ΥΛΙΚΑ

300 γρ. ταλιατέλες

60 γρ. καρύδια

50 γρ. flakes παρμεζάνας

50 ml κρέμα γάλακτος

15 γρ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

10 γρ. φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένο

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Χυμό από 1 λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο


Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τις ταλιατέλες βράζοντας τες 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.

Έπειτα, αδειάζουμε τα καρύδια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για 15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε στην άκρη.
Ύστερα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το φασκόμηλο, το μαϊντανό και τα σοτάρουμε για μισό λεπτό.
Κατόπιν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό του, τα καρύδια, τις ταλιατέλες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα.
Μόλις είναι έτοιμες, αποσύρουμε τις ταλιατέλες από τη φωτιά και τις σερβίρουμε με flakes παρμεζάνας.

tsoulotip: Σοτάρουμε τα μυρωδικά για να βγάλουν περισσότερα αρώματα.