Δεκεμβρίου 08, 2021

Διατροφή

Μπορεί η μέντα να ανακουφίσει την κοιλιά μας και ο κολοκυθόσπορος να απαλύνει την ημικρανία; Τι κοινό έχουν μια χούφτα κεράσια, ένα πιάτο φασόλια και ένα παυσίπονο; Και τα τρία απαλύνουν τον πόνο. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, συγκεκριμένες τροφές μπορούν να δράσουν στην πηγή του πόνου και να μας ανακουφίσουν. Σας παρουσιάζουμε έξι από αυτές.

 Ημικρανία

Δοκιμάστε: Κολοκυθόσπορο

Συχνά οι ημικρανίες οφείλονται σε έλλειψη μαγνησίου. Ουσιαστικά, το συγκεκριμένο μέταλλο συμβάλλει στη χαλάρωση των νεύρων και των μυών που βρίσκονται σε ένταση, με αποτέλεσμα να ανακουφίζει ή και να προλαμβάνει τις ημικρανίες. Ο κολοκυθόσπορος είναι ένα τρόφιμο εξαιρετικά πλούσιο σε μαγνήσιο, η συστηματική κατανάλωση του οποίου καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού στο μέταλλο αυτό.

Must: Λίγοι κολοκυθόσποροι στη σαλάτα.

 Καούρες

Δοκιμάστε: Φασόλια

Τα λιπαρά κρέατα θεωρείται ότι προκαλούν συχνά καούρες. Προσθέτοντας στη διατροφή σας φασόλια, έχετε μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών που υποκαθιστά το κρέας. Επιπλέον, έρευνες δείχνουν ότι άτομα που καταναλώνουν συστηματικά τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως τα φασόλια, έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Must: Ρύζι με φασόλια

 Στομαχικός πόνος

Δοκιμάστε: Μέντα

Η μενθόλη που περιέχει η μέντα έχει την ιδιότητα να διαλύει τα αέρια του στομάχου και να χαλαρώνει τους μυς της περιοχής, ανακουφίζοντας έτσι από τους σπασμούς που προκαλούνται όταν υποφέρουμε από φούσκωμα.

Must: Αφέψημα με μέντα, λίγη φρέσκια μέντα σε φρουτοσαλάτα.

 Πόνος στις αρθρώσεις

Δοκιμάστε: Κεράσια

Τα κεράσια περιέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών και ανθοκυανινών, συστατικών που θεωρείται ότι απαλύνουν τον πόνο και περιορίζουν τις φλεγμονές. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, άτομα που κατανάλωναν περίπου 225 γρ. κεράσια καθημερινά για περίοδο 4 εβδομάδων παρουσίασαν σημαντική μείωση του πόνου στις αρθρώσεις. Επιπλέον, μελετητές από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον προσπάθησαν να ελέγξουν τις ιδιότητες του χυμού από κεράσι όσον αφορά τον πόνο, ζητώντας από μια ομάδα δρομέων να πίνουν χυμό από κεράσι καθημερινά για 1 εβδομάδα πριν από την έναρξη ενός αγώνα και δίνοντας σε μια δεύτερη ομάδα δρομέων πλασέμπο (ψευδοφάρμακο) για το ίδιο χρονικό διάστημα. Μετά το πέρας του αγώνα, οι αθλητές της πρώτης ομάδας παρουσίασαν μειωμένο πόνο στις αρθρώσεις.

Must: Κερασόπιτα, χυμός από κεράσι.

 Μυϊκός πόνος

Δοκιμάστε: Τζίντζερ

Νιώθετε τους μυς σας να πονάνε αφόρητα μετά από μερικά σετ κοιλιακών; «Πιείτε ένα τσάι με τζίντζερ», συστήνουν οι ειδικοί. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «International Journal of Preventive Medicine», αθλήτριες του τάε κβον ντο που λάμβαναν 3 γρ. τζίντζερ ή κανέλα για διάστημα 6 εβδομάδων παρουσίασαν μειωμένους μυϊκούς πόνους μετά την προπόνηση, συγκριτικά με όσες έπαιρναν πλασέμπο.

Must: Αφέψημα με τζίντζερ

 Πόνοι περιόδου

Δοκιμάστε: Ξηρούς καρπούς

Οι ξηροί καρποί και κυρίως τα καρύδια είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και είναι πιθανό να μπορούν να περιορίσουν τις κράμπες και τους πόνους της περιόδου. Επιπλέον, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια αποτελούν καλή πηγή μαγνησίου, μέταλλο το οποίο είναι γνωστό για την ιδιότητά του να χαλαρώνει τους ιστούς των μυών και επομένως να ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου.

Must: Μια χούφτα ξηροί καρποί στη σαλάτα ή σκέτοι ως σνακ

 πηγή:https://www.vita.gr

 

Διατροφή

Πλιγούρι, πουργκούρι, μπλουγούρι, χόντρος ή πιο απλά αλεσμένο σιτάρι. Mπορεί η ονομασία να διαφέρει ανάλογα με την περιοχή που βρισκόμαστε, όμως η διατροφική του αξία μένει ίδια - και είναι υψηλή. Tο περίεργο ωστόσο είναι ότι, αν και μας παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών, το χρησιμοποιούμε όλο και πιο σπάνια στην κουζίνα μας. Tα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως το ψωμί, τα διάφορα αρτοσκευάσματα, το ρύζι και τα μακαρόνια, έχουν πάρει τις τελευταίες δεκαετίες τη θέση τους στο τραπέζι μας. Έτσι, μπορεί παλιότερα να το χρησιμοποιούσαν για να φτιάξουν πιλάφι και ντολμάδες, σήμερα όμως μόνο μερικές παραδοσιακές συνταγές μάς θυμίζουν ότι υπάρχει.


