Ιανουαρίου 18, 2022

KOYZINA

H Gwyneth Paltrow μέσα από το site της, Goop, έχει καταφέρει να εισάγει νέα δεδομένα και μεθόδους στον χώρο του well-being. Κι όπως είναι φυσικό κι επόμενο η star ακολουθεί μία άκρως υγιεινή διατροφή εδώ και χρόνια. Παρακάτω θα δείτε τη συνταγή για μία από τις αγαπημένες της fresh salads.

Mustard Potato Salad...

Για το dressing:

½ κουταλιά της σούπας λεμόνι
½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
½ κουταλιά μουστάρδα ντιζόν
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι

Για τη σαλάτα:

1 κιλό baby πατάτες
1½ φλιτζάνια φασολάκια
1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μικρό φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Για γαρνιτούρα:

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Εκτέλεση:

Βράστε τις πατάτες για περίπου 20 λεπτά. Στραγγίστε και αφήστε τες για λίγο να κρυώσουν. Σε ένα μπλέντερ, ανακατέψτε όλα τα συστατικά για το dressing. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τις ζεστές πατάτες με το dressing και ανακατέψτε. Στη συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά της σαλάτας και γαρνίρετε με το σχοινόπρασο.https://www.govastileto.gr/

KOYZINA

 


Μια διαφορετική συνταγή που θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Capri Torta, το περίφημο Ιταλικό κέικ λεμονιού. Απολαυστικό και ελαφρύ. Ζουμερό εσωτερικά και ιδιαίτερα αρωματικό. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής
3 λεμόνια
300 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
350 γρ. αμύγδαλα λευκά, τριμμένα σε σκόνη
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι

2 λεμόνια (χυμός)
1 λεμόνι (ξύσμα)
50 γρ. ζάχαρη
Ζάχαρη άχνη, για το τελείωμα
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, πλένουμε το λεμόνια και τα βάζουμε ολόκληρα σε μια κατσαρόλα με νερό.

Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα περίπου, έως ότου μαλακώσουν.

Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στη συνέχεια, τα τεμαχίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Τοποθετούμε το λεμόνια στο μπλέντερ με το 1/3 της ζάχαρης και τα κάνουμε πουρέ.

Σε άλλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι ν' ασπρίσουν.

Έπειτα, προσθέτουμε το αμύγδαλο και το μπέικιν πάουντερ και ενσωματώνουμε με τον πουρέ λεμονιού.

Τοποθετούμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 23 εκατοστών και κατά προτίμηση στρώνουμε μια λαδόκολλα στον πυθμένα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα περίπου και δοκιμάζουμε μ' ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ αν έχει ψηθεί.

Το αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα και με πολλή προσοχή ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.

Το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και κατόπιν ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών στη φωτιά.

Μόλις λιώσει η ζάχαρη, κατεβάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και ραντίζουμε με το σιρόπι.

Το Capri Torta, το περίφημο ιταλικό κέικ λεμόνι, είναι έτοιμο.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές
Για έξτρα εμφάνιση μπορούμε να προσθέσουμε ολόκληρες φέτες λεμόνι πάνω στο κέικ. https://www.supersyntages.gr/

KOYZINA

Τούρτα Σοκολάτας (Συνταγή Ζαχαροπλαστείου)
Μία επαγγελματική συνταγή για φανταστική και πεντανόστιμη τούρτα σοκολάτας!


Συστατικά
σοκολατένιο κέικ
450 ml κρέμα γάλακτος κρύα
380 γρ. πραλίνα με κομμάτια φουντουκιού
400 γρ. πραλίνα
6 κ.σ. ηλιέλαιο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ζεσταίνουμε την πραλίνα με κομμάτια φουντουκιού στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί.
Στη κουζινομηχανή βάζουμε κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε μέχρι να γίνει μία μαλακή σαντιγί.
Προσθέτουμε την πραλίνα με κομμάτια φουντουκιού στην κουζινομηχανή και την χτυπάμε μέχρι να γίνει μία μους.
Σε 1 τσέρκι (20 εκ) βάζουμε το σοκολατένιο κέικ, τη μους, το σοκολατένιο κέικ, τη μους και βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Σε 1 μπολ ανακατεύαμε την πραλίνα με το ηλιέλαιο και ζεσταίνουμε το μείγμα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί μέχρι να γίνει μαλακή σαν γλάσο.
Βγάζουμε την τούρτα από την κατάψυξη και ζεσταίνουμε τα τοιχώματα με τα χέρια μας ή με ένα πιστολάκι μαλλιών έτσι ώστε να μπορούμε να βγάλουμε το τσέρκι.
Γαρνίρουμε την τούρτα με το μείγμα πραλίνας και με κομματάκια λευκής και μαύρης σοκολάτας.

