Οι ασκήσεις που βελτιώνουν τη σεξουαλική σας ζωή
Κλέλια Φατούρου

Και με αυτό δεν εννοούμε το να γίνετε απόλυτα fit και να αποκτήσετε το ιδανικό κορμί. Έχει να κάνει περισσότερο με την ανακάλυψη και την ενδυνάμωση των μυών που συνεισφέρουν σε πιο έντονο και απολαυστικό σεξ

Όταν μιλάμε για αληθινά αισθησιακό σεξ, είναι ζωτικής σημασίας να έχετε μία συναισθηματική σύνδεση με το σύντροφό σας. Βοηθά όμως και η σεξουαλική σωματική υγεία που μπορείτε να καταφέρετε μόνες σας. Μάθετε πώς θα το καταφέρετε εκτελώντας τις παρακάτω ασκήσεις.

Δουλέψτε τους ηβικούς μυς. Υπάρχουν τρία σετ μυών που ξεκινούν από την πίσω πλευρά του ηβικού οστού και φτάνουν στο μπροστινό, κυκλώνοντας τις εισόδους του αιδοίου του πρωκτού. Κατά τη διάρκεια του οργασμού, αυτοί οι μυς συσπώνται ρυθμικά. Όσο πιο δυνατοί είναι, τόσο πιο έντονη είναι η αίσθηση, μας ενημερώνει η γυναικολόγος και ουρολόγος Hilary Cholhan. Οι ενδυναμωμένοι μυς ισούνται με αυξημένη μυϊκή μάζα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα καλύτερη ροή του αίματος στην περιοχή.

Συμβουλές ενδυνάμωσης: η κλασική άσκηση για τους ηβικούς μυς είναι η Κέγκελ (την γνωρίζουν και οι εγκυμονούσες) που περιλαμβάνει σφίξιμο και χαλάρωση των μυών, που θυμίζει την αίσθηση του να συγκρατείσαι όταν θέλεις να ουρήσεις. Μία καλή άσκηση είναι να το κάνετε στην τουαλέτα όταν θέλετε να ουρήσετε για να εξοικειωθείτε με την άσκηση. Για να κάνετε Κέγκελ, σφίξτε τους μυς εσωτερικά και προς τα πάνω. Κρατηθείτε και μετρήστε μέχρι το τρία. Μετά χαλαρώστε αργά για άλλα τρία δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε όσες φορές μπορείτε. Αργότερα, μπορείτε να δοκιμάσετε να το κάνετε γρήγορα, όπως ο ρυθμός των παλμών.

Συγκεντρωθείτε στους μυς της μήτρας. Η μήτρα είναι ένα όργανο σε σχήμα αχλαδιού και οι διαστολές βοηθούν στην κλιμάκωση. Αν μπορείτε να ελέγξετε τους μυς της μήτρας, μπορείτε να τραβάτε τη μήτρα προς τα πάνω κατά τη διάρκεια του σεξ, αφήνοντας εκτεθειμένο το τελευταίο σημείο του αιδοίου. Πρόκειται για μία πολύ ευαίσθητη (σεξουαλικά) περιοχή για τη γυναίκα και αρκετές έχουν αμέσως οργασμό όταν η περιοχή ερεθίζεται κατά τη διάρκεια της συνουσίας.

Συμβουλές ενδυνάμωσης: Για να βρείτε το σημείο, ξαπλώστε ανάσκελα και κουνήστε κυκλικά τα πόδια, σαν να κάνετε ποδήλατο. Αυτό δίνει ώθηση στη μήτρα γι αυτό και όταν επανέρχεστε σε κλασική στάση, νιώθετε τον αέρα να βγαίνει από το αιδοίο. Αυτή είναι η αίσθηση που θέλετε να ξαναδημιουργήσετε με το να σφίγγετε του κάτω κοιλιακούς μυς. Κάντε το ξαπλωμένη 10 φορές την ημέρα.

Διευρύνετε το διάφραγμα. Η σωστή αναπνοή είναι απαραίτητη στο σεξουαλικό ερεθισμό. Αν κρατάτε την ανάσα σας, είναι αδύνατον να αποκτήσετε ερωτική διάθεση. Προσπαθήστε συνειδητά να αλλάξετε τον τρόπο που αναπνέετε κατά τη διάρκεια του σεξ, αν θέλετε να δείτε αλλαγή στον οργασμό σας.

Συμβουλές ενδυνάμωσης: το διάφραγμα διευρύνεται όταν παίρνετε μία βαθιά ανάσα. Ξαπλώστε ανάσκελα, με το ένα χέρι στην κοιλιά σας. Αργά εισπνεύστε γεμίζοντας την κοιλιά με αέρα και αργά εκπνεύστε. Το χέρι στο στομάχι πρέπει να ανεβοκατεβαίνει με βάση την αναπνοή σας.

Δουλέψτε τους τετρακέφαλους. Οι μυς στο μπροστινό μέρος των μηρών είναι σημαντικοί όταν είστε σε στάση από πάνω. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για ερεθισμό του σημείου G.

Συμβουλές ενδυνάμωσης: πρέπει να χτίσετε την αντοχή και τη δύναμή σας. Υπάρχει μία κίνηση που βοηθά και στα δύο. Στέκεστε όρθια μπροστά από έναν τοίχο και γέρνετε ώστε ο κορμός να ακουμπά στον τοίχο. Λυγίστε και τα δύο γόνατα μέχρι οι μηροί να είναι παράλληλοι στο πάτωμα και μείνετε έτσι για 30 δευτερόλεπτα.