• Tο πλιγούρι είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Mπορείτε να αντικαταστήσετε με αυτό το αποφλοιωμένο ρύζι και τα μακαρόνια, ιδιαίτερα αν θέλετε να χάσετε βάρος. Σε σχέση με άλλα δημητριακά, έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι μετά την κατανάλωσή του ανεβάζει τη γλυκόζη του αίματος πολύ πιο ήπια, με αποτέλεσμα να θεωρείται άριστη πηγή υδατανθράκων για διαβητικούς.
•Eπιπλέον, λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, θεωρείται ότι έχει υψηλό δείκτη κορεσμού ή με άλλα λόγια σάς χορταίνει περισσότερο σε σύγκριση με άλλες πηγές υδατανθράκων, όπως το ρύζι και οι πατάτες, ενώ ουσιαστικά δίνει την ίδια ενέργεια. 
• Περιέχει πολύ περισσότερες φυτικές ίνες από το άσπρο ρύζι και τα μακαρόνια και σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος B, όπως η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη και ιδιαίτερα η νιασίνη, που είναι απαραίτητες για τον ομαλό μεταβολισμό και τη σωστή λειτουργία των νευρικών κυττάρων, άρα και του εγκεφάλου. Eκτός όμως από αυτές τις βιταμίνες, περιέχει βιταμίνη E, που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, τριπλάσιο κάλιοκαι τετραπλάσιο φώσφορο, σε σχέση με τα μακαρόνια και το άσπρο ρύζι, και σημαντικές ποσότητες μεταλλικών στοιχείων, όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο και οψευδάργυρος, αλλά και ιχνοστοιχείων, όπως το σελήνιο, που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Tέλος, η συστηματική κατανάλωσή του μπορεί μακροπρόθεσμα να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.


Στα σουπερμάρκετ και στα καταστήματα υγιεινής διατροφής θα βρείτε χοντρό και ψιλό πλιγούρι. Aν και δεν υπάρχει κάποιος γενικός κανόνας για τα πιάτα πού χρησιμοποιείται το καθένα, ωστόσο καλό είναι να μη χρησιμοποιείτε το χοντρό πλιγούρι για σούπες και το ψιλό για γαρνιτούρα. Eπίσης, από τα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα μπορείτε να προμηθευτείτε βιολογικό. 


H συντήρησή του δεν απαιτεί κάτι το ιδιαίτερο. Aποθηκεύστε το όπως τα ζυμαρικά ή το ρύζι σε μέρος δροσερό και σκιερό και κρατήστε το μακριά από τον ήλιο και την υγρασία. Επίσης, προτιμήστε να το φυλάσσετε σε γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και όχι σε πλαστικό. 


Κατ’ αρχάς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ωμό ή μαγειρεμένο. αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα πλιγούρι (π.χ. 1 φλιτζάνι) ωμό ή σε κρύα πιάτα, π.χ. σε σαλάτες, μουλιάστε το σε χλιαρό νερό για 30-40 λεπτά. Aν έχετε μεγαλύτερη ποσότητα, θα χρειαστεί να το αφήσετε στο νερό για περίπου 1 ώρα. Aν πάλι το θέλετε για ζεστά φαγητά, ξεπλύνετε την ποσότητα που θα χρειαστείτε σε κρύο νερό και ρίξτε τη στην κατσαρόλα 15-20 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα. Έχετε υπόψη σας ότι το πλιγούρι «τραβάει» τα υγρά, γι’ αυτό βάλτε λίγο παραπάνω νερό για να βράσει χωρίς να αφήσει στεγνό το φαγητό. Προσέξτε επίσης να μην το μουλιάσετε ή να μην το βράσετε πολλή ώρα, γιατί θα χάσει τη γεύση του.

!Tο καλό πλιγούρι δεν πρέπει να πετρώνει



Eνέργεια 600 kcal
Bιταμίνη B1 (Θειαμίνη) 0,48 mg
Bιταμίνη B2 (Pιβοφλαβίνη) 0,24 mg
Bιταμίνη B3 (Nιασίνη) 7,7 mg
Kάλιο 390 mg
Φώσφορος 575 mg
Σίδηρος 9,5 mg
Mαγνήσιο 50 mg
Φυτικές Ίνες 12,2 γρ.

(Οι τιμές αφορούν 1 φλιτζάνι ωμό πλιγούρι - 170 γρ.)
Σημείωση: Όταν το πλιγούρι βράσει, το βάρος του σχεδόν τριπλασιάζεται. επομένως, μία κούπα βρασμένο πλιγούρι έχει περίπου 200 θερμίδες.




Yλικά για 4-6 άτομα

1 κιλό σαλιγκάρια
1 φλιτζάνι πλιγούρι
1/2 φλιτζάνι ρύζι
3 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Aλάτι
Πιπέρι

Eκτέλεση : Kαθαρίζετε καλά και ζεματίζετε τα σαλιγκάρια. Ψιλοκόβετε και σοτάρετε ελαφριά το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Bράζετε το πλιγούρι και το ρύζι σε μια κατσαρόλα με 5 φλιτζάνια νερό για 15 λεπτά περίπου και έπειτα προσθέτετε το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Στο τέλος ρίχνετε στην κατσαρόλα τα σαλιγκάρια. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, βάζετε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. 




