Οκτωβρίου 03, 2022

Joomla!

Νόστιμη εναλλακτική του κλασικού ανατολίτικου ντιπ
Χούμους γλυκοπατάτας


Υλικά
1 γλυκοπατάτα μεσαίου μεγέθους
2 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από ένα λεμόνι
1/4 φλ. τσαγιού ταχίνι
1 κονσέρβα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1/2 κ. γλ. κύμινο
1/4 κ. γλ. θαλασσινό αλάτι
4 κ. σ. νερό
Εκτέλεση
Βήμα 1
Τρυπήστε την πατάτα με ένα πιρούνι και ψήστε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Βήμα 2
Κόψτε την στη μέση, αφαιρέστε τη σάρκα και βάλτε την στο μπλέντερ.
Βήμα 3
Ξεφλουδίστε το σκόρδο και προσθέστε το στο μπλέντερ μαζί με το χυμό λεμονιού.
Βήμα 4
Προσθέστε το ταχίνι, τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το θαλασσινό αλάτι και το νερό στο μπλέντερ.
Βήμα 5
Ανακατέψτε σε υψηλή ταχύτητα για 20 δευτερόλεπτα. Σταματήστε, ξύστε τις πλευρές και ανακατέψτε ξανά για άλλα 20 δευτερόλεπτα.

 

Joomla!

Κάποτε, ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας προσκάλεσε τον Χακούιν στο παλάτι, να δώσει μια ομιλία για τη σιωπή… (OSHO)
Ο Χακούιν ήταν άνθρωπος των λίγων λέξεων, άνθρωπος της σιωπής. Επί χρόνια δεν μιλούσε καθόλου κι ύστερα έλεγε μόνο κάνα δυο λέξεις.

Κάποτε, ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας τον προσκάλεσε να δώσει μια ομιλία στο παλάτι. Η βασίλισσα, ο βασιλιάς, ο πρωθυπουργός, υπουργοί, ανώτεροι αξιωματούχοι και στρατηγοί είχαν συγκεντρωθεί με μεγάλο σεβασμό για να τον ακούσουν. Ο Χακούιν ήρθε, κάθισε εκεί για μια στιγμή, κοίταξε γύρω του και έφυγε από την αίθουσα. Ο βασιλιάς ένιωσε αμήχανα. Ρώτησε τον πρωθυπουργό του: «Τι συμβαίνει μ’ αυτόν τον άνθρωπο; Εμείς ήρθαμε για να τον ακούσουμε.»

Ο πρωθυπουργός, που ήταν ηλικιωμένος άνθρωπος, είπε: «Αυτή είναι η σπουδαιότερη ομιλία που έχω ακούσει ποτέ. Ό,τι είχε να πει, το είπε. Του ζήτησες να έρθει και να σε διδάξει σχετικά με τη σιωπή και εκείνος αυτό έκανε. Κάθισε εκεί σιωπηλά. Ο ίδιος ήταν καθαρή σιωπή. Τι περισσότερο μπορείς να ζητήσεις; Τι περισσότερο μπορείς να απαιτήσεις; Εκείνος ήταν μια καθαρή σιωπή, που κάθισε εκεί για μερικά δευτερόλεπτα… καθαρή σιωπή. Ήταν σιωπή ο ίδιος, μια σιωπή που παλλόταν. Εσύ όμως ήθελες να ακούσεις λόγια.»

Τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί σχετικά με τη σιωπή. Όλα όσα μπορούν να ειπωθούν σχετικά με τη σιωπή θα είναι λανθασμένα. Πώς μπορείς να πεις οτιδήποτε σχετικά με τη σιωπή; Οτιδήποτε κι αν πεις, θα είναι ψέμα. Γι’ αυτό, ο Λάο Τσου λέει ότι τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί σχετικά με το Τάο — κι ότι αν κάτι ειπωθεί, από τη στιγμή που λέγεται, έχει γίνει ψέμα. Το Τάο είναι σιωπή, όμως αυτή η σιωπή δεν είναι η σιωπή του νεκροταφείου. Είναι η σιωπή ενός κήπου, όπου τα δέντρα είναι ζωντανά, αναπνέουν κι όμως υπάρχει καθαρή σιωπή. Δεν είναι μια σιωπή νεκρή, είναι μια σιωπή γεμάτη ζωντάνια.

