Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, είναι πάντα δύσκολο να κάνετε αληθινούς φίλους. Ωστόσο, όταν φτάσετε στη μέση ηλικία, ωστόσο, μπορεί να είναι εξαιρετικά αποθαρρυντικό. Όχι μόνο έχουν αλλάξει οι απαιτήσεις σας, αλλά έχουν επίσης περάσει από τη ζωή σας πολλοί φίλοι, οι οποίοι έχουν φύγει. Πιο δύσκολες οι φιλίες μετά τα 40, λοιπόν, και παρακάτω θα εξετάσουμε τους λόγους, για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

Είστε απασχολημένοι με την οικογένειά σας
Ίσως ο κυριότερος λόγος είναι ότι από εκείνο το σημείο στη ζωή σας έχετε πιο ισχυρές δεσμεύσεις. Συνήθως σε αυτή τη δεκαετία έχετε παιδιά και τα παιδιά απαιτούν πολύ χρόνο. Έτσι εάν είστε γονείς είναι αρκετά δύσκολο να βρείτε χρόνο αλλά και ανθρώπους της ηλικίας σας για να κοινωνικοποιηθείτε.

Ο κοινωνικός κύκλος δεν αλλάζει πολύ εύκολα μετά τα 40
Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν οι άνθρωποι φτάνουν τα 40 αρχίζουν να εκτιμούν τις ποιοτικές φιλίες, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο επιλεκτικοί και να έχουν λιγότερους φίλους.

Οι φίλοι μας διατηρούν υγιείς

Δεν ενθουσιάζεστε πλέον τόσο εύκολα
Όταν είμαστε νέοι ενθουσιαζόμαστε με το παραμικρό, γεγονός που καθιστά εύκολο να συνάψουμε καινούριες φιλίες. Όμως, όταν φτάσετε στην ηλικία των 40 υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορούν να σας ενθουσιάσουν και που δεν έχετε βιώσει. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να δυσκολέψει τη δημιουργία μιας νέας φιλίας.

Προσπαθείτε να προστατέψετε τον εαυτό σας από το να πληγωθεί ξανά
Εάν σας έχουν προδώσει στο παρελθόν, φοβάστε να νιώσετε και πάλι τον ίδιο πόνο κάνοντας άλλη μια αποτυχημένη φιλία.

Ασχολείστε περισσότερο με τον εαυτό σας
Οι ειδικοί επισημαίνουν πως οι περισσότεροι άνθρωποι όταν φτάσουν στην ηλικία των 40 ξοδεύουν περισσότερο χρόνο για τον εαυτό τους και λιγότερο για να γνωρίσουν φίλους.

Βρίσκεστε σφάλμα σε όσους συναντάτε
Ίσως να σαμποτάρετε τις πιθανές σας φιλίες. Ίσως έχετε πρόβλημα να φτιάξετε φίλους μετά τα 40, επειδή έχετε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής σας, διώχνοντας τους ανθρώπους μακριά.

Φοβάστε την απόρριψη
Στην ηλικία των 40 και πάνω υπάρχει ένα είδος υπερηφάνειας που σας εμποδίζει να συνάψετε φιλίες. Φοβάστε την απόρριψη και την κρίση των άλλων.

Έχετε διαμορφώσει το χαρακτήρα σας
Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, οι άνθρωποι δεν αλλάζουν πολύ μετά τα 30. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι εάν έχετε περάσει σημαντικό μέρος της ενήλικης ζωής σας χωρίς φίλους, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να κάνετε φίλους στα 40 σας.

Η Ειρήνη Σπυροπούλου

https://lovelife.com.cy/