Yλικά για 4 άτομα

1 φλιτζάνι πλιγούρι
500 γρ. μύδια καθαρισμένα
2 ντομάτες
4 κρεμμυδάκια
2 κόκκινες πιπεριές
1/2 ματσάκι άνηθο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Aλάτι
Πιπέρι

Eκτέλεση : Aχνίζετε τα μύδια. Ψιλοκόβετε τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και τον άνηθο και τα σοτάρετε ελαφρά. Προσθέτετε λίγο νερό και περιμένετε να πάρουν μία βράση. Pίχνετε στο τηγάνι τα μύδια και μόλις «δέσουν» τα υλικά προσθέτετε το πλιγούρι και 2 φλιτζάνια νερό. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα βάζετε το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. 


 

Yλικά για 4 άτομα

1 φλιτζάνι πλιγούρι
2 ντομάτες
2 κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Aλάτι 
Πιπέρι

Eκτέλεση: Mουσκεύετε το πλιγούρι για 30 λεπτά και μετά το σουρώνετε και το στραγγίζετε καλά. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το μαϊντανό και κόβετε σε κυβάκια τις ντομάτες. Aνακατεύετε προσεκτικά σε ένα μπολ τα παραπάνω υλικά και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.




Yλικά για 4 άτομα

1 φλιτζάνι πλιγούρι
2 ντομάτες
1 αγγούρι
1 πράσινη πιπεριά
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Aλάτι

Eκτέλεση: Mουσκεύετε το πλιγούρι σε νερό για 30 λεπτά, το στραγγίζετε καλά και το βάζετε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβετε τις ντομάτες, το αγγούρι, την πιπεριά και το μαϊντανό και τα ρίχνετε στο ίδιο μπολ με το πλιγούρι. Aνακατεύετε καλά τα υλικά και πασπαλίζετε με αλάτι. Tέλος, χτυπάτε το λαδολέμονο και περιχύνετε με αυτό τη σαλάτα. Tην αφήνετε στο ψυγείο για μισή με μία ώρα και έπειτα σερβίρετε.

Διατροφή

Το πρωινό είναι ένα βασικό γεύμα της ημέρας για αυτό και πρέπει να είναι πλήρες, γεμάτο βιταμίνες και συστατικά που θα μας γεμίσουν ενέργεια και θα κάνουν καλό στον οργανισμό μας. Επίσης, ανάλογα από το τι πρωινό θα φάμε θα εξαρτηθεί και η διάθεση που θα έχουμε την υπόλοιπη ημέρα (να κάτι που ίσως δεν ήξερες). Γνωρίζοντας όλα αυτά λοιπόν, σου παρουσιάζουμε τα 7 φαγητά που πρέπει να αποφεύγεις στο πρωινό σου:

 1. Μπέικον, ζαμπόν και λουκάνικο: τα επεξεργασμένα κρέατα έχουν νιτρικά οξέα που σχετίζονται με τον καρκίνο στο παχύ έντερο

2. Δημητριακά με ζάχαρη: είναι γεμάτα με υδατάνθρακες και ζάχαρη και όταν τα τρώτε το σάκχαρο στο αίμα κατεβαίνει αμέσως και «ξεμένετε» από ενέργεια.

3. Συσκευασμένα pancakes με έτοιμο σιρόπι: τα έτοιμα, τεχνητά σιρόπια είναι γεμάτα από σιρόπι καλαμποκιού υψηλό σε φρουκτόζη, το οποίο υπάρχει στα περισσότερα συσκευασμένα τρόφιμα, και μπορεί να οδηγήσει σε κοιλιακή παχυσαρκία και δημιουργία περισσότερου λίπους -το είδους του λίπους που οδηγεί σε καρκίνο

4. Ντόνατς, λουκουμάδες και σφολιάτες: όχι μόνο παρασκευάζονται με επεξεργασμένο λευκό αλεύρι αλλά τους προσθέτουν και υπερβολική ζάχαρη. Η ζάχαρη είναι ό,τι χειρότερο στο πρωινό, καθώς ρίχνει το σάκχαρο και δημιουργεί αίσθημα πείνας πολύ γρήγορα, αυξάνοντας τις πιθανότητες για διαβήτη και παχυσαρκία

5. Έτοιμα σάντουιτς που ζεσταίνονται στα μικροκύματα: τα περισσότερα περιέχουν συντηρητικά και νάτριο, οπότε καλύτερα να φτιάχνετε δικά σας

6. Γιαούρτια light: μπορεί να έχουν «μόνο 100 θερμίδες» και να έχουν νόστιμες γεύσεις όπως cheesecake, αλλά συνήθως είναι γεμάτα με τεχνητά γλυκαντικά και χημικές ουσίες. Προτιμήστε το κλασικό, απλό γιαούρτι 2%

7. Muffins: βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα πιο παχυντικά φαγητά για πρωινό και αυτό γιατί έχουν πολύ πυκνή σύσταση και περιέχουν πολλά συστατικά που δεν πρέπει να μπαίνουν στο σώμα σου (ειδικά το πρωί), όπως λευκό αλεύρι, λάδι, βούτυρο και πολλή ζάχαρη.

queen.gr

 

Διατροφή

Συμβουλές από την γκουρού των star στα θέματα της υγείας Jennifer Irvine. Υπάρχει ένα δίλλημα όταν πατήσετε τα 30. Πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα στο πρόσωπο και το δέρμα. Δηλαδή που θέλετε να δώσετε βάση. Ακούγεται δύσκολη η επιλογή όμως αν επικεντρωθείτε να έχετε ένα κοκκαλιάρικο σώμα τότε το δέρμα του προσώπου σας θα γίνει λεπτό και αμέσως θα εμφανιστούν ρυτίδες.

Η Jennifer Irvine, η γκουρού των star στα θέματα υγείας και διατροφής αποκαλύπτει 5 χρυσούς κανόνες για αστραφτερό δέρμα χωρίς αυτό να έχει αντίκτυπο στην περιφέρεια της μέσης μας.