https://dimitrismichailidis.com/

KOYZINA

Κιουνεφέ

Υλικά Συνταγής
150 γραμ.βούτυρο γάλακτος λιωμένο
400 γραμ. φύλλο κανταΐφι
400 γραμ. μυζήθρα γλυκιά (ή ένα ανάλατο τυρί πχ ανθότυρο φρέσκο ή τυρί κρέμα ή μοτσαρελα τριμμένη)
λίγα φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
βύσσινο γλυκό για το σερβίρισμα
παγωτό καϊμάκι για το σερβίρισμα

Για το σιρόπι
350 γραμ. ζάχαρη
250 γραμ. νερό
1 ξύλο κανέλα
φλούδα λεμονιού
1/2 μικρο λεμόνι (χυμός)

Εκτέλεση
Για το πολίτικο κιουνεφέ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Ανοίγουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα και το αφρατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να χωρίσουν οι ίνες του. Βουτυρώνουμε ενα ταψάκι γύρω στα 28 εκατ. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.

Το κανταΐφι κιουνεφέ θέλει ενα ανάλατο τυρί, επιλέξτε ένα από αυτά που σας δίνω, και για πιο μαστιχωτό αποτέλεσμα βάλτε μοτσαρέλα ή μίξη από τα παραπάνω τυριά.

Απλώνουμε το μισό κανταΐφι σε στρώση, στο ταψί. Πατάμε ελαφρά ώστε να γίνει επίπεδη η στρώση κανταΐφι. Περιχύνουμε με λίγο από το βούτυρο. Βάζουμε το τυρί της αρεσκείας μας (τριμμένο ή λιωμένο) σε μια στρώση πάνω στο κανταΐφι. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο αφράτο κανταΐφι και πιέζουμε να γίνει συμπαγές και με επίπεδη επιφάνεια. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.

Για το σιρόπι
Στο μεταξύ, βράζουμε σε κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι για 3-4 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
Όπως βγάζουμε καυτό το κανταΐφι κιουνεφέ από το φούρνο, το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι, σιγά σιγά. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης, το κόβουμε σε κομμάτια, το περιχύνουμε με γλυκό βύσσινο και σερβίρουμε με παγωτό.

Παραδοσιακά το κιουνεφέ στην Ανατολή, γίνεται σε τηγάνι και στο σερβίρουν καυτό, σιροπιάζοντάς το καυτό, μπροστά σου. Για να κάνουμε ετσι το κιουνεφέ, ισομοιράζουμε τα υλικά σε 2 δόσεις, σε τηγάνι 20 εκατοστών. Το τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά και το αναποδογυρίζουμε να τηγανιστεί και να ροδίσει και από την άλλη πλευρά. Το σιροπιάζουμε καυτό όπως είναι μέσα στο τηγάνι με καυτό σιρόπι.

https://www.argiro.gr/

KOYZINA

Τσουρεκάκια με καρδάμωμο και κρέμα κάσταρντ

50 γρ. βούτυρο
300 ml πλήρες γάλα
450 γρ. αλεύρι γ.ό.χ
100 γρ. καστανή ζάχαρη
7 γρ. ξηρή μαγιά
1½-2 κ.γ. τριμμένο καρδάμωμο (κακουλέ)
αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΚΆΣΤΑΡΝΤ
200 ml πλήρες γάλα
100 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. πάστα βανίλιας
50 γρ. ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
2 κ.σ. κορν φλάουρ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ
1 αυγό, χτυπημένο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
4 κ.σ αποξηραμένη καρύδα

