Μέχρι τις 16 του μήνα η Αφροδίτη κινείται σε ανάδρομη τροχιά στο συντροφικό, αναποφάσιστο, δίκαιο, επικοινωνιακό, καλαίσθητο και ρομαντικό ζώδιο του Ζυγού. Ως εκ τούτου, η κοινωνική μας ζωή χαρακτηρίζεται από συστολή και οι ίδιοι επικεντρωνόμαστε στην ενδοσκόπηση. Ειδικότερα, καλούμαστε να αναθεωρήσουμε τις αξίες μας και τις απόψεις μας περί συντροφικότητας και σχέσεων. Η αυτοεκτίμησή μας εμφανίζεται μειωμένη, η αναποφασιστικότητά μας είναι εκτοξευμένη στα ύψη ενώ η μοναξιά μοιάζει να μας τρομάζει περισσότερο από ποτέ.

Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να δούμε τη σχέση μας αποστασιοποιημένα και τον σύντροφό μας στις αληθινές του διαστάσεις, προκειμένου να λάβουμε τις σωστές και κατάλληλες αποφάσεις! Επίσης, πρώην σύντροφοι μπορεί να επανεμφανιστούν στη ζωή μας, προκαλώντας μας αναστάτωση.

Γενικά, οι ερωτικές και συναισθηματικές εμπειρίες του παρελθόντος μας βοηθούν στην ευρύτερη προσπάθειά μας να κατανοήσουμε τις πληγές μας αλλά και τα πραγματικά θέλω μας. Μάλιστα, γύρω στις 9 μπορεί να βιώσουμε μια παθιασμένη ερωτική συνεύρεση με κάποιον πρώην σύντροφο ή να ζήσουμε σεξουαλικές στιγμές με τον τωρινό μας σύντροφο οι οποίες για κάποιο λόγο θα μας «ταξιδέψουν» στις αρχές της σχέσης όπου ακόμα κυριαρχούσαν το πάθος, ο ερωτισμός και ο ενθουσιασμός.

Από τις 16 του μήνα η Αφροδίτη ευθυδρομεί. Έτσι, μας δημιουργείται σταδιακά η επιθυμία να συμπορευτούμε, να συμβιώσουμε, να αλληλεπιδράσουμε με τον σύντροφό μας καθώς και να βιώσουμε μια υγιή, δεσμευτική και ισορροπημένη σχέση. Η επικοινωνία μοιάζει να αποτελεί ένα στοιχείο ζωτικής σημασίας ενώ η ρομαντική μας διάθεση «ξυπνά» και έρχεται δυναμικά στο προσκήνιο. Επιπλέον, προσπαθούμε να προσεγγίσουμε με διακριτικότητα τον σύντροφό μας, να τον καταλάβουμε, να τον στηρίξουμε και να περάσουμε όμορφες στιγμές μαζί του. Η «δίψα» μας για ομορφιά και αρμονία μοιάζει «γιγαντωμένη» και επηρεάζει τις επιλογές μας.

ΚΡΙΟΣ
Μέχρι τις 16/11 η ερωτική σου ζωή χαρακτηρίζεται από δυσκολίες. Ο ίδιος αισθάνεσαι την ανάγκη να προσδιορίσεις εκ νέου τις συναισθηματικές σου ανάγκες, ενώ το παρελθόν μοιάζει να σε καταδιώκει. Είναι πιθανό πρώην σύντροφοί σου να εμφανιστούν στη ζωή σου και να σε διεκδικήσουν. Ωστόσο, φοβάσαι ότι η επιστροφή σε παρελθοντικές καταστάσεις θα σε κρατούσε στάσιμο και δεν θα αποτελούσε την ιδανική για εσένα λύση στην παρούσα φάση. Στις 7 του μήνα σου γεννιέται η επιθυμία να ζήσεις σεξουαλικές συγκινήσεις και δυνατές ερωτικές εμπειρίες. Γύρω στις 9 μπορεί να συνευρεθείς σεξουαλικά με κάποιον πρώην σύντροφο με τον οποίο έχετε παραμείνει φίλοι ή έχετε κοινές παρέες. Από τις 16 του μήνα κι ύστερα τα συναισθηματικά σου ζητήματα μοιάζουν να βελτιώνονται και να εξομαλύνονται και σου δίνεται η ευκαιρία να εξασφαλίσεις για τον εαυτό σου μια υγιή και ισορροπημένη σχέση. 

ΤΑΥΡΟΣ
Γύρω στις 7/11 σου γεννιέται η επιθυμία να ανανεώσεις τη σχέση σου. Από τις 8 του μήνα κι ύστερα, με το πέρασμα του Δία στον 8ο ηλιακό σου οίκο, η σεξουαλική σου όρεξη αυξάνεται σημαντικά. Μέχρι τις 16 αισθάνεσαι ότι το ταίρι σου δε συνεισφέρει στα πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας. Επίσης, κάποιος συνάδελφός σου που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για εσένα στο παρελθόν φαίνεται να σε προσεγγίζει εκ νέου, έχοντας ερωτικές προθέσεις και διαθέσεις. Από τις 16 του μήνα κι ύστερα (με την ορθοδρόμηση της Αφροδίτης) αισθάνεσαι ότι ο σύντροφός σου δείχνει πλέον περισσότερο ενδιαφέρον για τα διαδικαστικά, γραφειοκρατικά ή άλλα θέματα που αντιμετωπίζετε από κοινού στη μεταξύ σας συμβίωση. Επιπλέον, οι κατακτήσεις σου εντός του εργασιακού σου χώρου πολλαπλασιάζονται. Γύρω στις 23 μπορεί να αισθανθείς στιγμιαία έντονη ζήλια και να συμπεριφερθείς στο ταίρι σου με ιδιαίτερη κτητικότητα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει εντάσεις. 

ΔΙΔΥΜΟΣ
Μέχρι τις 16/11 βιώνεις έναν καταιγισμό ερωτικών προτάσεων από πρώην ερωτικούς παρτενέρ σου. Ειδικότερα, μέχρι τις 8 του μήνα αισθάνεσαι μπερδεμένος και αναποφάσιστος. Με το πέρασμα του Δία στον Τοξότη από τις 8/11 η ερωτική σου ζωή βελτιώνεται σημαντικά και κάνεις διάφορες ενδιαφέρουσες γνωριμίες, ενώ παράλληλα σου παρουσιάζονται σημαντικές ευκαιρίες για μια υγιή και ισορροπημένη σχέση που θα σε καλύπτει σε όλα τα επίπεδα. Σε περίπτωση που δεν είσαι ελεύθερος, θα σου δοθεί η δυνατότητα να επισημοποιήσεις το δεσμό σου (αν πραγματικά το επιθυμείς). Από τις 16 του μήνα και ύστερα, η διάθεσή σου φτιάχνει και αισθάνεσαι έτοιμος πια να ζήσεις έναν μεγάλο έρωτα ή να επαναφέρεις τον ενθουσιασμό και το πάθος στην τωρινή σου σχέση. Ωστόσο, λόγω της ανάδρομης κίνησης του Ερμή από τις 17, θα πρέπει να προσέξεις πολύ σε επικοινωνιακό επίπεδο, προκειμένου να αποφύγεις τυχόν παρεξηγήσεις ή παρερμηνεύσεις από τη μεριά του συντρόφου σου. Γύρω στις 23 κλείνεσαι προσωρινά στον εαυτό σου και αισθάνεσαι την ανάγκη να αλλάξεις το χαρακτήρα της σχέσης σου. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γύρω στις 7 σου γεννιέται η επιθυμία να ζήσεις έναν έρωτα που θα θυμίζει τα εφηβικά σου χρόνια. Με τον Άρη να διελαύνει από τον 8ο ηλιακό σου οίκο μέχρι τις 16 του μήνα η σεξουαλική σου διάθεση είναι εκτοξευμένη στα ύψη. Επίσης, η ανάδρομη κίνηση της Αφροδίτης, που διελαύνει από το ναδίρ του ηλιακού σου χάρτη, σε βάζει στη διαδικασία της ενδοσκόπησης και σε κάνει νοσταλγικό. Προσπαθείς να αποκωδικοποιήσεις τα δικά σου λάθη και να αποσαφηνίσεις το δικό σου μερίδιο ευθύνης, όσον αφορά σε προηγούμενες σχέσεις σου που δε «στέριωσαν». Μάλιστα, δεν αποκλείεται να συναντήσεις κάποιον πρώην σύντροφό σου, ο οποίος θα σε βοηθήσει να προβείς σε ορισμένες χρήσιμες συνειδητοποιήσεις. Με την ορθοδρόμηση της Αφροδίτης από τις 16/11, αρχίζεις σταδιακά να αφήνεις το παρελθόν πίσω σου, να αποδέχεσαι τον εαυτό σου και να συνειδητοποιείς πως ό,τι έγινε, έγινε για καλό. Αν είσαι δεσμευμένος, περνάς όμορφες στιγμές στο σπίτι μαζί με το ταίρι σου. 