1. Φτιάξτε μια διατροφική ομάδα με πρωτεΐνες. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου έτσι τρώγοντας ένα ευρύ φάσμα λαχανικών και ινώδη υδατάνθρακες θα βοηθήσετε στην γρήγορη ανάπτυξη αυτών των κυττάρων. Καρότα, λάχανο, σπανάκι , παπάγια, μπρόκολο και αβοκάντο πρέπει να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

2. Φρούτα. Η βιταμίνη C από τα πορτοκάλια και τα ακτινίδια είναι γνωστό ότι ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου . Ένα από τα αγαπημένα πράγματα για την υγεία του δέρματος είναι τα λεμόνια και καλό θα είναι να τα προσθέσετε στη καθημερινότητά σας.

3. Τα λίπη δεν σας προσθέτουν λίπος. Μην φοβάστε τα καλά λίπη όπως ξηρούς καρπούς, αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια. Μια χούφτα ξηροί καρποί είναι το τέλειο σνακ.

4. Προσοχή στα κρυφά σάκχαρα. Τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες μπορεί να έχουν δεχθεί τέτοια επεξεργασία και να έχουν ζάχαρη. Πολλά περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες που προκαλούν τον όλεθρο στο δέρμα με το σπάσιμο κάτω από την ελαστίνη, κολλαγόνου και των πρωτεϊνών που βοηθούν να δείχνει το δέρμα νέο.

5. Το δέρμα μισεί το αδυνάτισμα. Οι δίαιτες της πείνας είναι σίγουρο ότι θα επηρεάσει το δέρμα και μάλιστα αρνητικά. Όπως λέει η Jennifer «πολλοί διάσημοι πελάτες μας έρχονται και μας ζητούν το δέρμα τους... πίσω»


https://www.queen.gr

Διατροφή

Με ποιους συνδυασμούς δεν είναι τόσο θρεπτική όσο νομίζετε…

Η βρώμη αποτελεί ένα υγιεινό δημητριακό. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Τα περισσότερα δημητριακά άλλωστε (όπως το κριθάρι, η σίκαλη, το σιτάρι και ιδιαιτέρως το ολικής αλέσεως), είναι πλούσια σε βιταμίνες συμπλέγματος Β, μέταλλα και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η μεγάλη έμφαση που έχει δοθεί στη διατροφική της αξία, έχει λιγάκι παρερμηνευτεί.

Ας γίνουμε λοιπόν λίγο πιο σαφείς. Οι υγιεινές και αν θέλετε και ταιριαστές με την ισορροπημένη διατροφή και τη δίαιτα ιδιότητες που αποδίδονται στη βρώμη, αφορούν το πρωτογενές υλικό. Το λέμε αυτό, καθώς το να φτιάξουμε ένα φαγητό ή ένα γλυκό, αυτό δεν «καθαγιάζεται» διατροφικά και θερμιδικά επειδή έχουμε βάλει μέσα λίγη βρώμη, αλλά ταυτόχρονα έχουμε προσθέσει βούτυρο, κρέμες γάλακτος, το έχουμε τηγανίσει κ.λπ.

Το ίδιο ισχύει και αν την φάμε για πρωινό αλλά έχουμε προσθέσει και πλήρες γάλα ή γιαούρτι, μισή πλάκα σοκολάτας και γενικότερα συστατικά που θα απογειώσουν τα λιπαρά και τις θερμίδες του γεύματος ή αν τα δημητριακά που θα επιλέξουμε έχουν εκ φύσεως πολλά λιπαρά και θερμίδες (μπορεί να ξεπερνούν το 20% του προϊόντος). Προσοχή λοιπόν στην παγίδα όπως λέμε του υγιεινού.

Η παρουσία μιας κατά τα άλλα υγιεινής πρώτης ύλης δεν «καθαγιάζει» ένα γεύμα, καθώς η διατροφική του αξία έχει να κάνει τόσο με την ποσότητα όσο και την ποιότητα του συνόλου των συστατικών και τροφίμων, που μπορεί αυτό να περιέχει.
Πηγή: neadiatrofis.gr

Διατροφή

Καταπολεμά την κυτταρίτιδα και την κατακράτηση Βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Χρησιμοποίησέ το περισσότερο … και όχι μόνο στην κουζίνα!

Μπορεί να αποτελεί ένα κοινότατο υλικό μαγειρικής, αλλά πολλοί από μας δεν γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η διατροφική του αξία. Φτωχό σε θερμίδες και νάτριο, αλλά πλούσιο σε φυτοχημικές ουσίες, όπως δισουλφίδια και τρισουλφίδια, που είναι υπεύθυνα για τη χαρακτηριστική μυρωδιά του, αλλά και για τις αντιμικροβιακές και αντικαρκινικές του ιδιότητες. Περιέχει επίσης φλαβονοειδή και ιδιαίτερα, που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση ενώ παράλληλα προσφέρει στον οργανισμό βιταμίνες Β6 και C, φυτικές ίνες, κάλιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, χρώμιο και φυλλικό οξύ.

Συστατικά σε 100 γρ. 

Θερμίδες 26

Πρωτείνες 1,0 gr.

Λίπη 0,1 gr.

Σάκχαρα 5,7 gr.

Νερό 92,1 gr.

Βιτ. Α 3 mcg

Bιτ. C 5 mg

Φώσφορο 35 mg

Aσβέστιο 25 mg

Σελήνιο: 0,003 mg

 

Ρυθμίζει το σάκχαρο και τη χοληστερίνη

Από κλινικές έρευνες σε διαβητικούς, που δημοσιεύτηκαν σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, όπως στο «Diabetes & Metabolism», διαπιστώθηκε ότι οι θειούχες ενώσεις που περιέχονται στο κρεμμύδι έχουν την ικανότητα να μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου νηστείας, να βελτιώνουν την ανοχή στη γλυκόζη αίματος, να μειώνουν την ολική χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια, καθώς και να αυξάνουν τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης στο αίμα.

