Μάθε ποιο είναι το δεκαήμερο του ζωδίου σου σύμφωνα με την ημερομηνία γέννησής σου αλλά και την ερμηνεία του, από την Αθηνά Βαγενά

Συχνά ακούς και διαβάζεις για τα δεκαήμερα των ζωδίων και αναζητάς ή ρωτάς για να μάθεις σε ποιο δεκαήμερο ανήκεις σύμφωνα με την ημερομηνία του ζωδίου σου. Τι είναι αυτό όμως που κάνει έναν εκπρόσωπο του πρώτου δεκαημέρου να διαφέρει, με έναν του δεύτερου ή του τρίτου δεκαημέρου; Γιατί δεν είναι όλοι οι Κριοί (ή οι Ταύροι, οι Δίδυμοι κλπ) το ίδιο ; Γιατί συχνά ακούς και διαβάζεις από εμάς διαφορετικές προβλέψεις σύμφωνα με το δεκαήμερο του ζωδίου σου; Μάθε τώρα για τα δεκαήμερα των ζωδίων, τις διαφορές τους, μάθε σε ποιο δεκαήμερο ανήκεις και ποιοι είναι ο κυβερνήτης πλανήτης του ζωδίου αλλά και του δεκαημέρου σου!

Ας μιλήσουμε πρώτα για τα δεκαήμερα των ζωδίων: Έχεις παρατηρήσει ότι κάθε ζώδιο αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη περίοδο του έτους, η οποία έχει διάρκεια 30 ημερών, όσες είναι και οι μοίρες του κάθε ζωδίου. Κάθε ζώδιο υποδιαιρείται σε 3 ίσα τμήματα, τους δεκανούς ή αλλιώς τα λεγόμενα δεκαήμερα. Κάθε ένα από τα τρία τμήματα του ζωδίου, έχει ως κυβερνήτη πλανήτη τον πλανήτη που κυβερνά το ζώδιο και ως «συγκυβερνήτη» τον πλανήτη του ίδιου στοιχείου. Για παράδειγμα ο Ταύρος του δευτέρου δεκαημέρου, έχει κυβερνήτη του ζωδίου του την Αφροδίτη, ενώ ο κυβερνήτης του δεκαημέρου του είναι ο Ερμής. Ενώ λοιπόν παρατηρούμε σε κάθε ζώδιο κάποια βασικά- κοινά γνωρίσματα, μπορούμε να αντλήσουμε πολλές παραπάνω πληροφορίες γνωρίζοντας το δεκαήμερο στο οποίο βρισκόταν ο Ήλιος την μοναδική στιγμή της γέννησής μας.

Γιατί ακούς διαφορετικές προβλέψεις ανάλογα με το δεκαήμερο ενός ζωδίου; Ας μιλήσουμε απλά, ένας πλανήτης εισέρχεται σε ένα ζώδιο και ακολουθεί μία πορεία 30 μοιρών. Όταν ακούς ή διαβάζεις προβλέψεις για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενημερώνεσαι για την επιρροή που δέχονται οι εκπρόσωποι του ζωδιακού που βρίσκονται κοντά στις μοίρες ή στο δεκαήμερο που διελαύνει ο πλανήτης. Για τους αργούς πλανήτες (Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας) θα διαβάσεις για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους ότι δέχεσαι επιρροή, γιατί πράγματι η επιρροή που θα δεχθείς από αυτούς, έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια

1ο Δεκαήμερο Λέοντα: 23 Ιουλίου ως 2 Αυγούστου
Κυβερνήτης Πλανήτης Ζωδίου και Δεκανού : ο Ήλιος

Ένα καθαρόαιμο λιοντάρι τι ζητά; Να είναι πάντα στο επίκεντρο, να δημιουργεί, να αγαπά και να αγαπιέται, να ακολουθεί τα θέλω του και να κλέβει τις εντυπώσεις! Ως Λέοντας του πρώτου δεκαημέρου είσαι ένα άτομο λαμπερό, με αρχηγικές τάσεις, με εξαιρετική ικανότητα να επιβάλλεσαι και να διακρίνεσαι στον κοινωνικό σου κύκλο. Είσαι ένας άνθρωπος με ζωντάνια, αισιοδοξία, με μεγάλη αγάπη για τα παιδιά, την τέχνη, την απόλαυση και την διασκέδαση! Θέλεις κάθε μέρα της ζωής σου να είναι σαν «πάρτι» όπου εσύ θα είσαι ο Djπου θα δίνεις τον ρυθμό! Η προσωπικότητά σου είναι πληθωρική, ο τρόπος που εκφράζεσαι είναι απόλυτος, ενθουσιώδης και αρκετά υπερβολικός. Θέλεις την αναγνώριση, την εκτίμηση και τον σεβασμό και όταν οι άνθρωποι γύρω σου, σου εκφράσουν όλα αυτά τα στοιχεία, τότε δίνεσαι άνευ όρων και κανόνων και λειτουργείς απόλυτα δοτικά! Δεν αλλάζεις εύκολα απόψεις και συχνά πιστεύεις ότι σε όλα έχεις δίκιο ... Ίσως και αυτός ο εγωισμός είναι το «μελανό» στοιχείο της προσωπικότητάς σου, το οποίο σε ωθεί πολλές φορές να προσπαθείς να επιβάλλεσαι στους ανθρώπους γύρω σου!

