Παραδοσιακή αλλά με σοκολάτα που λατρεύουν τα παιδιά, η καρυδόπιτα συνοδεύεται υπέροχα με τον καφέ ενώ είναι η τέλεια ιδέα για επιδόρπιο με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι στο πλάι.

Συστατικά
250 γρ. καρύδια αλεσμένα σε σκόνη
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
120 γρ. ελαιόλαδο
2 αυγά
100 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. φρέσκο γάλα
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. κανέλα
Για το γλάσο

300 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
50 γρ. ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος
Ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα
Προσθέτεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και συνεχίζεις να ανακατεύεις
Ρίχνεις τα καρύδια
Λαδώνεις και αλευρώνεις τη φόρμα και αδειάζεις το μείγμα
Το αφήνεις να ψηθείς για 40-45 περίπου λεπτά
Για να σιγουρευτείς πως είναι έτοιμη βύθισε μια οδοντογλυφίδα. Αν όταν την αφαιρέσεις δεν έχεις υπολείμματα η καρυδόπιτα είναι έτοιμη
Την βγάζεις από το φούρνο και από την φόρμα, την βάζεις σε μια πιατέλα και την αφήνεις να κρυώσει
Γλάσο

Λιώνεις την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί
Προσθέτεις το ελαιόλαδο και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί
Το αφήνεις στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς πριν το απλώσεις στην καρυδόπιτα

https://www.tlife.gr/