facebook_page_plugin

Η πιο νόστιμη Φανουρόπιτα. Ταπεινή και εύκολη.

 

Σήμερα θα δούμε μία παραδοσιακή πίτα που φτιάχνουμε στην μνήμη του Άγιου Φανούριου κάθε χρόνο στις 27 Αυγούστου. Πρόκειται για μία νηστίσιμη πίτα, η οποία προσφέρεται ως ευλογία στους πιστούς.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι κατά γενική ομολογία εύκολη χωρίς περιττά υλικά, διατηρώντας την ταπεινότητα που επιβάλλεται ενώ το γευστικό της αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Σας προτρέπουμε να την δοκιμάσετε και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα την αλλάξετε.

Υλικά

125 γρ ζάχαρη
100 ml ελαιόλαδο
Χυμό από 2 πορτοκάλια
50 ml κονιάκ
100 γρ καρύδια
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Σουσάμι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την συνταγή μας παίρνοντας ένα μπολ και προσθέτουμε την ζάχαρη. Στην συνέχεια, ρίχνουμε και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε, διαλύοντας την ζάχαρη μέσα στο λάδι.

Έπειτα και αφού έχει διαλυθεί η ζάχαρη μέσα στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, τα καρύδια, την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε με την βοήθεια μίας σπάτουλας.

Στην συνέχεια, ενσωματώνουμε και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ζύμη.

Έπειτα παίρνουμε μία φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε από πάνω την ζύμη που φτιάξαμε στο προηγούμενο βήμα.

Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει (συνήθως 30-35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο).

Για το σερβίρισμα, κόβουμε την φανουρόπιτα σε τετράγωνα κομμάτια και ευχόμαστε (από μέσα μας, αλλά δυνατά για να … εισακουστούμε ) να μείνει κάποιο κομματάκι και για μας!

Δες την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:

https://www.xrysessyntages.gr/

forwoman

Μείνετε ενημερωμένοι. Εγγραφείτε στο Newsletter μας.

Ζώδια - Σχέσεις

Υγεία

Παιδί

Τέχνες

Επικαιρότητα

Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.