Το τετράγωνο Δία-Ουρανού φέρνει εκπλήξεις & αλλαγές
από Μαντάμ Ζαΐρα

Το 2021 διαφέρει αστρολογικά από το 2020, και στο επίκεντρό του βρίσκεται ο Δίας, ο Κρόνος και κυρίως ο Ουρανός. Μία από τις πιο σημαντικές όψεις της χρονιάς, που θα παραμείνει ενεργή ως τις αρχές Μαρτίου, είναι το τετράγωνο Δία και Ουρανού που έγινε 17 Ιανουαρίου στις 6° 43΄μοίρες των ζωδίων Υδροχόου-Ταύρου και σήμερα βρίσκεται στις 6° 44΄. Η όψη αυτή θα μας επηρεάσει πολύ έντονα το επόμενο διάστημα, και η ενέργειά της θα ενισχυθεί από τις διελεύσεις Άρη και Κρόνου. Ο Άρης θα σχηματίσει ισχυρές όψεις τόσο προς τον Δία όσο και προς τον Ουρανό, με πρώτη μια σύνοδο στις 20 Ιανουαρίου (ημέρα ορκωμοσίας του Μπάιντεν) με τον Ουρανό, κι αμέσως μετά, στις 23 Ιανουαρίου ένα τετράγωνο με τον Δία. Ο Άρης απέχει τώρα περίπου 1μιση μοίρα από τις όψεις του και προς τους δύο πλανήτες, και βρίσκεται ήδη μέσα στη «σφαίρα ισχύος». Αυτό σημαίνει πως οι εμπλεκόμενες ενέργειες έχουν ήδη μπει στο μπλέντερ. Η συμμετοχή του Άρη μπορεί να εκδηλωθεί με αρνητικό ή θετικό τρόπο, με επιθετικότητα και βία, ή με μια δύναμη αναζωογονητική που θα μας ωθήσει να επιδιώξουμε αυτό που αξίζει τον κόπο.

Είστε έτοιμοι λοιπόν τώρα για την αλλαγή;

Γιατί το τετράγωνο του Δία, πλανήτη της επέκτασης από τον Υδροχόο, με τον Ουρανό, πλανήτη της εξέγερσης και της ελευθερίας από τον Ταύρο, τη φέρνει σίγουρα. Μια μεγάλη ευκαιρία έρχεται στο δρόμο σας λίαν συντόμως, αλλά προσοχή, μην δράσετε υπερβολικά γρήγορα γιατί μπορεί να την «κάψετε» από τη βιασύνη σας. Ο μοναδικός εχθρός αυτού του πολύ ευνοϊκού τετραγώνου, που όπως συμβαίνει συνήθως με τα τετράγωνα μας κινητοποιεί και μας αναγκάζει να δράσουμε, είναι η ασταθής ή απρόβλεπτη συμπεριφορά. Οι ευκαιρίες έρχονται κατά πάνω μας, και ο μόνος παράγοντας που θα καθορίσει τις εξελίξεις είναι ο τρόπος που θα διαχειριστούμε την κατάσταση, και το ποια ευκαιρία θα επιλέξουμε.

Η διέλευση αυτή έχει μεγάλο ρίσκο, και μπορεί να εκφραστεί με μία μεγάλη γκάμα πιθανών συμβάντων, από μια εκπληκτική εξέλιξη και πρόοδό σας μέχρι μια απογοητευτική απώλεια, ενώ πιθανόν το ένα να διαδεχτεί το άλλο, και σ΄αυτή την περίπτωση ευχής έργον θα ήταν την απώλεια να διαδεχτεί η εκπληκτική εξέλιξη.

Μαζί Δίας και Ουρανός δημιουργούν μια μικτή ενέργεια, που μας κάνει υπερβολικά ανήσυχους, ευέξαπτους και επιρρεπείς σε δραματικές εκρήξεις, μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την ενέργεια για να φέρουμε θετικές αλλαγές στη ζωή μας. Αν χρησιμοποιήσουμε αυτό το τετράγωνο για καλό, θα μας δοθεί η δυνατότητα να μεταμορφώσουμε τη ζωή μας, αλλά και τον κόσμο.

Η δουλειά του Ουρανού είναι να ανατρέπει τις καθιερωμένες καταστάσεις σε συλλογικό και προσωπικό επίπεδο, και οι διελεύσεις του είναι συνήθως έντονες και απρόβλεπτες. Αυτό το τετράγωνο όμως φέρνει μαζί του μια διαφορετική ενέργεια, καθώς νιώθουμε πολύ αισιόδοξοι και θέλουμε να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς που μας συγκρατούν, ενώ υιοθετώντας μια νέα νοοτροπία και αντίληψη για τα πράγματα, μας ανοίγονται εκπληκτικές δυνατότητες. Θα θελήσουμε τώρα να αλλάξουμε τον κόσμο, ή έστω τον κόσμο μας.

Κι ενώ η όψη τετραγώνου Δία-Ουρανού σημαίνει σε συλλογικό επίπεδο μια δραστική αλλαγή, σε προσωπικό σημαίνει την ώθηση να απελευθερωθούμε από αυτό που μας κρατά πίσω. Ο Δίας επεκτείνει ό,τι αγγίζει, κι έτσι τώρα μεγεθύνει ό,τι κάνει ο Ουρανός, φέρνοντας μια τεράστια αλλαγή, αφού δεν μπορούμε πλέον να αγνοήσουμε ότι έχει χαλάσει, ότι έχει «σπάσει», ό,τι δεν είναι λειτουργικό.

Αν αισθανόμαστε ότι μια δουλειά, μία σχέση ή μία κατάσταση μας παγιδεύει, η ένταση που προέρχεται από το τετράγωνο αυτό, η ψυχική και συναισθηματική πίεση που το συνοδεύει, θα μας ωθήσουν να δράσουμε. Η συμμετοχή του Άρη που στην αρνητική του έκφραση προκαλεί εντάσεις, καβγάδες και ρήξεις, είναι κομβική γιατί μπορεί να δημιουργήσει ένα δυσάρεστο κλίμα που θα μας ωθήσει κυριολεκτικά στην «απόδραση» από ένα τοξικό περιβάλλον, προσωπικό ή επαγγελματικό. Αυτή η απόφαση, όμως, πρέπει να περιλαμβάνει καλά σχεδιασμένα βήματα, ώστε να μην αποδειχθεί αργότερα λανθασμένη και μετανιώσουμε.

Με άλλα λόγια, δεν παρατάμε μια δουλειά αν δεν έχουμε εξασφαλίσει την επόμενη. Η όψη αυτή μας βοηθά να εκφράσουμε την αυτονομία που χρειαζόμαστε και αξίζουμε, αρκεί να ακολουθήσουμε μια στρατηγική στη δημιουργία της νέας μας πραγματικότητας.

Αυτή η διέλευση επηρεάζει τους πάντες, αλλά τα σταθερά ζώδια (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος) λίγο περισσότερο.

https://asteriskos.wordpress.com/