λικά
1 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
2 αβγά
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 3/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3/4 φλ. τσαγιού γάλα
1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς μία φόρμα για κέικ.
Βήμα 2
Χτυπήστε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τα αβγά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε το χτύπημα.
Βήμα 3
Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα ξεχωριστό μπολ, προσθέστε στο μείγμα με το βούτυρο και συνεχίστε το ανακάτεμα.
Βήμα 4
Προσθέστε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να πετύχετε ένα λείο χυλό.
Βήμα 5
Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή.