Η συνταγή αυτή της Μαρκέλας Χαζάν είναι ένα… ποίημα. Βασίζεται σε απλά υλικά και πραγματικά αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσετε την επόμενη φορά που θα θελήσετε να φάτε μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα.

Υλικά 
1 κιλό φρέσκες ώριμες ντομάτες
5 κουταλιές βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι ξεφλουδισμένο και κομμένο στη μέση
αλάτι

Εκτέλεση 
Ξεκινάμε τη συνταγή μας με την προετοιμασία για τις φρέσκες ντομάτες. Βάζετε τις ντομάτες σε βραστό νερό για ένα λεπτό.
Τις στραγγίζετε, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια.
Στη συνέχεια της συνταγής, βάλτε τις ντομάτες σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το βούτυρο, το κρεμμύδι και το αλάτι και μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
Οταν φθάσει στο σημείο που θέλετε από άποψη αλατιού και υγρών ρίχνετε μέσα τα βρασμένα μακαρόνια, ανακατεύετε, αφήνετε για ένα λεπτό και σερβίρετε αμέσως με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.