Σημείωση: Ο ΧΑΚΟΥΙΝ ΕΚΑΚΟΥ (1686-1769) υπήρξε ζωγράφος, καλλιγράφος και ο δάσκαλος του Ζεν στη σχολή Ρινζάι- το ένα από τα δύο ρεύματα Ζεν στην Ιαπωνία.

Στα δεκαπέντε του έγινε δεκτός από τον Ζεν ναό Σόιντζι, στη Χάρα της Ιαπωνίας όπου και γεννήθηκε. Συνέχισε ως περιπλανώμενος μοναχός, στα είκοσι τέσσερά του είχε την πρώτη εμπειρία φώτισης και αργότερα επέστρεψε στο ναό Σόιντζι, όπου και έγινε δάσκαλος.

Ακολούθησε τις παραδόσεις των διδασκαλιών του Ζεν δίνοντας έμφαση στο ότι κάθε μαθητής πρέπει πρώτα να διερευνήσει τη δική του φύση και στη συνέχεια, να σπάσει την εννοιολογική σκέψη διαλογιζόμενος στο είδος των παραδοξολογικών ερωτήσεων που ονομάζονται κόαν. Τα περισσότερα κόαν προέρχονταν από τους πρώιμους Κινέζους δασκάλους τού Ζεν. Το πιο γνωστό δικό του κόαν είναι: «Ποιος είναι ο ήχος του ενός χεριού που χειροκροτεί;»

Η επιτυχία του Χακούιν στην ανανέωση της σχολής Ρινζάι ήταν τόσο αποφασιστική, ώστε οι αρχές που καθιέρωσε, εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι σήμερα. Παρήγαγε ένα ογκώδες και σημαντικό έργο, που περιλαμβάνει ομιλίες, διδασκαλίες, επιστολές, ποιήματα και ιστορίες.

Στην έκτη δεκαετία τής ζωής του στράφηκε στη ζωγραφική με πινέλο και μελάνι. Οι πίνακές του και η καλλιγραφία του ξεχωρίζουν για την αυθόρμητη απλότητα και το ελαφρώς ειρωνικό χιούμορ τους.

Οι πληροφορίες προέρχονται από την ENCYCLOPEDIA OF JAPAN,
Kodansha Ltd., 1999

Εικόνα: https://www.riseearth.com/2016/12/a-scientists-spiritual-awakening.html

Ο ΒΡΗΧΥΘΜΟΣ ΤΟΥ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ
OSHO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΕΜΠΕΛ

Joomla!

Τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι, το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού, καταναλώνει τακτικά έντομα και η έρευνα αποκαλύπτει ότι αυτά αποτελούν πλουσιότατες πηγές αντιοξειδωτικών
Τα επίπεδα αντιοξειδωτικών στα εδώδιμα έντομα εξέτασαν για πρώτη φορά επιστήμονες παρατηρώντας πως είναι εξαιρετικά υψηλά.

“Τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι, το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού, καταναλώνει τακτικά έντομα», δήλωσε ο καθηγητής Mauro Serafini, επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Nutrition. “Οι υπόλοιποι από εμάς χρειαζόμαστε λίγη περισσότερη ενθάρρυνση».

“Τα εδώδιμα έντομα είναι μία εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, μετάλλων, βιταμινών και ινών. Αλλά μέχρι τώρα κανείς δεν τα συνέκρινε με τις κλασσικές τροφές όπως το ελαιόλαδο ή ο χυμός πορτοκαλιού με όρους αντιοξειδωτικής δράσης. Η αντιοξειδωτική δράση είναι αυτή που κατά κύριο λόγο χαρακτηρίζει μία υπερτροφή – αν και αυτός ο όρος αποφεύγεται από τους ερευνητές», προσθέτει ο Δρ. Serafini.

