Τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και οι δίπλες είναι τα τρία πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων. Τι θα έλεγες για σπιτικές, μελωμένες δίπλες;


Συστατικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό νερό
1 κιλό μέλι
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι καρύδια
1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
10 αβγά
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 σφηνάκι λικέρ ή ούζο
1 κουτ. της σούπας κανέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
Σε ένα μεγάλο μπολ, σπας τα αυγά και τα χτυπάς, ρίχνοντας σιγά-σιγά το λεμόνι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Προσθέτεις το αλεύρι, και αρχίζεις να ανακατεύεις πολύ καλά, σα να ζυμώνεις.
Καλύπτεις το μπολ με τη ζύμη με μία μεμβράνη και το αφήνεις να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.
Αφού περάσει η μία ώρα, αρχίζεις να πλάθεις τη ζύμη στο σχήμα της δίπλας. Αν χρειάζεσαι βοήθεια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλάστη. Το πάχος του φύλλου σου να μην ξεπερνά τα 3 εκατοστά.
Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα βάζεις λάδι να βράζει.
Αφού έχεις δημιουργήσει τις δίπλες, αρχίζεις να τις τοποθετείς σιγά – σιγά στην κατσαρόλα.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, τις γυρνάς αρκετές φορές, προκειμένου να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
Μόλις πάρουν το χρυσαφένιο τους χρώμα, τις αφαιρείς από την κατσαρόλα και τις τοποθετείς σε μία σχάρα με χαρτί, για να φύγει το περιττό λάδι.
Σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό, προσθέτεις τη ζάχαρη για περίπου δύο λεπτά. Απομακρύνεις από το μάτι και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτεις το μέλι και το λάδι. Ανακατεύεις πολύ καλά.
Βουτάς την κάθε δίπλα στην κατσαρόλα με το σιρόπι και τις αφήνεις ξανά να “στραγγίξουν”.https://www.tlife.gr/