Υλικά
300-350 γραμ.κανταίφι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1,5 φλιτζάνια θρυμματισμένα καρύδια
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλακτος
4 κουταλιές αλεύρι
3 κουταλιές κόρν φλάουερ
1 ποτήρι κρυσταλική ζάχαρη
1 κρόκος αυγού
1 κρέμα γάλακτος (200ml)
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεχωρίστε το κανταίφι καλά καλά ώστε να αφρατέψει. (μπορείτε να το κρατήσετε στον καταψύκτη για 2 ώρες για να σπάσει εύκολα)
Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι αντικολλητικό, προσθέστε τη ζάχαρη και το κανταίφι και τηγανίστε μέχρι να ροδίσει.
Προσθέστε τα καρύδια και ψήστε για λίγο ακόμα.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει σε μπολ.
Ετοιμάστε τώρα την κρέμα
Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από κρέμα και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα.
Βράστε μέχρι να πήξει.
3 λεπτά μετά το βράσιμο της κρέμας πάρτε τη από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει για 10-15 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέστε τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε ελαφρά για 4-5 λεπτά με τη βοήθεια ενός μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίξτε το μισό από το κανταΐφι που έχετε τηγανίσει σε πυρέξ με διάμετρο περίπου 30 cm και απλώστε το στη βάση του.
Ρίξτε την κρέμα που έχετε ετοιμάσει απο πάνω και στη συνέχεια απλώστε το υπόλοιπο κανταΐφι.
Αφήστε το γλυκό να κρυώσει.
Αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, βάλτε το στο ψυγείο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 3-4 ώρες.
Το γλυκάκι μας είναι έτοιμο!!!!!!!
Εύκολο γρήγορο και δροσερό!!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

https://xrysoskoufaki.gr/