Σήμερα φιλοξενούμε την Vegan Lou στο μπλογκ με την συνταγή της για υπέροχους βίγκαν κουραμπιέδες! Να πω την αλήθεια, δεν τους έχω φτιάξει ακόμα και δεν ξέρω αν μπορώ να τους πετύχω τόσο μαλακούς και μυρωδάτους, αλλά η Vegan Lou είναι φοβερή στη ζαχαροπλαστική και η συνταγή αυτή είναι ό,τι καλύτερο έχω φάει σε κουραμπιέ, γενικά!

250 γρ.μαργαρίνη (μια συσκευασία)

1 κούπα λάδι αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο (με το ελαιόλαδο γίνονται πιο μαλακοί αλλά με το αραβοσιτέλαιο και την μαργαρίνη πιο “βουτυρένιοι”)

1 κούπα αμύγδαλα άσπρα χοντροκομμένα (στο γουδί)

1 κούπα άχνη

6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μια συσκευασία)

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

½ κ.γ. σκόνη βανίλιας (από κλωναράκι βανίλιας)

2-3 κ.σ. ρακή, λικέρ ή κονιάκ (εγώ έβαλα ψημένη με γεύση βανίλια)

ανθόνερο

άχνη για πασπάλισμα

→ Βάζουμε τα αμύγδαλα αφού τα σπάσουμε στον φούρνο για μερικά λεφτά μέχρι να κοκκινίσουν λίγο (τα καβουρδίζουμε δηλαδή). Έπειτα, αφού πρώτα έχουμε βγάλει την μαργαρίνη από νωρίς για να μαλακώσει, την ανακατεύουμε μαζί με την άχνη ζάχαρη κατά προτίμηση σε μίξερ του κέικ για να αφρατέψει το μείγμα. Για ακόμα πιο αφράτους κουραμπιέδες αγοράζουμε την άχνη ζάχαρη από ξηροκαρπάδικο και μας την τρίβει εκείνη την ώρα. Προσθέτουμε και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει εντελώς ομοιογενές το μείγμα. Ρίχνουμε και την μαγειρική σόδα, βανίλια και ρακή. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Μπορεί να μην χρειαστεί ολόκληρη η συσκευασία βάζουμε όσο να μην κολλάει στο χέρι όταν πλάθεται το μείγμα. Στο τέλος, ώστε να έχει ανακατευτεί καλά το αλεύρι, ρίχνουμε τα και αμύγδαλα.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίζουν οι άκρες τους. Τους βγάζουμε και αφού κρυώσουν λίγο τους ψεκάζουμε με ανθόνερο και τους πετάμε στην άχνη να γεμίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Όταν τους σερβίρουμε στην πιατέλα πασπαλίζουμε λίγο άχνη ακόμα για να είναι πιο εμφανίσιμοι! https://365vegandays.wordpress.com/