Η πρώτη Ηλιακή Έκλειψη της χρονιάς είναι μερική και γίνεται στο ζώδιου του Υδροχόου. Μία έκλειψη που τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι ο νους, η αντίληψη, η επικοινωνία, οι μετακινήσεις και η εκπαίδευση. Πρωταγωνιστής εκτός των φώτων (Ήλιος-Σελήνη) είναι ο Ερμής από τον Υδροχόο που βρίσκεται σε άριστη όψη με τον Ουρανό και βεβαίως ο Δίας που τετραγωνίζει από τον Σκορπιό την Έκλειψη. Εκ πρώτης όψεως συμπεραίνουμε ότι στην έκλειψη δεν συμμετέχει κάποιος κακεργέτης πλανήτης, ούτε δημιουργούνται επικίνδυνες όψεις.

Επιπλέον η οικογένεια των εκλείψεων στην οποία ανήκει η συγκεκριμένη είναι αρκετά θετική και προωθεί τον ενστερνισμό των νέων ιδεών και αντιλήψεων προκειμένου να επιτύχουμε σημαντικές αλλαγές. Παρότι η έκλειψη γίνεται σε σταθερό ζώδιο το μόνο που δεν της λείπει είναι η κίνηση. Θα πρόσθετα ότι αυτό είναι και το σημείο που πρέπει να προσέξουμε. Σε πνευματικό επίπεδο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ως προς την ταχύτητα που λαμβάνουμε τις αποφάσεις, αφού ο ενθουσιασμός για το νέο που κρύβει η έκλειψη, θα μας κάνει να πάρουμε κάποιες χωρίς να το πολυσκεφτούμε. Σε πρακτικό επίπεδο αυτό που μου έρχεται πρώτα στο μυαλό είναι η παροιμία όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Πολύ προσοχή στις μετακινήσεις ειδικά με την ταχύτητα που φαίνεται να μας συνεπαίρνει πιο εύκολα αυτό το διάστημα.

Ένα επιπλέον στοιχείο της Έκλειψης είναι η συμμετοχή σε αυτή του αστεροειδή Ήρα. Η παρουσία αυτού του πλανητικού σώματος μας τροφοδοτεί με επιπλέον πληροφορίες για τα αποτελέσματα της έκλειψης στην ζωή μας. Όπως είπαμε και πιο πάνω η ενέργεια που εκδηλώνεται αφορά κυρίως το πνευματικό μας σώμα. Όμως με τη συμμετοχή της Ήρας που ασχολείται σε σημαντικό βαθμό με την συναισθηματική μας κατάσταση, την εδραίωση σχέσεων και συνεργασιών αλλά και την εκδήλωση κτητικότητας, ζήλιας και αφοσίωσης η έκλειψη αποκαλύπτει και ένα άλλο πρόσωπο. Οι σχέσεις και οι συνεργασίες έρχονται και αυτές στο προσκήνιο με την ξαφνική δημιουργία νέων ή με την ξαφνική απόφαση για οριστικό τέλος που όμως γίνεται ανώδυνα και ανοίγει έναν πολύ καλύτερο δρόμο.

Εν κατακλείδι θα πω ότι αυτή είναι μία θετική Έκλειψη παρ’ ότι πάντα το φαινόμενο δρα σοκαριστικά για τα πλάσματα αυτού του πλανήτη. Πολλές φορές δεν αντιλαμβανόμαστε πόση εξέλιξη κρύβει το να πάρουμε την απόφαση να κάνουμε ένα βήμα στο άγνωστο. Αυτή η εξέλιξη βάζει στο τραπέζι τις προοπτικές και μας καλεί ν’ αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε.

Τα θετικά θα είναι αρκετά τους επόμενους έξι μήνες κατ’ αρχάς στον τομέα της επιστήμης, της υγείας αλλά και των εναλλακτικών επιστημών και τεχνών όπως η αστρολογίας κλπ. Προσοχή χρειάζεται ως προς την εκδήλωση ατυχημάτων αλλά και αποκαλύψεων που θα έχουμε το επόμενο διάστημα. Μην ξεχνάμε ότι ο Υδροχόος είναι ένα ανθρωπιστικό ζώδιο και θα κάνει τα πάντα για να προστατέψει και ν’ απελευθερώσει το είδος από τους δυνάστες του.

Επηρεάζονται κυρίως τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός & Υδροχόος) του τρίτου δεκαημέρου αλλά και όσοι έχουν πλανήτες ή Ωροσκόπο, Μεσουράνημα κοντά (+/- 3°) στις 27° των σταθερών.

Η επιρροή της Έκλειψης στα 12 ζώδια.