  

Κατά της κυτταρίτιδας

Οι θειούχες ενώσεις που περιέχει το κρεμμύδι έχουν μια αποτοξινωτική ισχύ στο έντερο αλλά δρουν και σαν φυσικό διουρητικό που βοηθά στην απομάκρυνση των περιττών υγρών και της κυτταρίτιδας. Για να ισχυροποιήσετε αυτή την ευεργετική ιδιότητα των κρεμμυδιών μπορείτε να πίνετε 1-2 φλιτζάνια την ημέρα ζωμό από βρασμένα κρεμμύδια. Συγκεκριμένα, βάζετε σε ένα κατσαρολάκι μισό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια με 1 φλιτζάνι κρύο νερό. Αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά και πιείτε το αφού το σουρώσετε.

 

…και των ευρυαγγειών

Για να προλάβετε την εμφάνιση ευρυαγγείας, τρώτε ξερά κρεμμύδια, που είναι πλούσια σε φλαβονοειδή. Οι χρωστικές αυτές ουσίες προστατεύουν τα τριχοειδή αιμοφόρα αγγεία. Για να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο τη δράση τους, συνδυάζετε τα κρεμμύδια με ωμά λαχανικά και εσπεριδοειδή, που περιέχουν επίσης σημαντικές ποσότητες φλαβονοειδών.

 

Αποτελεσματικό κατά του βήχα 

Το κρεμμύδι αποτελεί μοναδικό γιατροσόφι κατά του βήχα και της βρογχίτιδας, κυρίως δε ο χυμός του. Η συνταγή είναι απλή:

πάρτε ένα μεγάλο κρεμμύδι και τρίψτε το στον τρίφτη. Βάλτε τον πολτό σε ένα σουρωτήρι και με ένα κουτάλι πιέστε τον να βγει όλος ο χυμός. Ανακατέψτε τον με μία κουταλιά μέλι και πίνετε μία κουταλιά της σούπας τρεις φορές την ημέρα.

 

Μην το τρώτε αν…

έχετε κολίτιδα (σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου), αποφύγετε τη συχνή κατανάλωση κρεμμυδιού, γιατί θα επιδεινώσει την κατάστασή σας. Το ίδιο ισχύει και για τις μητέρες που θηλάζουν, αν το μωρό τους υποφέρει από κολικούς του εντέρου. Επίσης, αν πάσχετε από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, θα πρέπει να αποφεύγετε και την κατανάλωση ορισμένων άλλων σκληρών λαχανικών, όπως λάχανο, αγγούρι, κοτσάνι κουνουπιδιού κλπ.

 

Γνωρίζετε ότι...
Είναι αδύνατον να εμποδίσετε τα δάκρυα όταν καθαρίζετε κρεμμύδια; Το πρόβλημα οφείλεται σε μία από τις θειούχους ενώσεις τους, που προκαλεί ερεθισμό στα μάτια και ενεργοποιεί τους δακρυϊκούς αδένες. Για να περιορίσετε τα δάκρυα, καθαρίζετε τα κρεμμύδια μπροστά σε μια ανοιχτή βρύση.

 

Αν σας ενοχλεί η κακοσμία

Αν αποφεύγετε το κρεμμύδι και ιδιαίτερα το ωμό, γιατί σας αφήνει κακή γεύση και οσμή στο στόμα, κάντε το εξής: κόψτε το σε λεπτές λωρίδες και αφήστε το να μουλιάσει σε κρύο νερό ή σε μαρινάτα από ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού για μια ώρα.

https://www.ygeia-evexia.gr/

Διατροφή

Συστατικά που υπάρχουν στο αγγούρι σύμμαχοι κατά του καρκίνου

Το αγγούρι αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή λαχανικά στην καθημερινή μας διατροφή. Βασικό συστατικό της αγαπημένης χωριάτικης σαλάτας καταναλώνεται ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους. 

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, συστατικά του φαίνεται ότι τυγχάνουν ιδιαίτερου ερευνητικού ενδιαφέροντος, καθώς σχετίζονται με πρόληψη εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου.

Συγκεκριμένα το αγγούρι περιέχει μια κατηγορία ουσιών, τις λεγόμενες λιγνάνες, με κυριότερες από αυτές την πινορεσινόλη, τη λαρισιρεσινόλη και τη σεκοϊσολαρισιρεσινόλη. Αυτές οι ουσίες έχουν συσχετιστεί τελευταία με προστατευτικό ρόλο έναντι διαφόρων μορφών καρκίνου.

Πιο συγκεκριμένα, όταν τρώμε τρόφιμα όπως το αγγούρι και προσλαμβάνουμε αυτές τις λιγνάνες, ειδικά βακτήρια που ήδη υπάρχουν στο γαστρεντερικό μας σωλήνα, τις μετατρέπουν σε μια ειδική κατηγορία λιγνανών τις εντερολιγνάνες, με κυριότερες από αυτές την εντερολιγνάνη και την εντερολακτόνη.

Αυτές με τη σειρά τους έχουν όπως λέμε τόσο προ-οιστρογονική όσο και αντι-οιστρογονική δράση και για το λόγο αυτό σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνων όπως του μαστού, των ωοθηκών, της μήτρας και του προστάτη.

