόμου. Καθώς το άτομο εξελίσσεται υπάρχουν κρίσιμες περίοδοι κατά τις οποίες ο Νους δέχεται αποτυπώματα γνώσης που εν συνεχεία μεταμορφώνονται σε βασικά στοιχεία μεταγενέστερης μάθησης.

Τα πρώτα τέσσερα κυκλώματα διασφαλίζουν Γενετική μετάδοση και ποικιλία καθιστώντας την Ανθρωπότητα ένα Αέναο Είδος. Τα επόμενα τέσσερα κυκλώματα είναι τα κλειδιά του DNA-RNA που θα ξεκλειδώσουν την εξέλιξη και προσαρμογή του είδους. Αυτά τα τελευταία κυκλώματα ξεκλειδώνουν όταν οι εσωτερικές συνθήκες είναι διαχειρίσιμες. Αντιπροσωπεύουν καταστάσεις συνειδητότητας όπου όταν περάσει το εμπειρικό επίπεδο σε ένα αξιόλογο στάδιο μετατρέπονται σε προγράμματα, «ένα νέο είδος πραγματικότητας» μέσα από την οποία δρα το άτομο. Αν το κύκλωμα ανοίξει μία φορά τότε γίνεται ένα πανίσχυρο κίνητρο για επιπλέον πνευματική εξέλιξη.

Από το βιβλίο του P.Hine: Kundalini: a personal approach

Πηγή: mindhack.gr https://www.awakengr.com/

Εναλλακτικά

Τάο τε τσινγκ: “Ο ουρανός είναι αιώνιος, η γη παντοτινή. Διαρκούν έτσι γιατί δεν ζουν για τον εαυτό τους”
Το ανώτερο καλό είναι σαν το νερό που ωφελεί τα πάντα και δεν αντιδικεί με τίποτα. Κυλά στα χαμηλά μέρη που οι άλλοι περιφρονούν.


Ο ουρανός είναι αιώνιος, η γη παντοτινή.
Διαρκούν έτσι γιατί
δεν ζουν για τον εαυτό τους.
Με τον ίδιο τρόπο, ο σοφός άνθρωπος
βάζει τον εαυτό του τελευταίο,
κι έτσι βρίσκει πρώτος τον εαυτό του.
Αφήνει τον εαυτό του απ’ έξω,
κι έτσι παραμένει στο κέντρο.
Εγκαταλείπει τον εαυτό του,
κι έτσι βρίσκει την εκπλήρωση.

~~~

Το ανώτερο καλό είναι σαν το νερό
που ωφελεί τα πάντα
και δεν αντιδικεί με τίποτα.
Κυλά στα χαμηλά μέρη που οι άλλοι περιφρονούν,
κι έτσι είναι κοντά στο Τάο.
Στη ζωή, διάλεγε καλά πού πατάς.
Στη σκέψη, μένε βαθιά στην καρδιά.
Στις σχέσεις με άλλους, να είσαι γενναιόδωρος.
Στην ομιλία, επίμενε στην αλήθεια.
Στη διακυβέρνηση, να είσαι οργανωμένος.
Στη δουλειά, βάζε τα δυνατά σου.
Στη δράση, να είσαι στην ώρα σου.
Αν δεν ανταγωνίζεσαι κανέναν,
κανένας δεν θα μπορέσει να σε ανταγωνιστεί.

~~~

Το να γεμίζεις ώσπου να ξεχειλίσεις δεν είναι τόσο καλό
όσο το να σταματήσεις την κατάλληλη στιγμή.
Αν ακονίσεις πολύ μια λεπίδα, κάνεις την αιχμή
να στομώσει.
Αν μαζέψεις στο σπίτι πολλούς θησαυρούς,
δεν θα μπορείς να το υπερασπιστείς.
Συγκεντρώνεις αγαθά,
αποκτάς αξιώματα,
δείχνεις περήφανος:
Πολύ σύντομα η καταστροφή σε γονατίζει.
