facebook_page_plugin

5 Πράγματα Που Συμβαίνουν Όταν Πιέζουμε Μια Σχέση

Κάποια πράγματα στη ζωή χρειάζονται μια μικρή ώθηση για να συνεχίσουν να οδεύουν προς το καλύτερο, όπως για παράδειγμα η καριέρα μας ή το κίνητρό μας για τους στόχους μας. Όμως, άλλα πράγματα χρειάζεται να ανθίσουν στο δικό τους χρόνο και ένα από αυτά είναι οι προσωπικές μας σχέσεις.

Πολλοί από εμάς, θεωρούμε ότι μια σχέση χρειάζεται να χτιστεί όπως ακριβώς η καριέρα μας, δηλαδή όσο το γρηγορότερο τοποθετήσουμε όλα τα κομμάτια του παζλ στη θέση τους, τόσο το καλύτερο.
Όμως, αυτό δεν είναι απαραίτητα σωστό καθώς μια σχέση χρειάζεται χρόνο και το κατάλληλο περιβάλλον για να δημιουργηθούν υγιείς δεσμοί και να ανθίσει η πραγματική αγάπη.

Όμως τι ακριβώς συμβαίνει όταν επιταχύνουμε τους ρυθμούς μιας σχέσης;
1. Αυτό μπορεί να απομακρύνει τον σύντροφό σας
Η πίεση που αισθάνεται ο σύντροφός σας, όχι μόνο θα δημιουργήσει ένα μη υγιές περιβάλλον για τη σχέση σας αλλά είναι πολύ πιθανό να τον απομακρύνει. Η βιασύνη στο να αισθανθούμε ένα συναίσθημα μας κάνει να νιώσουμε άβολα γιατί πολύ απλά δεν είναι φυσιολογικό να μας συμβαίνει καθώς το ένστικτό μας γνωρίζει ότι όλα πρέπει να γίνονται στο χρόνο τους.

2. Γινόμαστε λιγότερο ελκυστικοί
Το να προσπαθούμε πολύ, ιδίως για τη σχέση μας κάνει λιγότερο ελκυστικούς στα μάτια του συντρόφου μας. Αυτό, φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα στη σχέση μας καθώς αντί να απολαμβάνουμε τη στιγμή με το σύντροφό μας και το στάδιο της σχέσης στο οποίο βρισκόμαστε, ο σύντροφός μας λαμβάνει ένα διαφορετικό πρόσωπό μας, αυτό της απόγνωσης και του εγωισμού.

3. Δημιουργούμε ένα περιβάλλον, μέσα στο οποίο η σχέση δεν μπορεί να επιβιώσει
Η αγάπη, λειτουργεί στους δικούς της ρυθμούς. Όταν προσπαθούμε να εκβιάσουμε τα συναισθήματα του άλλου, δημιουργούμε τις απολύτως ακατάλληλες συνθήκες για να επιβιώσει ο έρωτας και να εξελιθεί. Είναι ειρωνεία ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, σαμποτάρουμε οι ίδιοι αυτό που τόσο πολύ θέλαμε.

4. Χάνουμε ευκαιρίες να βρούμε το κατάλληλο άτομο
Θεωρητικά, βρισκόμαστε σε σχέση με έναν άνθρωπο επειδή μας αρέσει πολύ, σωστά; Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι τείνουν να βιάζονται στις σχέσεις τους καθώς αισθάνονται ότι η σχέση ευθύνεται για την ευτυχία τους ενώ πιστεύουν ότι χωρίς τη σχέση, η ευτυχία θα παραμείνει ένα όνειρο θερινής νυκτός.

Γι’ αυτό βιάζονται για να επισημοποιήσουν η να προχωρήσουν τη σχέση τους καθώς νομίζουν πως έτσι θα έρθει ξαφνικά η ευτυχία. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν λειτουργούν έτσι. Όταν προσπαθούμε πολύ για μια σχέση, τότε ίσως χάνουμε τον πραγματικό έρωτα ο οποίος μπορεί εν τέλει να βρίσκεται στο πρόσωπο κάποιου άλλου ανθρώπου.

5. Χάνουμε σημαντικές στιγμές
Υπάρχουν σημαντικές στιγμές στη σχέση μας τις οποίες πολλές φορές δεν τις αντιλαμβανόμαστε καν. Κάποιες είναι μικρές και ενδεχομένως δείχνουν ασήμαντες όμως αποτελούν κάτι πιο σημαντικό στο σύνολο του χτισίματος της σχέσης μας. Ακόμη και αν ο σύντροφός μας είναι ο ιδανικότερος για εμάς, η πίεση στη σχέση μπορεί να καταστρέψει όλα όσα πρόκειται να έρθουν μόνα τους, σαμποτάροντας την εμπιστοσύνη που χτίζεται μεταξύ μας και κάνοντας το σύντροφό μας να αισθάνεται άβολα.

Αν θέλουμε η σχέση μας να είναι πετυχημένη, θα πρέπει να αφήσουμε κάποια πράγματα να ανθίσουν μόνα τους χωρίς να είμαστε γραπωμένοι από το σύντροφό μας, καθώς μόνο μέσα σε ένα περιβάλλον ελευθερίας μπορεί να εξελιχθεί η αγάπη.

enallaktikidrasi.com

forwoman

Μείνετε ενημερωμένοι. Εγγραφείτε στο Newsletter μας.

Ζώδια - Σχέσεις

Υγεία

Παιδί

Τέχνες

Επικαιρότητα

Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.