Πηγή:https://www.neadiatrofis.gr 

Διατροφή

Συνήθεις ύποπτοι
Οι 6 παράγοντες που επηρεάζουν την επιδερμίδα μας περισσότερο και από τη γονιδιακή μας κληρονομιά είναι:
  • Το άγχος
  • Η κούραση
  • Η έκθεση στον ήλιο
  • Η ατμοσφαιρική ρύπανση
  • Το κάπνισμα
  • Η μη ισορροπημένη διατροφή


Τα 4 χαρακτηριστικά της επιδερμίδας που επηρεάζονται από την καθημερινότητα

Χροιά: Θαμπή επιδερμίδα, που δεν αναπνέει, λόγω αφυδάτωσης, ξηρού αέρα, καπνού, ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Χρωματικές αντιθέσεις: Ανομοιομορφία, κηλίδες, λόγω υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο χωρίς προστασία.
Εκφραστικότητα: Τα χαρακτηριστικά μας είναι κουρασμένα. Οι λεπτές γραμμές, οι σκούρες σκιές και οι σακούλες κάτω από τα μάτια φαίνονται πιο έντονα. 
Υφή: Διεσταλμένοι πόροι, κηλίδες λιπαρότητας και ξηρότητας, ερεθισμοί, κοκκινίλες, λόγω μη ισορροπημένης διατροφής, πρόχειρου φαγητού, έλλειψης βιταμινών.

Η ωραία κοιμωμένη
Ο τίτλος του παραμυθιού δεν βγήκε τυχαία. O ύπνος είναι η πιο αποτελεσματική κούρα ομορφιάς. Και ανέξοδη επίσης. Αποδεδειγμένα, ο ύπνος από τα μεσάνυχτα μέχρι το πρωϊ είναι αναντικατάστατος, γιατί εκείνες τις ώρες κορυφώνεται η αναπλαστική ικανότητα του δέρματος: η φυσική απολέπιση εντείνεται και επανορθώνονται οι φθορές που έχει υποστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επομένως, το να κοιμόμαστε στις 3 π.μ. ως το μεσημέρι δεν αναπληρώνει τα οφέλη. Το καλό με το κουρασμένο δέρμα είναι ότι συνέρχεται γρήγορα. Αν κοιμηθούμε καλά σήμερα, αύριο όλοι θα το παρατηρήσουν. Ενδεχομένως να μας ρωτήσουν «αν κάναμε κάτι στο πρόσωπό μας». Ωστόσο, πριν αρχίσουμε να στρώνουμε το κρεβάτι για… μαραθώνιους ύπνους, να ξέρουμε ότι οι υπερβολικά πολλές ώρες ύπνου δεν ωφελούν σε τίποτα. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο πολύς ύπνος κάνει καλό, ούτε στο σώμα, ούτε στην ψυχολογία, αλλά ούτε και στο δέρμα μας.

Χρήσιμες συμβουλές για καλό ύπνο
Ο ύπνος δεν θέλει πίεση. Τον καλοδεχόμαστε όποτε έλθει και σε καμία περίπτωση δεν αγχωνόμαστε για το πόσο και το πώς. Ο οργανισμός ξέρει καλύτερα.
Φροντίζουμε τον φωτισμό στην κρεβατοκάμαρα. Αν μας αρέσει το απόλυτο σκοτάδι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μια μάσκα ύπνου.
Αν μας ενοχλεί ο θόρυβος, φοράμε ωτοασπίδες.
Αποφεύγουμε τον καφέ, αλλά και το κάπνισμα, πριν από τον ύπνο, γιατί η καφεΐνη και η νικοτίνη διεγείρουν το νευρικό μας σύστημα.
Δεν τρώμε βαρύ και αλμυρό φαγητό, διότι μας ανεβάζει την πίεση. Αντίθετα, προτιμάμε τροφές όπως η μπανάνα, το μέλι, το χαμομήλι, οι πατάτες, η βρόμη, τα αμύγδαλα, το ψωμί ολικής άλεσης, ο λιναρόσπορος, η γαλοπούλα, οι οποίες χαλαρώνουν τους μυς και ενεργοποιούν την έκκριση των ηρεμιστικών ορμονών, όπως είναι η σεροτονίνη και η μελατονίνη.
Επενδύουμε σε ένα καλό μαξιλάρι που να ταιριάζει στη στάση που παίρνουμε συνήθως όταν κοιμόμαστε.

6 τρόποι για να μειώσουμε την επίδραση του στρες στο δέρμα μας
Είναι δύσκολο να σβήσουμε τη λέξη άγχος από την καθημερινότητά μας, ωστόσο μπορούμε να το διαχειριζόμαστε καλύτερα. Ας δούμε πώς:

1. Δεν παραμελούμε την περιποίηση της επιδερμίδας μας, ακόμα και όταν είμαστε κουρασμένοι ή αγχωμένοι.
2. Φροντίζουμε να γυμναζόμαστε τακτικά. Η σωματική άσκηση είναι πολύτιμη, γιατί δρα ως αγχολυτικό, ενισχύει την παραγωγή των ενδορφινών και αποβάλλει τις τοξίνες μέσω της εφίδρωσης.
3. Αφιερώνουμε λίγα λεπτά μέσα στην ημέρα για να κάνουμε κάτι που μας ευχαριστεί, όπως π.χ. ένα αφρόλουτρο, το να διαβάσουμε ένα βιβλίο, έναν περίπατο.
4. Υιοθετούμε τεχνικές για τη διαχείριση του άγχους, όπως είναι οι ασκήσεις αναπνοής και η γιόγκα, ο διαλογισμός, το να κάνουμε ευχάριστες σκέψεις.
5. Προσπαθούμε να κοιμόμαστε 7-8 ώρες.
6. Συζητάμε το πρόβλημά μας κάποιον, είτε φίλο μας είτε επαγγελματία ψυχοθεραπευτή.

