Συγκεντρώσαμε τις 9 διαχρονικές συμβουλές που βοηθούν να παραμείνει μία σχέση αναλλοίωτη στον χρόνο
Kelly Seferou

Οι μακροχρόνιες σχέσεις μοιράζονται αρκετά μυστικά. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι το να καταφέρνουν να διατηρούν τη σχέση τους αναλλοίωτη στο χρόνο. Τι συμβαίνει λοιπόν όταν η καθημερινότητα, το άγχος και τα προβλήματα εμφανίζονται; Πως μπορεί το ζευγάρι να σώσει τη μαγεία του έρωτα του δίχως να απομακρύνεται; Ακολουθούν 9 ‘’χρυσές’’ συμβουλές οι οποίες διαχρονικά λειτουργούν. Και το πιο σημαντικό; Φέρνουν μαζί τους και έναν αέρα ανανέωσης.

Μη βάζεις φωτιά στον εαυτό σου για να κρατήσεις τη σχέση σου ζεστή
Και τι εννοούμε με αυτό; Εννοούμε πως δεν πρέπει να θυσιάζεις τη δική σου ευημερία για χάρη κάποιου άλλου. Το σημαντικότερο είναι να δίνεις όταν το νιώθεις, δίχως καταπίεση, δίχως δεύτερες σκέψεις και κυρίως δίχως να το κάνεις σκόπιμα. Είναι άλλωστε δικαίωμα σου να πεις και μερικά όχι, ιδιαιτέρως αν δεν ικανοποιείτε καμία από τις δικές σου προσωπικές ανάγκες. Και πίστεψε μας, αν σταματήσει να σε αγαπά κάποιος επειδή αρνήθηκες να δείξεις συγκαταβατικότητα, τότε ίσως και να μη σε αγάπησε ποτέ αυτός ο άνθρωπος. Και αν οι αλήθειες πονάνε, που να δεις τι κάνουν τα ψέματα!

Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους
Ένα μεγάλο μέρος της ανάπτυξης μας βασίζεται στα λάθη μας. Το ίδιο ισχύει και για τις σχέσεις μας. Εάν κάθε δικό σου λάθος αντιμετωπίζεται από τον σύντροφο σου με θυμό και δυσπιστία, τότε κάτι πάει λάθος. Κάτι πάει λάθος γιατί και οι δυο επιβάλλεται να είστε σε θέση να εμπιστευτείτε τον άλλο και κυρίως να συγχωρήσετε. Φυσικά υπάρχουν λάθη και λάθη, μερικά πιο επιζήμια και μερικά τα οποία καταπολεμούνται μέσα στο επόμενο λεπτό. Ότι και αν ισχύει στη δική σας περίπτωση, φρόντισε να ζητάς συγγνώμη πιο συχνά και ακόμα πιο συχνά να συγχωρείς. Η συζήτηση εδώ παίζει καθοριστικό ρόλο, ιδιαιτέρως αν βασίζεται στην ειλικρίνεια και των δυο σας!

Καταπολέμησε το πρόβλημα, όχι τον άνθρωπο
Σε κανέναν δεν αρέσουν οι διαρκείς διαφωνίες, πόσο μάλλον αν επικεντρώνονται στον άνθρωπο που αγαπάμε. Ένας εύκολος τρόπος για να πάψεις να εστιάζεις το πρόβλημα σε εκείνον ή εκείνη, είναι να εστιάσεις στη στιγμή που συνέβη το πρόβλημα. Απομονώστε κυριολεκτικά το πρόβλημα, φέρτε το από κοινού στο προσκήνιο και αφαιρέστε τους εαυτού σας από τη δυσάρεστη εικόνα. Με τον τρόπο αυτό θα προκληθεί λιγότερη συναισθηματική βλάβη και το πρόβλημα θα επιλυθεί πιο σύντομα από όσο περιμένατε.

Φέρσου όπως θα ήθελες να σου φερθεί
Θα στο πω και στα Αγγλικά όπως μοναδικά καλά το έχουν πει και οι Beatles: «Love you take, is equal to the love you make». Ελληνιστί, ένας από τους νούμερο ένα ‘’χρυσούς’’ κανόνες είναι ότι σε κάθε σχέση θα λάβεις αυτό που δίνεις. Θα χρειαστεί να μάθεις πρώτα να δίνεις όμως και να συμπεριφέρεσαι όπως θα ήθελες να σου συμπεριφέρονται, γιατί η δράση φέρνει αντίδραση. ‘Αν στη δική σας περίπτωση λοιπόν, η δική σου θετική δράση φέρει αρνητική αντίδραση, ίσως και να είναι ώρα να το ξανά σκεφτείτε εσείς οι δυο. Ίσως να είναι αυτή η καταλληλότερη στιγμή να για στοχαστείς τι κρατάς από αυτή τη σχέση και τι επιβάλλεται τελικά να αφήσεις πίσω μια για πάντα.