Αυτός είναι ο τρόπος του ουρανού:
κάνε τη δουλειά σου και μετά ήσυχα απομακρύνσου.

~~~

Μπορείς να παντρέψεις το πνεύμα και το σώμα σου με
την ενότητα και μετά να μην την εγκαταλείψεις ποτέ;
Μπορείς να διατηρήσεις την ανάσα σου ώσπου ολόκληρο
το είναι σου να γίνει εύπλαστο σαν το κορμί βρέφους;
Μπορείς να εξαγνίσεις την εσωτερική όρασή σου ώσπου
να βλέπεις τον ουρανό σε κάθε κατεύθυνση;
Μπορείς να αγαπάς τους ανθρώπους και να τους κυβερνάς χωρίς
συνωμοσίες και πειθαναγκασμούς;
Μπορείς να γεννάς τα παιδιά του ουρανού σε όλα
όσα κάνεις και είσαι;
Μπορείς να δώσεις προβάδισμα στη σοφία
της καρδιάς σου
αντί στη μάθηση του μυαλού σου;
Να γεννάς ένα μωρό,
να συντηρείς τη ζωή,
να διαμορφώνεις πράγματα χωρίς να τα κατέχεις,
να υπηρετείς χωρίς προσδοκία ανταμοιβής,
να ηγείσαι χωρίς να κυριαρχείς:
αυτές είναι οι βαθύτερες αρετές της φύσης,
και των καλύτερων όντων της φύσης.

~~~

Τριάντα ακτίνες ανταμώνουν σε μια σκαμμένη πλήμνη·
ο τροχός δεν δουλεύει χωρίς την τρύπα.
Το σκεύος πλάθεται από τον συμπαγή πηλό·
το εσωτερικό κενό το καθιστά χρήσιμο.
Για να φτιάξεις ένα δωμάτιο, πρέπει να ανοίξεις πόρτες και παράθυρα·
χωρίς ανοίγματα, ένα μέρος δεν είναι κατοικήσιμο.
Για να χρησιμοποιήσεις αυτό που είναι εδώ,
πρέπει να αξιοποιήσεις αυτό που δεν είναι.

~~~

Τα πέντε χρώματα τυφλώνουν το μάτι.
Οι πέντε τόνοι κουφαίνουν το αφτί.
Τα πέντε καρυκεύματα πνίγουν τη γεύση.
Οι πολυτέλειες σε εμποδίζουν να αναπτυχθείς.
Τρέχεις πέρα-δώθε,
κυνηγάς το ένα και το άλλο–
Απλώς ένας καλός τρόπος για να τρελάνεις
το μυαλό σου.
Εγκατάλειψε αυτό που είναι απ’ έξω.
Καλλιέργησε αυτό που είναι από μέσα.
Ζήσε για το κέντρο σου, όχι για τις αισθήσεις σου.

Το απόσπασμα είναι από το βιβλίο “Τάο τε τσινγκ” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

https://enallaktikidrasi.com/

Εναλλακτικά


Νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος
Κάνεις κάτι κακό. Η μοίρα στα φέρνει έτσι ώστε να τιμωρηθείς. Αυτή είναι η αντίληψη που έχουν πολλοί άνθρωποι για το Κάρμα. Όμως, στην ανατολική παράδοση, το Κάρμα είναι πολύ πιο περίπλοκο από αυτό.

Ο κύκλος της αιτίας και του αποτελέσματος

Το Κάρμα δεν είναι ένας μηχανισμός τιμωριών. Ούτε τύχη, ούτε μοίρα. Είναι λέξη σανσκριτική και σημαίνει «δράση». Στην ουσία μιλά για τον πνευματικό κύκλο της αιτίας και του αποτελέσματος. Οι καλές προθέσεις και οι καλές πράξεις φέρνουν καλό κάρμα. Οι κακές, φέρνουν κακό κάρμα. Πιο πολύ μοιάζει με το νόμο των συνεπειών, παρά με μηχανισμό αμοιβής και τιμωρίας.