Tα συστατικά που χαρίζουν ενέργεια,
 δύναμη και ανανέωση στο δέρμα

Εκχύλισμα ροδιού:
 Οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του δίνουν ζωτική δύναμη στα κύτταρα.
Εκχύλισμα άγριου τριαντάφυλλου: Ενισχύει τον ομοιόμορφο τόνο της επιδερμίδας και επιφέρει άμεση λάμψη.
Βιταμίνη C: Συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου, έχει αντιοξειδωτικές και λευκαντικές ιδιότητες και μειώνει το μέγεθος των πόρων του δέρματος.
ΑΗΑ: Απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα, ανανεώνουν την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας. Δύο ισχυρές ουσίες αυτής της κατηγορίας είναι το γλυκολικό οξύ και το LHA, παράγωγο του σαλικυλικού οξέος.
DHA: Το πιο σημαντικό είδος λιπαρού οξέος ω-3. Ενδυναμώνει την κυτταρική μεμβράνη, ώστε να συγκρατεί την υγρασία στα κύτταρα.
Κολλαγόνο και ελαστίνη: Οι σημαντικότερες πρωτεΐνες που υποστηρίζουν τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος.
LR2412: Ένα από τα πιο υποσχόμενα μόρια στην αντιγήρανση. Μιμείται τη διαδικασία άμυνας των φυτών, καθώς και την αυτοπροστασία τους από τις εξωτερικές επιθέσεις.
Αιθέρια έλαια λεμονιού και γκρέιπφρουτ: Αποτοξινώνουν και βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία.
Αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών: Ενυδατώνουν και αυξάνουν τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας.
Φωτοαντανακλαστικά σωματίδια: Ενισχύουν τη διαφάνεια και αναδεικνύουν την απόχρωση της επιδερμίδας.

Σε πρώτο πλάνο ομορφιάς
Τα 7 βήματα που θα βοηθήσουν να βρούμε ξανά τη λάμψη μας και να σβήσουμε τα σημάδια της κούρασης.

1. 
Καθαρίζουμε ανελλιπώς το πρόσωπό μας 2 φορές τη μέρα: το βράδυ για να απομακρύνουμε τους ρύπους και τα υπολείμματα μακιγιάζ και το πρωί για να διώξουμε τα νεκρά κύτταρα, το σμήγμα και τα υπολείμματα της κρέμας νυκτός.

2. 
Δύο φορές την εβδομάδα, πριν κοιμηθούμε, κάνουμε απολέπιση με ένα scrub, προκειμένου να μπορέσει να «ανασάνει» η επιδερμίδα μας από τα νεκρά κύτταρα και να απορροφήσει καλύτερα τις καλλυντικές ουσίες που της προσφέρουμε.

3. 
Μία-δύο φορές την εβδομάδα εφαρμόζουμε σε καθαρό πρόσωπο μια ειδική μάσκα με αιθέρια έλαια που αναζωογονούν και θρέφουν.

4. 
Αν έχουμε πρήξιμο και μαύρους κύκλους, βάζουμε κάθε πρωί κομπρέσα με τσάι, μέσα στο οποίο θα έχουμε ρίξει αιθέριο έλαιο κίτρου ή λεμονιού ή γκρέιπφρουτ.

5. 
Μετά τον καθαρισμό, απλώνουμε ένα ενυδατικό serum με βιταμίνη C για λάμψη και τόνωση. Περιμένουμε ώσπου να απορροφηθεί και απλώνουμε την ενυδατική μας κρέμα. Για άμεση λάμψη, επιλέγουμε μια σύνθεση με φωτοανακλαστήρες.

6. 
Αν ξυπνάμε το πρωί με «τσαλακωμένη» επιδερμίδα από το μαξιλάρι, αλλάζουμε τη βαμβακερή θήκη του με μία σατέν. Επιπλέον, το φαινόμενο αυτό ίσως είναι μια ένδειξη ότι το δέρμα μας χρειάζεται πιο ισχυρή ενυδάτωση πριν κοιμηθούμε. Άρα, αντικαθιστούμε την κρέμα μας με μια πιο ενισχυμένη.

7. Το βράδυ μετά τον καθαρισμό χρησιμοποιούμε έναν ορό που επιταχύνει τη φυσική απολέπιση. Αν το δέρμα μας «τραβάει», χρησιμοποιούμε και μια κρέμα νυκτός που φωτίζει το δέρμα και μειώνει τυχόν δυσχρωμίες

Το βρήκαμε:https://www.vita.gr

Διατροφή
 Πανέμορφο φυτό με μοναδικό άρωμα, η λουίζα μπαίνει στο εναλλακτικό μικροσκόπιο του Vita για να αποδείξει τις ποικίλες ευεργετικές της ιδιότητες.Έχει πανέμορφα μικρά άνθη σε λευκό, μοβ ή πράσινο χρώμα και υπέροχο άρωμα που θυμίζει λεμόνι. Ο λόγος για τη λουίζα, ένα βότανο με ποικίλες φαρμακευτικές ιδιότητες, το οποίο, αν και έχουμε ταυτίσει με την ελληνική γη, στην πραγματικότητα κατάγεται από την Αμερική, ενώ στην Ευρώπη το έφεραν οι Ισπανοί τον 17ο αιώνα.Η λουίζα είναι γνωστή κυρίως για τη συμβολή της στο αδυνάτισμα και τη βελτίωση της κυτταρίτιδας. 