ΛΕΩΝ
Μέχρι τις 16/11 προσπαθείς να αποφασίσεις τι ακριβώς σημαίνει για εσένα η λέξη «συντροφικότητα». Επίσης, μπαίνεις σε μια διαδικασία συζητήσεων και επικοινωνίας (τηλεφωνικής ή μέσω διαδικτύου) με κάποιον πρώην σύντροφό σου. Συν τοις άλλοις, ο Άρης στον Υδροχόο μπορεί να φέρει ανταγωνισμούς και καβγάδες με το έτερον ήμισυ. Με το πέρασμα του Δία στον 5ο ηλιακό σου οίκο από τις 8/11 σου δημιουργείται η ανάγκη να ζήσεις έναν μεγάλο έρωτα και, ταυτόχρονα, αρχίζουν να σου παρουσιάζονται διάφορες ευκαιρίες για συναρπαστικές ερωτικές εμπειρίες. Η είσοδος του Άρη στους Ιχθύς από τις 16 του μήνα φέρνει τη σεξουαλικότητά σου στο προσκήνιο και αυξάνει τη λίμπιντό σου. Ταυτόχρονα, η ευθυδρόμηση της Αφροδίτης σε βάζει στη διαδικασία του φλερτ και άλλων λεκτικών παιχνιδιών. Ωστόσο, η ανάδρομη κίνηση του Ερμή από τις 17 προκαλεί εμπόδια, παρεξηγήσεις και ασυνεννοησία. Γύρω στις 23 οι φιλίες σου μοιάζουν να εμπλέκονται με κάποιο τρόπο στην ερωτική σου ζωή, ενώ από τις 25 σου δημιουργείται η ανάγκη να εκπληρώσεις τις σεξουαλικές σου φαντασιώσεις. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Από τις 6/11 σταδιακά σου δημιουργείται η ανάγκη να πειραματιστείς σεξουαλικά. Με την Αφροδίτη να κινείται σε ανάδρομη τροχιά στον 2ο ηλιακό σου οίκο μέχρι τις 16 του μήνα αναθεωρείς τις απόψεις σου περί ζήλιας και κτητικότητας και αναρωτιέσαι κατά πόσο αξίζει να βλέπει κανείς το ταίρι του ως «κτήμα» του. Με την ευθυδρόμηση της Αφροδίτης και το πέρασμα του Άρη στους Ιχθύς από τις 16/11 αρχίζεις να επικεντρώνεις το ενδιαφέρον σου στις αισθήσεις σου, στις ηδονές καθώς επίσης και στη σχέση σου. Ωστόσο, ο σύντροφός σου έχει νεύρα λόγω κάποιων δικών του προβλημάτων. Προσπάθησε, λοιπόν, να τον χειριστείς με διπλωματία και διακριτικότητα προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις και καβγάδες. Από τις 25 του μήνα και ύστερα η ερωτική σου ζωή μοιάζει να εξομαλύνεται και ο ίδιος αισθάνεσαι πιο σίγουρος σε σχέση με τα θέλω σου και τις συναισθηματικές σου ανάγκες. 