Κριός

Ανήκετε σ’ εκείνους που επί δεκαετίες παιδεύεστε με θέματα φιλίας και ομαδικότητας. Παρ’ ότι έχετε κάνει φιλότιμες προσπάθειες να ενταχθείτε κάπου βρήκατε μπροστά σας τεράστια εμπόδια και κατηγορηθήκατε μάταια ουκ ολίγες φορές. Πιστεύω ότι έχει η έρθει η ώρα να νιώσετε ότι ανήκετε και είστε ισότιμο μέλος μια ομάδας, ότι βρήκατε έναν αληθινό φίλο. Για κάποιους άλλους η σύλληψη μιας ιδέας ή η εκπόνηση ενός σχεδίου θα είναι η αφετηρία μιας νέας επαγγελματικής δραστηριότητας. Επηρεάζεται κυρίως το τρίτο δεκαήμερο.

Ταύρος

Είστε ένα από τα ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο από αυτή την έκλειψη. Μπορεί για εσάς του τρίτου δεκαημέρου, οι πρόσφατες αναμνήσεις από τις εκλείψεις του καλοκαιριού να είναι λίγο τρομακτικές αφού αναστάτωσαν την ζωή σας, ανάτρεψαν τα δεδομένα και σε αρκετά περιπτώσεις έγιναν ατυχήματα που σας καθήλωσαν. Τώρα η ενέργεια που εκδηλώνεται είναι τελείως διαφορετική. Η έκλειψη θα σας παρουσιάσει όλες τις οπτικές και τις προοπτικές που έχετε σε θέματα κυρίως σχέσεων και επαγγελματικών. Ένας καινούργιος δρόμος ανοίγετε μπροστά σας, μην ξεχνάμε όμως ότι η διάνοιξη δεν γίνεται ποτέ χωρίς να γκρεμιστεί κάτι. Είστε από αυτούς που έχετε παραπάνω από ένα άσσο στο μανίκι σας.

Δίδυμοι

Μία έκλειψη νοητική στον οίκο της διανόησης για τους Διδύμους και αυτό δε θα μπορούσε να σημαίνει τίποτα άλλο από την ξαφνική σκέψη, ιδέα που αλλάζει την οπτική σας για την ζωή και κατ’ επέκταση την ζωή την ίδια. Τα τελευταία χρόνια έχετε συλλέξει την απαραίτητη γνώση και σοφία για να αντιληφθείτε σε μεγαλύτερη κλίμακα το ταξίδι της ζωής. Σε πιο πρακτικό επίπεδο η θετική αυτή έκλειψη μπορεί να φέρει ξαφνικά ταξίδια που θ’ ανοίξουν τους ορίζοντες σας και θα σας δώσουν κίνητρα για να δραστηριοποιηθείτε. Πολύ θετικό το επόμενο εξάμηνο για σπουδές και νομικές υποθέσεις.

Καρκίνος

Μία λέξη που θα χαρακτήριζε την περίοδο αυτή κυρίως για τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο είναι κοσμογονία. Οι αλλαγές που έχουν προκύψει και συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, σκοπό έχουν να σας αποτρέψουν από το να κωφεύετε συνειδητά στις ανάγκες της ψυχής σας. Η ηλιακή έκλειψη σ’ ένα από τα σκοτεινότερα σημεία του ωροσκοπίου σας θέλει να ενεργοποιήσει όλες τις αισθήσεις για ν΄ αντιληφθείτε την κατάσταση στην πραγματική του διάσταση. Οικονομικά που μοιράζεστε, οφειλές ή αποζημιώσεις ενδέχεται να σας εκπλήξουν κάποιες φορές όχι και τόσο ευχάριστα. Η σεξουαλική σας ζωή ζωντανεύει με κάτι καινούργιο που σας προκαλεί ενθουσιασμό.

Λέων

Αναπόσπαστο κομμάτι των εκλείψεων της τελευταίας διετίας είναι το ζώδιο σας. Μπορεί η ηλιακή έκλειψη να γίνεται αυτή τη φορά στο απέναντι ζώδιο, αυτό όμως δεν μειώνει καθόλου την επίδραση της στην ζωή σας. Αυτή τη φορά θα σας απασχολήσουν περισσότερο οι άλλοι κυρίως ο/η σύντροφος, συνεργάτες και φανεροί εχθροί. Με όλο τον ενθουσιασμό και την ταχύτητα που κουβαλάει αυτό το φαινόμενο δημιουργεί αστραπιαίες αντιδράσεις, απρόσμενες συμπεριφορές και εκπλήξεις στην αισθηματική και επαγγελματική σας ζωή. Δε θα είναι λίγες οι ξαφνικές προτάσεις γάμου ή συνεργασίας αλλά και το αντίθετο το οποίο θα ενεργοποιήσει τα επόμενα επιτυχημένα βήματα σας.