Ειλικρίνεια
Ενός λεπτού σιγή για την ύπαρξη της αγαπημένης μας ειλικρίνειας. Η ειλικρίνεια, ειλικρινά θα στο πούμε πως ζητά λίγα και ουσιαστικά πράγματα. Σχεδόν τα στοιχειώδη τα οποία όμως φαίνεται πως πλέον μοιάζουν προς εξαφάνιση. Επιγραμματικά, επιζητά την απουσία μυστικών και την έλλειψη απόκρυψης πληροφοριών. Και παρότι είναι φύση φιλελεύθερη, αν της προσφέρεις ψέμα θα σε πονέσει με γυμνές αλήθειες. Σπουδαία αρετή λοιπόν και από ότι φαίνεται για λίγους. Τι λες να γίνεις εσύ και ο σύντροφός σου λοιπόν μέρος αυτών των λίγων;

Τα μικρά πράγματα κάνουν όλη τη διαφορά
Πόσο συχνά κοιτάζεις πίσω για να συνειδητοποιήσεις πόσο όμορφα φάνταζαν κάποια πράγματα στην αρχή της σχέσης σας; H αρχή μιας σχέσης βασίζεται σε μια σειρά σημαντικών στιγμών με κοινά σημεία αναφοράς και κυρίως εκδηλώσεις ερωτικού ενδιαφέροντος από τον έναν προς τον άλλο. Για να καταφέρετε να διατηρήσετε αυτή τη σπίθα ζωντανή και για να αποφύγετε να μειωθεί το κοινό σας πάθος, είναι σημαντικό και για τους δυο να συνεχίσετε να ενισχύετε όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που κάνατε ή λέγατε στην αρχή της σχέσης σας, τα οποία αποδείχθηκαν τελικά τα πιο σπουδαία. Σκέψου αυτό: «’Αν με ενθουσίαζε τότε, γιατί όχι και τώρα;»

Συνεχίστε να διατηρείται ζωντανή τη σωματική επαφή σας
Το σεξ δεν αποτελεί μόνο μια αναζωογονητική πράξη για το σώμα. Κάνει επίσης καλό στο μυαλό αλλά και την ψυχή μας. Φέρνει το ζευγάρι πιο κοντά και κυρίως δημιουργεί μια πιο βαθιά σύνδεση. Να είσαι πάντα ειλικρινής λοιπόν σε ότι αφορά τις σεξουαλικές σου επιθυμίες και ακόμα πιο ανοιχτός και ανοιχτή στο να ενεργοποιήσεις και την ερωτική επιθυμία του/της συντρόφου σου.

Γίνε ο άνδρας και η γυναίκα που θα ήθελες να γνωρίσει το παιδί σου
Είτε έχεις παιδί είτε όχι, αυτή η σκέψη θα σε βοηθήσει να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Οι γονείς άλλωστε θέλουν πάντα το καλύτερο για το παιδί τους, έτσι δεν είναι; Κάποιον που να τους αγαπά, να τους σέβεται, να τους είναι αφοσιωμένος και πρωτίστως αξιόπιστος. Τι λες να γίνεις εσύ όλα αυτά; Τι λες να οραματιστείς το είδος του συντρόφου που θα χαιρόσουν να φέρει το παιδί σου για να γνωρίσεις; Γίνε εσύ αυτός ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος που θα πιστεύει στον εαυτό του ενώ παράλληλα θα προσπαθεί για να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

Χρειάζονται δυο ευτυχισμένοι άνθρωποι για μια ευτυχισμένη σχέση
Χρειάζονται δύο για να χορέψουν τανγκό, και σίγουρα χρειάζονται δύο για να δημιουργήσουν μια διαρκή, ερωτική σχέση. Οι σχέσεις αφορούν τη συντροφιά και απαιτούν αφοσίωση και από τους δύο συντρόφους. Εάν ένα άτομο βάζει όλη την αγάπη και την ενέργειά του στην οικοδόμηση μιας σχέσης ενώ το άλλο παραμένει αδρανές, τότε να ξέρεις πως η σχέση δεν έχει λόγο για να αντέξει.

Τι θα χρειαστεί να κάνεις; Θα χρειαστεί να αγαπήσεις, να φροντίσεις και κυρίως να πιστέψεις στον εαυτό σου! Μετά από αυτό το βήμα, σειρά έχει να κάνεις το ίδιο και με το εκλεκτό πρόσωπο της καρδιάς σου. Τόσο απλά, τόσο όμορφα!

https://www.savoirville.gr/