2ο Δεκαήμερο Λέοντα: 3-12 Αυγούστου
Κυβερνήτης Πλανήτης Ζωδίου και Δεκανού: Ο Ήλιος και ο Δίας

Είσαι ένα Λιοντάρι με υψηλό όραμα, φιλόδοξους στόχους και έντονη την επιθυμία για γνώση, διάκριση, εξέλιξη και πρόοδο! Με κυβερνήτες πλανήτες του ζωδίου και του δεκανού τον Ήλιο και τον Δία, διακρίνεσαι από ενθουσιασμό, κέφι για ζωή, δίψα για μόρφωση, τάση προς την φιλοσοφία αλλά και έντονη δόση υπερβολής! Είσαι ο άνθρωπος που έχεις πάντα το χαμόγελο στα χείλη, δεν χάνεις την αισιοδοξία σου και προσπαθείς ακόμα και στις δύσκολες στιγμές να μην χάνεις την πίστη αλλά και την προσδοκία σου, ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες! Πράγματι, είσαι ο άνθρωπος που θα αναζητήσεις ευκαιρίες, αλλά και εύκολους τρόπους για να κάνεις τη ζωή σου πιο όμορφη, για να μπορέσεις να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στους προσωπικούς σου στόχους! Στις σχέσεις σου λειτουργείς αρκετά δοτικά, αγαπάς άνευ όρων, τα δίνεις όλα, δεν λείπουν όμως οι στιγμές που συνειδητοποιείς ότι έδωσες περισσότερα από όσα θα έπρεπε και τότε είναι που δραματοποιείς τις καταστάσεις και θίγεται ο εγωισμός σου! Η υπερβολική ευθύτητά σου είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου και το στοιχείο που σε κάνει να γίνεσαι είτε πολύ αγαπητός, είτε και μισητός από το περιβάλλον σου!

3ο Δεκαήμερο Λέοντα: 13-23 Αυγούστου
Κυβερνήτης Πλανήτης Ζωδίου και Δεκανού : Ο Ήλιος και ο Άρης

Είσαι ένα μάχιμο, ανταγωνιστικό και αρκετά δυναμικό Λιοντάρι που θέλεις με κάθε τρόπο να διακρίνεσαι, να προβάλλεσαι, να πρωτοστατείς και να κλέβεις τις εντυπώσεις ... Βασική σου επιθυμία; Να είσαι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, να εκδηλώνουν όλοι τον θαυμασμό προς το άτομο σου, να βγαίνεις πάντα ο νικητής σε κάθε μάχη που δίνεις .... Θέλεις την επιτυχία και την θέλεις εδώ και τώρα, βιάζεσαι και λειτουργείς απόλυτα, κυριαρχικά, απότομα αλλά και βιαστικά προκειμένου να φέρεις τα πράγματα ακριβώς στο σημείο που εσύ θέλεις! Η ερωτική σου ζωή είναι αρκετά ενεργητική αλλά και πολυτάραχη, ειδικά κατά την περίοδο των νεανικών σου χρόνων, όπου ζητάς την επιβεβαίωση σου μέσω του έρωτα! Το θάρρος, η αποφασιστικότητα και ο δυναμισμός σου σε κάνουν να λειτουργείς ακούραστα στις προκλήσεις της ζωής, ωστόσο ο εγωισμός και η υπερηφάνεια είναι τα αρνητικά στοιχεία της προσωπικότητάς σου τα οποία στην πορεία της ζωής σου θα αναγκαστείς να τα περιορίσεις για πολλούς λόγους... Αφενός πληγώνεσαι εύκολα όταν χάνεις τα ηνία, την πρωτιά και τον θαυμασμό, αφετέρου τα στοιχεία αυτά στέκονται ως εμπόδιο στην εξέλιξη της προσωπικής σου ζωής!

oroskopos.gr