Αλμυρό κέικ με μους φέτας από το food blog BetterThan_Moms
Μια μεσογειακή συνταγή για πεντανόστιμο αλμυρό κέικ, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά
• 200γρ. αλεύρι
• 1 φακελάκι ξερή μαγιά
• 1 κρεμμύδι
• 1 πιπεριά πράσινη
• 100γρ. ελιές σε ροδέλες
• 100γρ. λιαστή ντομάτα
• 1κσ. θυμάρι
• 100γρ. κεφαλοτύρι
• 3 αυγά
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι
• 90ml ελαιόλαδο
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Ντοματίνια
• Βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
• Δυόσμο για το σερβίρισμα


Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι,την πιπεριά και τις λιαστές ντομάτες. Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και μέσα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός τα ντοματίνια). Ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε μια αλευροβουτυρομένη φόρμα.Τοποθετούμε τα ντοματίνια από πάνω και ψήνουμε στους 180°C για 45-50′.

Για τη μους φέτας:
• 130γρ. φέτα
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι
• 40ml ελαιόλαδο
• Πιπέρι
• Λίγο γάλα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι και συμπληρώνουμε το γάλα μέχρι να πάρουμε την υφή που θέλουμε. Γαρνίρουμε το κέικ μας και το σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου. Διατηρούμε στο ψυγείο. https://www.monopoli.gr/