Υλικά

3 κούπες αλεύρι
1 κούπα γιαούρτι 5%
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6 αβγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα βούτυρο (μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου)
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και τα περνάμε από κόσκινο. Αφήνουμε στην άκρη. Χωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια των αβγών.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να μαλακώσουν οι κορυφές της κρέμας. Προσθέτουμε σταδιακά 1/2 κούπα ζάχαρη, μέχρι οι κορυφές να γίνουν πιο πηχτές και γυαλιστερές. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο, 1 1/2κούπα ζάχαρη, τους κρόκους, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το μίγμα από το αλεύρι και το γιαούρτι, με εναλλαγές.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα και το μείγμα με τα ασπράδια και βάζουμε όλο το μίγμα μέσα στη φόρμα του κέικ. Ψήνουμε στους 175°C για 50-60 λεπτά. Όταν ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα για 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.https://gr.hellomagazine.com/