Παρθένος

Η έκλειψη Ηλίου γίνεται σ’ ένα ζώδιο με το οποίο διατηρείται μία σχέση εκ του μακρόθεν. Έτσι η επιρροή του φαινομένου δεν αναμένεται να είναι καταλυτικής σημασίας για εσάς. Ωστόσο αυτό που θα μπορούσε ν’ αλλάξει άμεσα και με απότομο τρόπο είναι οι συνθήκες της καθημερινότητας σας ή συνθήκες της εργασίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι αλλάζετε δουλειά, αλλά ενδέχεται ν’ αλλάξουν οι διαδικασίες ή χώρος που δουλεύεται. Επίσης είναι πολύ πιθανό ν’ αποφασίσετε να υιοθετήσετε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής διακόπτοντας κάποιες συνήθειες ή ξεκινώντας κάποιες άλλες που σας ταιριάζουν καλύτερα αυτή την εποχή. Κάποιοι μπορεί ν’ αποφασίσουν να πάρουν ένα μικρό κατοικίδιο ή αν έχουν ήδη ένα ν’ ασχοληθούν με την εκπαίδευση ή την υγεία του.

Ζυγός

Η έκλειψη Ηλίου γίνεται στον πιο όμορφο και δημιουργικό τομέα για εσάς τους Ζυγούς. Από το φαινόμενο θα επηρεαστούν κυρίως οι Ζυγοί του τρίτου δεκαημέρου που αυτή την εποχή πραγματικά βλέπουν την ζωή τους ν’ αλλάζει από τις βάσεις της. Σίγουρα το πιο σημαντικό για εσάς είναι το κομμάτι των σχέσεων, ένας τομέας που τα τελευταία χρόνια έχει χάσει την σταθερότητα του. Με την ηλιακή έκλειψη του Φεβρουαρίου μία νέα πόρτα ανοίγει στον έρωτα και τη δημιουργία. Πολλοί από εσάς ταλαιπωρήστε αρκετά τα τελευταία χρόνια από μόνιμες σχέσεις οι οποίες ουσιαστικά έχουν τελειώσει αλλά δεν είναι εύκολο για εσάς να φύγετε. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα το σύμπαν σας δίνει όλο και περισσότερες ευκαιρίες για να τολμήσετε τη μεγάλη έξοδο. Τώρα θα φέρει δίπλα σας έναν άνθρωπο που θα σας ενθουσιάσει και θα σας θυμίσει τι εστί πάθος. Επίσης το διάστημα είναι αρκετά γόνιμο κυρίως για τις κυρίες του ζωδίου.

Σκορπιός

Το μεγάλο στοίχημα για το δικό σας ζώδιο παίζεται στον τομέα οικογένεια. Είναι αυτοί που συγκατοικείτε οι κατάλληλοι για να δεσμευτείτε περεταίρω; Είστε έτοιμοι ν’ αυξήσετε τα μέλη της οικογένειας ή ν’ αποδεσμευτείτε από κάποια άλλα; Μήπως σκέφτεστε ότι η τύχη σας βρίσκεται σε μία άλλη χώρα και ετοιμάζεται μετεγκατάσταση; Ή πάλι μήπως αυτή η γεωγραφική αλλαγή δεν είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει δύο μεσημβρινούς αλλά δύο τετράγωνα πιο κάτω; Όποιο από τα παραπάνω και να είναι το δικό σας σενάριο το σίγουρο είναι ότι το σύμπαν συνωμοτεί απλά μην τ’ αφήσετε όλα πάνω του. Πάρτε λίγο χρόνο και σκεφθείτε τις προοπτικές πριν πέσετε με τα μούτρα στην υλοποίηση της απόφασης που θα πάρετε εν μία νυκτί.

Τοξότης

Μία πολύ αναζωογονητική περίοδος έχει ανατείλει για το ζώδιο σας. Από τη μία ο Άρης στο ζώδιο σας προικίζει με περίσσια ενέργεια, εντάξει κάποιες φορές φθάνετε στα όρια του τσακωμού με όλους, αλλά δεν πειράζει ξεκαθαρίζεται την ατμόσφαιρα. Από την άλλη η έκλειψη σ’ ένα πολύ φιλικό ζώδιο και στο οίκο της καθημερινότητας δείχνει ότι με κάποιο ξαφνικό τρόπο αλλάζουν οι άνθρωποι που συναλλάσσεστε καθημερινά, οι διαδρομές σας, ο τρόπος που μετακινήστε, η επικοινωνία σας κοκ. Περίοδος κατάλληλη για συζητήσεις, συμφωνίες που θα φέρουν επαγγελματική αναγέννηση. Ευνοούνται όσοι εργάζονται σε ΜΜΕ, διαφήμιση, εμπόριο, επικοινωνίες και πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Προσοχή με την ταχύτητα η οποία φαίνεται να σας συναρπάζει και τέλος ευχάριστα νέα από αδέρφια και λοιπούς συγγενείς. Τα πιο πάνω αφορούν κυρίως τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο.