ΖΥΓΟΣ
Γύρω στις 6/11 ένας πρώην σύντροφος εμφανίζεται ξαφνικά στη ζωή σου. Γενικά, μέχρι τις 16 του μήνα, με την Αφροδίτη να κινείται σε ανάδρομη τροχιά στο ζώδιό σου και τον Άρη να διελαύνει από τον 5ο ηλιακό σου οίκο, η σεξουαλική σου διάθεση είναι ιδιαίτερα αυξημένη και, την ίδια, στιγμή το ερωτικό σου παρελθόν μοιάζει να σε «στοιχειώνει». Είναι, μάλιστα, πιθανό να επιδιώξεις να καλύψεις τις σεξουαλικές σου ανάγκες μέσω παλιών δοκιμασμένων ερωτικών συντρόφων. Ωστόσο, με την ορθοδρόμηση της Αφροδίτης από τις 16/11 συνειδητοποιείς ότι το παρελθόν σου σε κρατάει στάσιμο και αρχίζεις σταδιακά να εστιάζεις την προσοχή σου στο παρόν, να αναζητάς μια φυσιολογική σχέση που θα σε καλύπτει σε όλα τα επίπεδα και να διεκδικείς το καλύτερο για τη συναισθηματική σου ζωή. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά, μέχρι τις 16/11 οι φοβίες σου και οι συναισθηματικές σου ανασφάλειες «χτυπάνε κόκκινο». Γύρω στις 7 σου γεννιέται η επιθυμία να αλλάξεις όλους τους τομείς της ζωής σου, συμπεριλαμβανομένου και του συναισθηματικού. Με το πέρασμα του παραδοσιακού κυβερνήτη σου (Άρη) στους Ιχθύς από τις 16 του μήνα, γίνεσαι πιο διεκδικητικός και αποφασιστικός και η ανάγκη σου για πάθος και ερωτικές περιπέτειες έρχεται στο προσκήνιο. Ωστόσο, γύρω στις 23 αισθάνεσαι στιγμιαία ότι οι σεξουαλικές σου ανάγκες δεν καλύπτονται όσο και όπως θα ήθελες. Ευτυχώς, με την ευθυδρόμηση του Ποσειδώνα από τις 25/11 και ύστερα η ερωτική σου ζωή μπαίνει σε μια τάξη. 

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γύρω στις 6 ένας έρωτας από το παρελθόν εμφανίζεται απροσδόκητα στη ζωή σου. Με την Αφροδίτη να κινείται σε ανάδρομη τροχιά μέχρι τις 16 του μήνα μπορεί να σου γίνει ερωτική πρόταση από κάποιο φιλικό σου πρόσωπο, το οποίο είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για εσένα και παλαιότερα. Εναλλακτικά, μπορεί να συναντήσεις τυχαία κάποιον πρώην σύντροφό σου σε κοινή παρέα. Με την ορθοδρόμηση της Αφροδίτης από τις 16 του μήνα, το τωρινό σου ταίρι κι εσύ επικεντρώνεστε από κοινού στην κοινωνική σας ζωή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να ενταχθείτε σε κάποια ομάδα ανθρωπιστικού ή κοινωνικού ενδιαφέροντος. Αν είσαι ελεύθερος, μπορεί να γνωρίσεις τον έρωτα μέσω του διαδικτύου. Γύρω στις 23 καλείσαι να δείξεις αυτοσυγκράτηση και υπομονή, καθώς δεν αποκλείονται αιφνίδια προβλήματα στη σχέση σου και ξαφνικοί καβγάδες μεταξύ εσού και του συντρόφου σου. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Μέχρι τις 6/11 βιώνεις εσωτερική ένταση καθώς αισθάνεσαι ότι η ερωτική σου ζωή υπολειτουργεί. Επίσης, δεν αποκλείεται να συναντήσεις τυχαία κάποιον ερωτικό παρτενέρ του παρελθόντος. Με την ανάδρομη κίνηση της Αφροδίτης στο ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου μέχρι τις 16 του μήνα υπάρχει περίπτωση να σου γίνουν ξανά προτάσεις ερωτικού περιεχομένου από προϊστάμενους ή εργοδότες σου, οι οποίοι είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για εσένα και στο παρελθόν. Στις 16/11 η Αφροδίτη γυρίζει ευθύδρομη και, ως εκ τούτου, η γοητεία σου και η αυτοεκτίμησή σου εκτοξεύονται στα ύψη. Αν έχεις δεσμό, δεν αποκλείεται ο σύντροφός σου να σου κάνει κάποια πρόταση για επισημοποίηση της σχέσης σας. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Μέχρι τις 16/11 προσπαθείς να επαναπροσδιορίσεις την ευρύτερη φιλοσοφία σου σε σχέση με τον έρωτα και τη συντροφικότητα. Επίσης, η σεξουαλική σου διάθεση είναι αυξημένη αλλά υπάρχει πιθανότητα να έρθεις σε σύγκρουση με το ταίρι σου λόγω της βιασύνης και του παρορμητισμού σου. Από τις 16 του μήνα κι ύστερα, με το πέρασμα του Άρη στους Ιχθύς και την ορθοδρόμηση της Αφροδίτης, γίνεσαι πιο κτητικός και σπάταλος, πράγμα που μπορεί να ενοχλήσει τον σύντροφό σου. Επιπλέον, αρχίζεις σταδιακά να αναζητάς την πνευματική ταύτιση στον έρωτα. Ως εκ τούτου, έλκεσαι από κουλτουριάρηδες και καλλιεργημένους ανθρώπους. Αν είσαι ελεύθερος, δεν αποκλείεται να συνάψεις ερωτική σχέση με κάποιον ξένο, ενώ αν είσαι δεσμευμένος, μπορεί να πραγματοποιήσεις κάποιο μακρινό ταξίδι μαζί με τον σύντροφό σου, το οποίο θα σας ανανεώσει αμφότερους. Γύρω στις 23 απογοητεύεσαι καθώς συνειδητοποιείς ότι η ερωτική σου ζωή δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είναι εγκλωβισμένη σε μια κατάσταση στασιμότητας. 

ΙΧΘΥΕΣ
Μέχρι τις 16/11 αισθάνεσαι ότι η ερωτική σου ζωή υπολειτουργεί. Έτσι, προσπαθείς να «αποκρυπτογραφήσεις» τη σεξουαλικότητά σου και να προσδιορίσεις εκ νέου τις σεξουαλικές σου ανάγκες. Ωστόσο, από τις 16 του μήνα και ύστερα, με την ευθυδρόμηση της Αφροδίτης και την είσοδο του Άρη στο ζώδιό σου, η ερωτική σου ζωή βελτιώνεται σημαντικά. Πιο συγκεκριμένα, η σεξουαλική σου διάθεση αυξάνεται κατακόρυφα και ο ίδιος αρχίζεις να αναζητάς την απόλυτη ψυχοσωματική ένωση με το ταίρι σου. Είναι πιθανό να βιώσεις πρωτόγνωρες σεξουαλικές εμπειρίες αλλά δεν αποκλείεται να γίνεις χειριστικός προς τον σύντροφό σου ή ακόμη και να εμπλακείς σε ψυχολογικά παιχνίδια ελέγχου και εξουσίας.