Μπέργκερ! Το αγαπημένο “βρώμικο”μικρών κ μεγάλων! Το στοίχημα για έναν χορτοφάγο είναι να δημιουργεί παραλλαγές γνωστών σουξεδιάρικων πιάτων και να έχουν απήχηση! Όταν λοιπόν έφτιαξα αυτό το μπέργκερ από ρεβύθια και μανιτάρια, Πεντανόστιμο, ζουμερό, αρωματικό, με απλά υλικά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα υπόλοιπα!

Μπέρκερ με ρεβύθια και μανιτάρια
Υλικά για 4 μπέργκερ:
290 γρ. ρεβίθια βρασμένα
105 γρ. βρώμη αλεσμένη
150 γρ. μανιτάρια λευκά
3 σκελίδες σκόρδο
15 γρ. μαϊντανός
2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
2+2 κ.σ. ελαιόλαδο
ξύσμα 1/2 λεμονιού
1/2 κ.γ. κύμινο
αλάτι κ πιπέρι
ψωμάκι, ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι
για την σως:
3 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα ρεβύθια, τα μανιτάρια. τον μαϊντανό και το σκόρδο. Μεταφέρω σε ένα μπολ το μείγμα και προσθέτω την αλεσμένη βρώμη. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω την σκόνη κρεμμυδιού, το κύμινο, το ξύσμα λεμονιού και τις 2 κ.σ. λάδι. Ανακατεύω αρχικά με ένα κουτάλι και κατόπιν δουλεύω το μείγμα με τα χέρια να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Σκεπάζω το μπολ και το βάζω για 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει η ζύμη. Κατόπιν την βγάζω από το ψυγείο και την πλάθω σε 4 μπιφτέκια. Τα αλείφω με το υπόλοιπο λάδι και τα ψήνω σε γκριλιέρα περίπου 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Σε ένα μπολάκι χτυπώ τα υλικά της σως. Αλείφω το εσωτερικό από τα ψωμάκια με την σως και βάζω το μπιφτέκι, την ντομάτα, λίγο μαρούλι και ροδέλες κρεμμυδιού. Καλή σας απόλαυση!

Σημ. εναλλακτικά μπορείτε να τα ψήσετε στον φούρνο ή σε αντικολλητικό τηγάνι.

Οι ροδέλες κρεμμυδιού είναι πιο νόστιμες, αν τις ψήσετε στην γκριλιέρα. Τέλος οι ποσότητες βγάζουν 4 μεγάλα μπέργκερ ή 8 μικρότερα μπιφτέκια. Αν τα κάνετε μικρότερα, είναι εύλογο ότι θα χρειαστούν λιγότερο ψήσιμο.https://theveggiesisters.gr/