Η αναζήτηση

Στον Ινδουισμό, το Βουδισμό, το Ζαϊνισμό, το Σιχισμό και τον Ταοϊσμό, υπάρχει η έννοια της σαμσάρα. Σαμσάρα σημαίνει «αναζήτηση». Σύμφωνα με αυτή τη διδασκαλία, όλα τα όντα κάνουν κύκλους γεννήσεων και αναγεννήσεων. Ανάλογα με το είδος του κάρμα που παράγεις στη ζωή σου, ο «καρμικός κύκλος» θα σου φέρει τις αντίστοιχες συνέπειες, είτε στην παρούσα ζωή, είτε σε επόμενη.

Γιατί, σύμφωνα με αυτή τη διδασκαλία, όταν η ψυχή γεννιέται ξανά σε νέο σώμα, κουβαλά μαζί της τις καρμικές ωθήσεις που παρήγαγε στην προηγούμενη. Άρα, οι εμπειρίες που ζεις σήμερα μπορεί να μην εξηγούνται μόνο με βάση τις δράσεις που έκανες σε αυτή τη ζωή. Μπορεί να είναι συνέπειες δράσεων προηγούμενης ενσάρκωσης.

Πώς ξεφεύγεις από τον κύκλο των μετενσαρκώσεων;

Η σαμσάρα, η αιώνια αναζήτηση, φέρνει πολύ πόνο στα όντα που πρέπει να γεννιούνται ξανά και ξανά. Για να σταματήσει αυτό το μαρτύριο πρέπει κανείς να φτάσει στη φώτιση, τη «Νιρβάνα». Τότε, η ψυχή έχει ήδη πάρει τα μαθήματα που πρέπει να πάρει. Δεν κάνει πλέον ούτε καλό ούτε κακό κάρμα. Οι επιθυμίες δεν υπάρχουν πλέον. Μόνο η απόλυτη γαλήνη περιμένει το φωτισμένο. Αφού δε θα έχεις άλλα χρέη να ξεπληρώσεις, τότε δε θα ξαναγεννηθείς. Οι Ινδουιστές πιστεύουν ότι τότε είναι που ενώνεσαι με το Βράχμαν, τον παγκόσμιο θεό πίσω από όλους τους θεούς, την ψυχή του Σύμπαντος.
Η πρόθεση μετράει

Στη ζυγαριά του κάρμα, η ίδια η πράξη δεν είναι τόσο σημαντική όσο η πρόθεση που τη συνοδεύει. Αν κάνεις ένα ακούσιο καλό ή κακό, και πάλι θα σου έρθουν οι αντίστοιχες συνέπειες. Αλλά όταν η πράξη σου φορτίζεται από την πρόθεσή σου, είτε καλή είναι, είτε πονηρή, οι συνέπειες θα είναι πολύ ισχυρότερες.

Phala και Samkaras

Η θεωρία του Κάρμα επίσης αναγνωρίζει δύο είδη κάρμα: το phalas και το samkaras. Το phala είναι οι ορατές καρμικές συνέπειες που είναι άμεσες μέσα στην παρούσα ενσάρκωση. Το samkaras, από την άλλη, είναι οι αόρατες συνέπειες μιας δράσης, που παράγονται μέσα σου. Είναι η ικανότητα να νιώθεις ευτυχία ή να είσαι δυστυχισμένος. Αυτές οι πλευρές επίσης μπορούν να επεκταθούν σε μελλοντικές ζωές.

Αν και οι ανατολικοί λαοί πιστεύουν βαθιά στην έννοια του κάρμα, πολλοί άνθρωποι, και στο δυτικό κόσμο έχουν την πεποίθηση πως «ό,τι σπείρεις θα θερίσεις».https://philosophyreturns.gr/

Εναλλακτικά

Aποσπάσματα του Osho για την Τάντρα
Η Τάντρα είναι η επιστήμη τής μεταμόρφωσης των κοινών εραστών σε αδελφές ψυχές
΄΄Στην Ανατολή έχουμε αναπτύξει μια επιστήμη: αν δεν μπορείς να βρεις την αδελφή ψυχή, μπορείς να τη δημιουργήσεις. Και η επιστήμη αυτή είναι η Τάντρα. Να βρεις την αδελφή ψυχή σημαίνει να βρεις τον άνθρωπο με τον οποίο και τα επτά σου κέντρα συναντιούνται με φυσικό τρόπο. Αυτό είναι αδύνατο. Πότε-πότε, ένας Κρίσνα και μια Ράντα, ένας Σίβα και μια Σάκτι. Κι όταν συμβαίνει, είναι εξαιρετικά όμορφο. Είναι όμως σαν την αστραπή – δεν μπορείς να στηριχτείς πάνω της. Αν θέλεις να διαβάσεις τη Βίβλο σου, δεν μπορείς να στηριχτείς στο γεγονός ότι θα διαβάσεις όταν θα υπάρξει η αστραπή. Η αστραπή είναι ένα φυσικό φαινόμενο, αλλά δεν είναι αξιόπιστο.

΄΄Αν περιμένεις να σε συναντήσει η φυσική σου αδελφή ψυχή, θα είναι ακριβώς σαν να περιμένεις την αστραπή με την οποία θα διαβάσεις τη Βίβλο σου. Κι ούτε που θα μπορέσεις να διαβάσεις πολλά. Για μια στιγμή βρίσκεται εκεί κι ώσπου να ανοίξεις τη Βίβλο, έχει χαθεί.

΄΄Έτσι δημιουργήθηκε η Τάντρα. Η Τάντρα είναι μια επιστημονική προσέγγιση. Η Τάντρα είναι αλχημεία΄ μπορεί να μεταμορφώσει τα κέντρα σου, μπορεί να μεταμορφώσει τα κέντρα τού άλλου, μπορεί να δημιουργήσει ένα ρυθμό και μια αρμονία ανάμεσα σε σένα και την αγαπημένη σου. Αυτή την ομορφιά έχει η Τάντρα. Είναι σαν να φέρνεις τον ηλεκτρισμό στο σπίτι σου. Μπορείς τότε να ανοίγεις και να κλείνεις το ρεύμα όποτε θέλεις. Και μπορείς να το χρησιμοποιείς με χίλιους τρόπους΄ μπορεί να δροσίζει το δωμάτιό σου, μπορεί να θερμαίνει το δωμάτιό σου. Τότε πρόκειται για ένα θαύμα. Αυτά τα επτά κέντρα μέσα σου δεν είναι τίποτε άλλο παρά κέντρα τού σωματικού σου ηλεκτρισμού. Όταν λοιπόν μιλάω για την αστραπή, μην το σκέφτεσαι μόνο ως ένα σύμβολο – το εννοώ κυριολεκτικά.

΄΄Μέσα στο σώμα σου υπάρχει ένα λεπτό ρεύμα ηλεκτρισμού, πολύ λεπτό. Όσο όμως πιο λεπτό είναι, τόσο πιο βαθιά πηγαίνει. Δεν είναι πολύ ορατό. Οι επιστήμονες λένε ότι όλος ο ηλεκτρισμός που βρίσκεται μέσα στο σώμα σου, αν τον βάλεις μαζί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανάψει μια λυχνία πέντε κηρίων. Δεν είναι πολύ. Ποσοτικά δεν είναι πολύ, ποσοτικά το άτομο τής ύλης δεν είναι πολύ, ποιοτικά όμως... Αν εκραγεί, έχει μέσα του τεράστια ενέργεια.

΄΄Εκείνα τα επτά κέντρα, εκείνα τα επτά τσάκρα για τα οποία μιλούν ανά τους αιώνες η Γιόγκα και η Τάντρα, δεν είναι παρά επτά κόμβοι στο ηλεκτρικό ρεύμα τού σώματός σου. Μπορείς να τα αλλάξεις΄ μπορείς να τα αναδιευθετήσεις. Μπορούν να λάβουν νέο σχήμα, μορφή. Δυο εραστές μπορούν να μεταμορφωθούν σε τέτοιο βάθος που να αρχίσουν να συναντιούνται τα επτά τους κέντρα.

