«Τα Χρονικά των Χριστουγέννων 2»: Πρεμιέρα στο Netflix με Κερτ Ράσελ και Γκόλντι Χον

Από τον Κρις Κολόμπους, σκηνοθέτη της κλασικής πλέον χριστουγεννιάτικης ταινίας «Μόνος στο Σπίτι».

Το σίκουελ της ταινίας «Τα Χρονικά των Χριστουγέννων» και πάλι με τον Κερτ Ράσελ και τη Γκόλντι Χον στους ρόλους του Άγιου Βασίλη και της συζύγου του, που αυτή τη φορά προσπαθούν να σώσουν τα Χριστούγεννα, κάνει πρεμιέρα στις 25 Νοεμβρίου στο Netflix.

Τη σκηνοθεσία, το σενάριο και την παραγωγή, υπογράφει ο Κρις Κολόμπους, δημιουργός της κλασικής πλέον ταινίας «Μόνος στο Σπίτι», αλλά και του «Jingle All the Way» με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ (στην Ελλάδα κυκλοφόρησε με τίτλο «Ένας Μπαμπάς Μα Τι Μπαμπάς») και βεβαίως, των δύο πρώτων ταινιών Χάρι Πότερ.

Όπως είχε ανακοινώσει η πλατφόρμα για την πρώτη ταινία, τα «Χρονικά των Χριστουγέννων» ξεπέρασαν το 2018 τις 20 εκατ. θεάσεις στην πρώτη μόλις εβδομάδα διάθεση τους. Οπότε ήταν αναμενόμενο ότι ο Κολόμπους θα αναλάβει και τη συνέχεια.

Το σκηνικό της ταινίας είναι κατά τον ίδιον, το μεγαλύτερο όλων των ταινιών του «μεγαλύτερο ακόμη και από την μεγάλη αίθουσα στον Χάρι Πότερ», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει την ψηφιακή τεχνολογία CGI, τόσο για τα ξωτικά, όσο και για να αφαιρέσει μερικές δεκαετίες από τον Κερτ Ράσελ στις σκηνές που η αφήγηση κάνει φλας μπακ. Παρότι, όπως λέει, η «ψηφιακή αντι-γήρανση» δεν έγινε στον βαθμό που τη χρησιμοποίησε ο Σκορσέζε για την ταινία του Ο Ιρλανδός.

Η ιστορία αρχίζει με την έφηβη Κέιτ, η οποία δυσαρεστημένη με τη νέα σχέση της μαμάς της, το σκάει και φτάνει -κατά λάθος- στον Βόρειο Πόλο, όπου ένα κακό ξωτικό σχεδιάζει με δόλο να καταργήσει τα Χριστούγεννα.

Με πληροφορίες από Insider