Πώς μας ωφελεί;

  • Θεωρείται βότανο εξαιρετικά αποτελεσματικό στο αδυνάτισμα, επειδή έχει την ιδιότητα να λιώνει το λίπος, ενώ παράλληλα καταπολεμά την κυτταρίτιδα.
  • Καταπραΰνει το στομάχι και το πεπτικό σύστημα, γι’ αυτό και ενδείκνυται σε περιπτώσεις δυσπεψίας, φουσκώματος, κολικού του στομάχου και εντερικών διαταραχών.
  • Έχει αντιπυρετική δράση, ενώ θεωρείται αποτελεσματικό σε περίπτωση διάρροιας ή αιμορραγίας.
  • Συγκαταλέγεται στα τονωτικά βότανα, αλλά ταυτόχρονα έχει την ιδιότητα να προσφέρει έναν ήρεμο ύπνο, διώχνοντας την ένταση και το στρες.
  • Συστήνεται σε περιπτώσεις κακοσμίας του στόματος.
  • Είναι γνωστό για τη διουρητική του δράση, γι’ αυτό και συνιστάται σε περιπτώσεις που ο οργανισμός έχει την τάση να δημιουργεί πέτρες στα νεφρά (νεφρολιθιάσεις).
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έγχυμα λουίζας για τον καθαρισμό του προσώπου μας.
  • Με τη μορφή ελαίου συμβάλλει στην επούλωση των πληγών.
  • Έχει παρατηρηθεί ότι ανακουφίζει από ημικρανίες, νευρικούς πόνους και πόνους στα αφτιά.
  • Χρησιμοποιείται για την αποτοξίνωση του οργανισμού.

Στην αγορά 
Μπορούμε να προμηθευτούμε από κάποιο φυτώριο ή ακόμα και σουπερμάρκετ ένα γλαστράκι με λουίζα, έτσι ώστε να χρησιμοποιούμε φρέσκα τα φύλλα της. Εναλλακτικά, θα βρούμε το συγκεκριμένο βότανο και αποξηραμένο σε φαρμακεία και καταστήματα βιολογικών ειδών (για να φτιάξουμε ρόφημα λουίζας), αλλά και σε μορφή αιθέριου ελαίου και βάμματος. 

Στην κουζίνα 
Δίνει γεύση και άρωμα λεμονιού σε σάλτσες που συνοδεύουν λευκά κρέατα ή ψάρια, ταιριάζει σε σούπες και σαλάτες, ενώ τα φρέσκα φύλλα της αρωματίζουν γλυκά (π.χ. κέικ, παγωτά) και ποτά. 

Φτιάξτε μόνοι σας 

Αντι-στρές ρόφημα 
Βράζουμε 1 φλιτζάνι νερό και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα περίπου 5 φύλλα λουίζας. Αφήνουμε το μείγμα για 4-5΄ και έπειτα το σουρώνουμε. Για πιο γλυκιά γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε και 1 κουταλιά μέλι. Για την καταπολέμηση της αϋπνίας, εμπλουτίζουμε το ρόφημα και με 1-2 κουταλάκια λεβάντα. Πίνουμε μέχρι 2 φλιτζάνια την ημέρα. 

Σπιτικό αναψυκτικό 
Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι 1 μέρος νερό μαζί με 2 μέρη ζάχαρη και βράζουμε το μείγμα για 4-5΄, μέχρι να γίνει δηλαδή σιρόπι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 1/2 μέρος φρέσκα φύλλα λουίζας (από τη γλάστρα μας) και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Στη συνέχεια, σουρώνουμε το μείγμα και το αποθηκεύουμε σε ένα γυάλινο δοχείο, το οποίο φυλάσσουμε στο ψυγείο. Κάθε φορά που σερβίρουμε, αραιώνουμε με λίγη σόδα ή τόνικ και μερικά παγάκια. 

Επουλωτική συνταγή 
Ρίχνουμε λίγες σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της λουίζας σε ένα βαμβάκι και το τοποθετούμε πάνω σε πληγές ή μώλωπες που θέλουμε να υποχωρήσουν γρήγορα. Επαναλαμβάνουμε 3 φορές την ημέρα. 

Κρέμα κατά της κυτταρίτιδας 
Σε 100 ml κρέμα βάσης, προσθέτουμε 1 κουταλάκι βάμμα λουίζας και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λουίζας. Το μείγμα διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 6 μήνες (ο χρόνος ζωής εξαρτάται από την κρέμα βάσης που έχουμε επιλέξει). Εναλλακτικά, μπορούμε να ζητήσουμε από τον φαρμακοποιό να μας φτιάξει την κρέμα. 

Αδυνατιστικό ρόφημα 
Σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, προσθέτουμε 1 κουταλάκι αποξηραμένη λουίζα ή 3-4 φύλλα φρέσκια λουίζα και αφήνουμε το μείγμα για 4-5΄. Στη συνέχεια, σουρώνουμε και πίνουμε. Προσοχή, όμως! Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα τού ότι όσο μεγαλύτερη ποσότητα καταναλώνουμε, τόσο γρηγορότερα θα αδυνατίσουμε. Η συνιστώμενη δοσολογία είναι μέχρι 2 φλιτζάνια την ημέρα για περίοδο περίπου ενός μήνα. Κατόπιν, καλό είναι να διακόψουμε για ένα χρονικό διάστημα (περίπου 2 εβδομάδων) και να συνεχίσουμε. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λουίζα σε μορφή βάμματος. Συστήνονται 30 σταγόνες (διαλυμένες σε ένα ποτήρι νερό), τρεις φορές την ημέρα. 

Προσοχή! 
Καλό είναι να αποφεύγουν τη λουίζα άνθρωποι με υπόταση, επειδή είναι διουρητική και ρίχνει την πίεση, καθώς και γυναίκες σε περίοδο εγκυμοσύνης και θηλασμού. 

Πηγή:https://www.vita.gr

Διατροφή
© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.