΄΄Η Τάντρα είναι η επιστήμη τής μεταμόρφωσης των κοινών εραστών σε αδελφές ψυχές. Και αυτό είναι το μεγαλείο τής Τάντρα. Μπορεί να μεταμορφώσει ολόκληρη τη γη΄ μπορεί να μεταμορφώσει κάθε ένα ζευγάρι σε αδελφές ψυχές.΄΄


Πρέπει να εμποτιστείς από το πνεύμα τής Τάντρα
΄΄Όταν κάνεις έρωτα, να μην ελέγχεσαι. Άφησε τον έλεγχο, μπες στο χάος. Θα φοβηθείς, θα τρομάξεις, διότι θα είναι ένα είδος θανάτου. Και ο νους θα λέει, ΄Κράτα τον έλεγχο!΄ Και ο νους θα λέει, ΄Προχώρα και κράτησε τον έλεγχο, αλλιώς θα χαθείς μέσα στην άβυσσο αυτή.΄ Μην ακούς το νου, χάσου. Αφέσου εντελώς και χωρίς καμιά τεχνική θα μπορέσεις να έχεις μια άχρονη εμπειρία. Δεν θα υπάρχουν δυο εκεί: μόνο η κατάσταση τού ενός. Θα υπάρχει η συνειδητότητα, μια φωτεινή παθητική συνειδητότητα θα υπάρχει, θα ξέρεις τι συμβαίνει, γιατί θα έχεις πλήρη επίγνωση. Εσύ όμως δεν θα βρίσκεσαι εκεί΄ θα βρίσκεται εκεί η επίγνωση.

΄΄Πρέπει να εμποτιστείς από το πνεύμα τής Τάντρα – δεν πρόκειται για κάποια τεχνική που πρέπει να την μάθεις.΄΄

Osho, This Very Body the Buddha, Τόμος 1, Ομιλία #8

Τι είναι το ταντρικό σεξ
΄΄Η Τάντρα είναι η φυσική οδός προς το Θεό, η συνηθισμένη οδός προς το Θεό. Σκοπός είναι να γίνουμε τόσο πολύ ενστικτώδεις, τόσο δίχως νου, που να συγχωνευθούμε με την υπέρτατη φύση – να εξαφανιστεί η γυναίκα και να μετατραπεί σε είσοδο προς το υπέρτατο στοιχείο, να εξαφανιστεί ο άντρας και να μετατραπεί σε είσοδο προς το υπέρτατο στοιχείο.

΄΄Αυτός είναι ο ταντρικός ορισμός τής σεξουαλικότητάς μας: η επιστροφή στην απόλυτη αθωότητα, την απόλυτη κατάσταση τού ενός. Ο μεγαλύτερος σεξουαλικός ενθουσιασμός από όλους δεν είναι η αναζήτηση τού ενθουσιασμού, αλλά η σιωπηλή αναμονή – εντελώς χαλαρός, εντελώς δίχως νου. Είσαι συνειδητός, συνειδητός μόνο τού γεγονότος ότι είσαι συνειδητός. Αποτελείς συνειδητότητα. Είσαι ικανοποιημένος, αλλά δεν υπάρχει εκεί κάποιο περιεχόμενο. Και τότε υπάρχει μεγάλη ομορφιά, μεγάλη ευλογία.

