Υλικά

200 γρ. δημητριακά
25 γρ. σουσάμι
25 γρ. λιναρόσπορο
50 γρ. ινδοκάρυδο
200 γρ. μέλι
100 γρ. ταχίνι
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Προαιρετικά ξύσμα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το μέλι με το ταχίνι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα μας .
Έπειτα, σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, μαζί και την κουβερτούρα, που την έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.

Όταν είναι έτοιμο το μείγμα με το ταχίνι και το μέλι, το αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τα δημητριακά και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια, ώστε να πάει παντού.

Στην συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και πιέζουμε, ώστε να πάει παντού και να γίνει συμπαγές το μείγμα μας.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.

Αμέσως μετά, κόβουμε τις μπάρες μας στο μέγεθος που επιθυμούμε.Πηγή: Dimitriosmakriniotis.gr