2 κούπες σιμιγδάλι

1 κούπα αλεύρι ολικής

¾ κούπας λάδι

¼ κούπας ζάχαρη

¼ κούπας κονιάκ

¼ κούπας χυμό πορτοκαλιού

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

1 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

***
125ml πετιμέζι

125ml σιρόπι σφενδάμου

¼ κούπας νερό

3-4 γαρύφαλλα

1 κ.γ. κανέλας

***
1 κούπα τριμμένα καρύδια

→ Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, έπειτα προσθέτουμε την κανέλα, το κονιάκ, το ξύσμα και το χυμό με τη σόδα διαλυμένη μέσα. Σιγά σιγά προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ανακατευτούν όλα καλά.

Φτιάχνουμε μικρά μελομακαρονάκια και τα βάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε για 20-25′ στους 180°C.

Όταν τα βγάλουμε απ’ τον φούρνο τα βάζουμε σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε ήδη φτιάξει.

Για να φτιάξουμε το σιρόπι βάζουμε το πετιμέζι, το σιρόπι σφενδάμου, την κανέλα και τα γαρύφαλλα σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε για 15′. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό, ώστε το σιρόπι να μη βγει πολύ πηχτό.

Από πάνω ρίχνουμε τα τριμμένα καρύδια.

Τα αφήνουμε να ρουφήξουν το σιρόπι και τα τρώμε την επόμενη μέρα -αν καταφέρουμε να περιμένουμε:)

Παραλλαγή από συνταγή της Veggie-Wedgie https://365vegandays.wordpress.com/