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το γάλα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το μείγμα να είναι απλώς χλιαρό – αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά αν είναι πολύ ζεστό. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το κάρδαμο και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε μίξερ με γάντζους ζύμης. Κάνουμε μια τρύπα στη μέση και χύνουμε μέσα το μείγμα με το γάλα. Ανακατεύουμε για 5΄-6΄ ή μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ελαστικό – μπορούμε επίσης να το χτυπήσουμε στο χέρι. Καλύπτουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 1-2΄ ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
ΚΡΈΜΑ ΚΆΣΤΑΡΝΤ: Ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι σε χα- μηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να ατμίζει. Χτυπάμε μαζί τη ζάχαρη, τους κρόκους και το κορν φλάουρ σε πυρίμαχο σκεύος μέχρι να ανακατευτούν καλά και μετά ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα με το ζεστό γάλα στον κάδο του μίξερ, όσο αυτό ανακατεύει. Επιστρέφουμε στο κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 6΄-8΄ ή μέχρι η κρέμα να σφίξει. Θα σφίγγει περισσότερο όσο κρυώνει. Μεταφέρουμε σε μπολ και καλύπτουμε την επιφάνεια με χαρτί ψησίματος τοποθετημένο κυκλικά.
Μόλις παγώσει, το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε ξανά. Χτυπάμε τη ζύμη και τη μοιράζουμε σε 12 μπαλάκια, ζυγίζοντάς τα αν θέλουμε για περισσότερη ακρίβεια (περίπου 75 γραμμάρια το καθένα). Πιέζουμε τη ζύμη στη βάση για να σχηματίσουμε μια λεία σφαίρα και τοποθετούμε σε χαρτί ψησίματος, σε απόσταση μεταξύ τους. Καλύπτουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε ξανά να φουσκώσουν για 30΄. Θερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Πιέζουμε τον δείκτη μας στη μέση κάθε μπαλίτσας (η εσοχή που δημιουργείται πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει τον κρόκο ενός αυγού).
Βάζουμε την κρέμα κάσταρντ σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, κόβουμε την άκρη και πιέζουμε την κρέμα στις εσοχές. Αλείφουμε τη ζύμη γύρω από την κρέμα με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για περίπου 20΄ μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και να φουσκώσουν. Τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με 2-3 κ.γ. νερό για να φτιάξουμε ένα λείο γλάσο και αλείφουμε τις πλευρές από τα ψωμάκια. Βάζουμε την καρύδα σε ένα μικρό πιάτο και κυλάμε τα ψωμάκια μέσα στο πιάτο προτού σφίξει το γλάσο.https://www.protothema.gr/

KOYZINA

Τα σημερινά μπιφτέκια είναι πεντανόστιμα και αξίζει να τα δοκιμάσουμε.

Υλικά

600 γρ. κολοκύθα

200 γρ πατάτες

30 γρ παρμεζάνα

1 ασπράδι αυγού

2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο

3 - 4 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά


Εκτέλεση

Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες και τις στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 - 30 λεπτά, ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο μεγάλες είναι οι φέτες. Ύστερα βράζουμε τις πατάτες.

Στη συνέχεια πολτοποιούμε την κολοκύθα για να γίνει πουρές. Κάνουμε το ίδιο με τις πατάτες και ενώνουμε τον πουρέ κολοκύθας με τον πουρέ πατάτας.

Ύστερα προσθέτουμε την παρμεζάνα, το αλάτι, το ασπράδι του αυγού και το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε με τα χέρια, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αν είναι πολύ μαλακό, προσθέτουμε μια πρέζα τριμμένη φρυγανιά.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια και στη συνέχεια τα πανάρουμε με τη φρυγανιά από όλες τις πλευρές. Τέλος, ψήνουμε τα μπιφτέκια με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα τηγάνι για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Μπορείτε να τα ψήσετε και στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά με λίγο λάδι.

Phto cedits ://www.tavolartegusto.it/ricette https://jenny.gr/

KOYZINA

Αυτή η μεγάλη πορτοκαλί κολοκύθα με το υπέροχο χρώμα και γεύση που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε αυτή την εποχή.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ψίχα από πορτοκαλί κολοκύθα
270 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
150 ml χυμό πορτοκαλιού και 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
120 ml ελαιόλαδο
60 ml κονιάκ
120 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
¼ κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε την κολοκύθα και την βάζουμε μέσα σε μια βαμβακερή πετσέτα και να την πιέζουμε πάνω από ένα μπολ ώστε να αφαιρέσουμε την υγρασία.

Παίρνουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια με τη βοήθεια ενός τρίφτη, το τρίβουμε το από την πιο ψιλή πλευρά. Στην συνέχεια στύβουμε τα πορτοκάλια για να πάρουμε το χυμό τους.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κολοκύθα και ανακατεύουμε καλά με την βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Προσθέτουμε την κολοκύθα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δεν πρέπει να μας ανησυχεί αν θα είναι κάπως σφιχτό.

Λαδώνουμε πολύ καλά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 23 εκ.

Ψήνουμε την πίτα για 50-60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 180°C στον αέρα. Καλό είναι μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος να δοκιμάσουμε με ένα μαχαίρι το κέικ. Αν βγει καθαρό τότε το βγάζουμε από τον φούρνο.

Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και κατόπιν κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε προσθέτοντας άχνη ή σιρόπι σφενδάμου.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το giorgostsoulis.com https://www.bovary.gr/

KOYZINA

Ψητή φέτα του τοστ με τυρί και αβγό
Ιδανική πρόταση για πρωινό

Υλικά
1 φέτα ψωμί του τοστ
1/2 κ.σ. βούτυρο
1 αβγό
3 κ.σ. τριμμένο τυρί
Αλάτι, για γεύση
Πιπέρι, για γεύση
Εκτέλεση
Βήμα 1
Πιέστε το ψωμί με ένα κουτάλι της σούπας για να δημιουργήσετε μία κοιλότητα.
Βήμα 2
Βουτυρώστε περιμετρικά το ψωμί, σπάστε το αβγό και τοποθετήστε το στην κοιλότητα.
Βήμα 3
Γαρνίρετε πάνω από το βούτυρο με το τριμμένο τυρί και ψήστε στους 200 βαθμούς για περίπου 10- 15 λεπτά.

 

KOYZINA

Πέτρος Συρίγος: Ριζότο με ποικιλία μανιταριών!

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ:
400 γρ μανιτάρια λευκά στρογγυλά

250 γρ portobello κομμένα σε κύβους

100 γρ enoki καθαρισμένα από τις ρίζες τους

10 γρ αποξηραμένο Πορτσίνι ( σε σκόνη)

60 γρ βούτυρο

θυμάρι

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 σκ σκόρδου, πολτοποιημένες

αλάτι και πιπέρι

ΡΙΖΟΤΟ:

15 γρ βούτυρο

1 Κ.Σ. ελαιόλαδο

1 σκ σκόρδου, πολτοποιημένη

1 μέτριο άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

65 ml ξηρό λευκό κρασί

250 γρ ρύζι arborio, ωμό
1 λίτρο και 300 ml ζωμό κοτόπουλου

Για το τελείωμα:

30 γρ βούτυρο φρέσκο σε κύβους (παγωμένο)

120 γρ τυρί παρμεζάνα, τριμμένο

Αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μανιτάρια

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και 20 γρ βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία Μόλις λιώσει, προσθέστε τα λευκά μανιτάρια κομμένα στα 4 και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν αρκετά για 4 λεπτά.

Προσθέτουμε το μισό σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Στη συνέχεια τα αφαιρούμε και τα βάζουμε δίπλα σε μια πιατέλα ή σε ένα μπολ. Επαναλαμβάνουμε με τα πορτομπέλο μανιτάρια με την ίδια διαδικασία και τέλος με τα ενόκι και τα βάζουμε και αυτά στο μπολ.

Τα μανιτάρια πρέπει να τα σοτάρουμε σε δόσεις γιατί αλλιώς δεν θα σοταριστούν, θα βράσουν. Τα σοτάρουμε όλα τα αφήνουμε στην άκρη και θα τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

Για το ριζότο

Το μεγαλύτερο μυστικό στο ριζότο είναι ότι από την αρχή μέχρι το τέλος δεν πρέπει να σταματήσουμε να ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα -κουτάλα. Στην ίδια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.

Μαγειρέψτε 2 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να είναι ημιδιαφανές αλλά όχι χρυσό σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το να εξατμιστεί η αλκοόλη Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λευκά μανιτάρια και τα Πορτομπέλο (κρατάμε λίγα για το σερβίρισμα)

Ξεκινάμε την διαδικασία ψησίματος του ριζότο βάζοντας το ζωμό λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς .Το μαγείρεμα του ριζότο παίρνει από την ώρα που θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος 18-20 λεπτά.

10 λεπτά πριν, στην μέση του μαγειρέματος, προσθέτουμε τα μανιτάρια, φρέσκο θυμάρι που έχουμε σοτάρει μέσα στο ρύζι. Όσο βάζουμε ζωμό θα μαγειρεύεται το ριζότο, στα 18 λεπτά βγάζουμε από την εστία την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα δημιουργώντας μια μορφή κρεμώδη στο χυλωμένο ρύζι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα-σπάτουλα συνεχώς. Καλή ας όρεξη!

https://www.faysbook.gr/

KOYZINA

Υλικά
6 φλ. τσαγιού τριμμένο καρότο
1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού σταφίδες
4 αυγά
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλ. τσαγιού φυτικό λάδι
2 κ. γλ. βανίλια
1 φλ. τσαγιού πολτοποιημένο ανανά
3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1 κ. γλ. αλάτι
4 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
Εκτέλεση
Βήμα 1
Αρχικά, σε ένα μπολ τοποθετείτε τα καρότα και την καστανή ζάχαρη. Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη για μία ώρα περίπου και στη συνέχεια προσθέστε και τις σταφίδες.
Βήμα 2
Προθερμάνετε τον φούρνο στου 175 βαθμούς και αλείψτε την φόρμα του κέικ με λίγο βούτυρο και αλεύρι.
Βήμα 3
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη, το λάδι, τη βανίλια και τον ανανά και ανακατέψτε.
Βήμα 4
Αναμείξτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και την κανέλα και ρίξτε στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθούν ομοιόμορφα.
Βήμα 5
Τέλος, προσθέστε το μείγμα με τα καρότα και τα ψιλοκομμένα καρύδια.
Βήμα 6
Ψήστε για περίπου 45-50 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και καλύψτε προαιρετικά με κρέμα τυριού.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.