΄΄Ο ερωτών λέει: ΄Τι είναι το ταντρικό σεξ... είναι σεξ που αποτελεί διαλογισμό βασισμένο σε ορισμένες τεχνικές;΄

΄΄Αν έχεις υπερβολικό προσανατολισμό στις τεχνικές, θα χάσεις το μυστήριο τής Τάντρα. Θα πρόκειται για ψευτο-Τάντρα που έχει ως βάση της τις τεχνικές, διότι αν υπάρχουν τεχνικές, θα υπάρχει εκεί το εγώ και θα ελέγχει. Τότε θα πράττεις εσύ – και το ότι θα πράττεις εσύ είναι ακριβώς το πρόβλημα, θα παρεμβαίνει έτσι αυτός που πράττει. Η Τάντρα χρειάζεται να είναι μια μη-δράση΄ δεν γίνεται να είναι πράγμα τεχνικό. Μπορείς να μάθεις διάφορες τεχνικές – μπορείς να μάθεις μια ορισμένη αναπνοή, ώστε η συνουσία να κρατήσει περισσότερο. Αν αναπνέεις πάρα πολύ αργά, αν αναπνέεις χωρίς καμιά βιασύνη, τότε η συνουσία θα κρατήσει περισσότερο, θα ελέγχεις όμως εσύ. Δεν θα είναι κάτι το ασυγκράτητο και δεν θα είναι αθώο και δεν θα είναι ούτε και διαλογισμός. Θα είναι ο νους – πώς γίνεται να πρόκειται για διαλογισμό; Ο νους θα ελέγχει. Δεν μπορείς καν να αναπνέεις γρήγορα, πρέπει να κρατάς αργή την αναπνοή σου – αν είναι αργή η αναπνοή, τότε η εκσπερμάτωση θα πάρει περισσότερο χρόνο, διότι για να συμβεί η εκσπερμάτωση, η αναπνοή πρέπει να είναι γρήγορη και χαοτική. Πρόκειται τώρα για μια τεχνική, όχι όμως για Τάντρα.

΄΄Η Τάντρα δεν αποτελεί τεχνική αλλά προσευχή. Δεν έχει προσανατολισμό προς το νου αλλά αποτελεί χαλάρωση μέσα στην καρδιά. Παρακαλώ να το θυμάσαι. Έχουν γραφτεί πολλά βιβλία για την Τάντρα, όλα μιλούν για τεχνική, αλλά η πραγματική Τάντρα δεν έχει καμιά σχέση με τεχνικές. Για την πραγματική Τάντρα δεν μπορείς να γράψεις, από την πραγματική Τάντρα χρειάζεται να εμποτιστείς. Πώς θα εμποτιστείς από την πραγματική Τάντρα; Θα χρειαστεί να μεταμορφώσεις όλη την προσέγγισή σου.

΄΄Προσευχήσου μαζί με τη γυναίκα σου, τραγούδησε μαζί με τη γυναίκα σου, παίξε μαζί με τη γυναίκα σου, χόρεψε μαζί με τη γυναίκα σου, χωρίς καμιά ιδέα περί σεξ. Μη σκέφτεσαι συνεχώς, ΄Πότε θα πάμε στο κρεβάτι;΄ Ξέχασέ το. Κάνε κάτι άλλο και χάσου μέσα του. Και κάποια μέρα θα προβάλλει ο έρωτας μέσα από το χάσιμο εκείνο, θα δεις ξαφνικά ότι κάνεις έρωτα αλλά δεν το κάνεις εσύ. Συμβαίνει, σας έχει κυριεύσει. Τότε θα έχετε την πρώτη σας εμπειρία από Τάντρα – θα είσαστε κυριευμένοι από κάτι μεγαλύτερο από σας. Χορεύατε ή τραγουδούσατε μαζί ή ψέλνατε μαζί ή προσευχόσαστε μαζί ή διαλογιζόσαστε μαζί και ξαφνικά βλέπετε ότι έχετε μπει και οι δυο σε έναν άλλο χώρο. Και δεν ξέρετε πότε αρχίσατε να κάνετε έρωτα΄ ούτε που το θυμόσαστε. Τότε σας έχει κυριεύσει η ενέργεια τής Τάντρα και τότε για πρώτη φορά θα γνωρίσετε μια μη τεχνική εμπειρία.΄΄

Osho, This Very Body the Buddha, Τόμος 1, Ομιλία #8

https://www.osho.com/

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.