Όλοι το λένε πια: Με την μεσογειακή διατροφή μεγαλώνεις καλύτερα!

Ακόμα και τα botox όλου του κόσμου δεν μπορούν να σταματήσουν την αναπόφευκτη πραγματικότητα του γήρατος.

Βέβαια με τη βοήθεια μιας υγιεινής διατροφής, της τακτικής άσκησης και της σωστής φροντίδας του δέρματος, κάποιοι μπορούν ίσως να μεγαλώνουν λίγο πιο χαριτωμένα από τους υπόλοιπους.

Πολλές αξιόλογες και συναρπαστικές μελέτες έχουν καταλήξει ότι τα οφέλη κατά της γήρανσης είναι παγκοσμίως προσβάσιμα και όλοι αν ακολουθήσουμε κάποιος απλούς κανόνες μπορούμε να επωφεληθούμε από αυτά.

Και όσο διαβάζεις δες πόσο ωραίες προτάσεις υπάρχουν online για να απογειώσεις τα μεσογειακά σου πιάτα (κι όλοι να σου ζητάνε τη συνταγή)!

Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι η μεσογειακή διατροφή βελτιώνει την καρδιαγγειακή, νευρολογική και οστική υγεία και προσθέτει στη μακροζωία.

Όσοι ακολουθούν την μεσογειακή διατροφή τρέφονται κυρίως με φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια και ελαιόλαδο και παίρνουν τις απαραίτητες πρωτεΐνες από ψάρια και πουλερικά ενώ αποφεύγουν το κόκκινο κρέας. Κάτι το οποίο δεν απέχει και πολύ από τον δικό μας τρόπο ζωής.

Υπάρχουν χιλιάδες ευφάνταστες συνταγές που περιέχουν τα παραπάνω συστατικά και το αποτέλεσμα είναι βέβαιο ότι θα σε αποζημιώσει γευστικά.

Πρόσφατη μελέτη 562 συμμετεχόντων διαπίστωσε πράγματι ότι τα 70 άτομα που είχαν ακολουθήσει μεσογειακή διατροφή είχαν λιγότερη συρρίκνωση ή ατροφία του εγκεφάλου.

Η μικρότερη ατροφία σημαίνει καλύτερη μνήμη και βελτιωμένη ικανότητα σκέψης.

Οι επιστήμονες βέβαια ξεκαθαρίζουν ότι η μεσογειακή διατροφή από μόνη της δεν κάνει θαύματα. Η τακτική άσκηση και η φροντίδα της ψυχικής σου ευεξίας μέσα από κοινωνικές σχέσεις, ο διαλογισμός και η αισιοδοξία αποτελούν όλα μέρος της εξίσωσης.

Και έχουν δίκιο καθώς αν εντάξεις στην καθημερινότητά σου λίγη γυμναστική και λίγο παραπάνω κους-κους και βόλτες με τις φίλες σου, όσο κουρασμένη και αν νιώθεις, θα δεις ότι στο τέλος της ημέρας θα γυρνάς σπίτι σου πιο ολοκληρωμένη και πιο γεμάτη!

Και είσαι τυχερή γιατί ζεις στην ιδανικότερη χώρα για να ακολουθήσεις αυτό τον τρόπο ζωής.

Μαγείρεψε μεσογειακά, βγες έξω για τρέξιμο, για περπάτημα, για κολύμπι και μετά πήγαινε βόλτα με τους φίλους σου, ταξίδεψε, χόρεψε, γέλα.

Ο ιδανικός και ο πιο εύκολος τρόπος να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να γεράσει καλύτερα!

Πηγή: coverstory.gr

tsemperlidou.gr