Αιγόκερως

Η Ηλιακή Έκλειψη έρχεται να ενδυναμώσει ένα πολύ σημαντικό τομέα της ζωής σας, αυτόν της αυτοεκτίμησης και των αξιών. Μέσα από ξαφνικά γεγονότα ανακτάται μεγάλο μέρος της χαμένης εδώ και καιρό αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, δύο αξίες ιδιαίτερα σημαντικές για τον φιλόδοξο Αιγόκερω. Το ίδιο σημείο του ωροσκοπίου συμβολίζει και τα οικονομικά σας τα οποία για πολλά έτη υπέστησαν καίρια κτυπήματα. Η έκλειψη αυτή τονίζει την σύλληψη πρωτοποριακών ιδεών με σκοπό την αναδιαμόρφωση του τομέα που επηρεάζει. Αυτό σημαίνει ότι θα σας δοθεί η ευκαιρία, πιθανόν μέσα από μία συνεργασία ή μία μετοχική δουλειά, ν’ αυξήσετε τα οικονομικά σας αλλά και την αυτοπεποίθηση σας. Επηρεάζονται κυρίως οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο.

Υδροχόος

Σ’ αυτή την έκλειψη σας έχει δοθεί ο πρώτος ρόλος και θα λέγαμε ότι έχετε δεσμευτεί κατά κάποιο τρόπο να εκμεταλλευθείτε τις καταστάσεις με τον καλύτερο τρόπο. Αυτή η τόσο μοναδική πηγή ενέργειας που καταφθάνει σε με μας με τη μορφή της πληροφορίας ή της ιδέας είναι δική σας 100%. Επαγγελματικά και διαπροσωπικές σχέσεις περνούν μία περίοδο λίφτινγκ, απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσουν να είναι εποικοδομητικές.

Αν το επαγγελματικό σας ή η προσωπική σας ζωή βαλτώνει τώρα θα κάνετε τις αλλαγές που θα σας δώσουν νέα πνοή. Αυτή είναι μία πολύ σημαντική χρονιά γιατί έχετε την τύχη μαζί με τις εκλείψεις να δέχεστε και αρκετές σημαντικά θετικές όψεις που σας βοηθούν να επιβάλλεται τις αλλαγές πιο εύκολα απ’ ότι συνήθως. Οι νέοι έρωτες και οι αλλαγές στα επαγγελματικά είναι από τα πιο σίγουρα της εποχής ενώ οι αλλαγές στην εμφάνιση θα είναι τολμηρές για κάποιους. Ευνοούνται επίσης οι θεραπείες με εναλλακτικό τρόπο ή οι νέες πρωτοποριακές μέθοδοι.

Ιχθύες

Η Ηλιακή έκλειψη του Φεβρουαρίου γίνεται σ’ ένα παράξενο χώρο για το δικό σας ζώδιο και αυτός δεν είναι άλλος από τον 12 φυσικό σας οίκο. Το βασίλειο του υποσυνείδητου, των ανασφαλειών και των φόβων, των ψυχικών τραυμάτων και απωθημένων καθώς και των μυστικών, του παρασκηνίου και των κρυφών εχθρών. Καθόλου φιλόξενος αυτός ο χώρος για ένα τόσο τεράστιο συμβάν όπως αυτό της έκλειψης. Το θετικό βέβαια είναι ότι οι θέσεις των πλανητών έντονες για εσάς ωστόσο ένα ποσοστό επιρροής υπάρχει. Είναι πιθανόν να νιώσετε αρκετά παράξενα το επόμενο διάστημα παρατηρώντας τον εαυτό σας αλλά να λέει και άλλα να κάνει. Σαν να έχει χαθεί η ισορροπία μεταξύ συνειδητού και ασυνείδητου. Σαν να εμφανίζονται ξαφνικά φαντάσματα του παρελθόντος και να σας πετάνε από το κρεβάτι τα μεσάνυχτα. Παρατηρείστε χωρίς κρίση και αφουγκραστείτε τι είναι αυτό που θέλει ν’ αποβάλει η ψυχή σας. Πιο είναι αυτό το αγκάθι που έχει γίνει φλεγμονή και απειλεί να μολύνει μεγαλύτερη έκταση. Προσοχή σε μυστικές συναντήσεις και παρασκήνια καθώς και σε ανθρώπους που κινούνται ύποπτα. Έρχονται αποκαλύψεις.

syllastria.gr