Οι ερευνητές εξέτασαν μία ευρεία κλίμακα εδώδιμων εντόμων και ασπόνδυλων χρησιμοποιώντας διάφορες μονάδες μέτρησης αντιοξειδωτικής δράσης. Κάθε έντομο εξετάστηκε για την περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά αλλά και τη δράση του.

Τα υδροδιαλυτά εκχυλίσματα των ακρίδων, των μεταξοσκώληκων και των γρύλων έδειξαν τις υψηλότερες τιμές περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά – πενταπλάσιες από το χυμό πορτοκάλι.


“Υπάρχει μία ξεκάθαρη τάση: Τα φυτοφάγα έντομα έχουν αξιοσημείωτα υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι εκτός των πολυφαινόλων, η περιεκτικότητα των εντόμων σε αντιοξειδωτικά εξαρτάται επίσης από άλλους άγνωστους παράγοντες», προσθέτει ο Δρ. Serafini.

Τα αποτελέσματα για το λίπος των εντόμων ήταν επίσης εντυπωσιακά καθώς το “λίπος από γιγάντιους τζίτζικες και μεταξοσκώληκες ήταν διπλάσιο από την αντιοξειδωτική δράση του ελαιόλαδου».

Το κυριότερο μήνυμα της ομάδας είναι πως τα εδώδιμα έντομα όπως οι ακρίδες και οι μεταξοσκώληκες είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Το ερώτημα όμως που παραμένει είναι: ποια είναι αυτά τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα έντομα και λειτουργούν και στους ανθρώπους;

“Η επίδραση των αντιοξειδωτικών στους ζώντες οργανισμούς είναι άκρως σχετιζόμενη με τη βιοδιαθεσιμότητα και την παρουσία του συνεχιζόμενου οξειδωτικού στρες. Εντοπίζοντας άλλους αντιοξειδωτικούς παράγοντες στα έντομα χρειαζόμαστε ειδικά προσαρμοσμένες μελέτες για να αποσαφηνίσουμε τις αντιοξειδωτικές επιδράσεις τους στους ανθρώπους».

olasimera.gr

Joomla!

υστατικά:

300 γραμμάρια αλεύρι
40 γραμμάρια σκόνη κακάο
100 γραμμάρια ζάχαρη
Εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
Μισό πακέτο αλεύρι
2 αυγά
85 γραμμάρια βούτυρο
Nutella
Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε γρήγορα όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη Nutella. Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιείστε ένα μίξερ. Όταν αποκτήσετε μια λεία ζύμη, κάντε την μια μεγάλη μπάλα και βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μετά από μισή ώρα ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 3 mm και πάρτε ένα μια κούπα για να κόψετε τη ζύμη σε κύκλους, πιέζοντας ελαφρά. Όταν κόψετε όλους τους κύκλους βάλτε στον καθένα μια κουταλιά της σούπας Nutella και διπλώστε πιέζοντας ελαφρά για να κλείσει η ζύμη. Πάρτε ένα ταψί, στρώστε μια λαδόκολλα βάλτε όλα τα μπισκότα και ψήστε στους 180 ° βαθμούς για 15 λεπτά. Πολλές φορές ο χρόνος εξαρτάται και από τον φούρνο. Πασπαλίστε με κακάο και σερβίρετε.

Joomla!

ΠΩΣ ΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟ
Αν μελετάτε την Φύση αρκετά βαθιά, θα πρέπει να ξέρετε πως δε θα δημιουργούσε ποτέ κάτι που δεν έχει κάποιο ρόλο στην εξέλιξη ενός συστήματος, όπως το ανθρώπινο σώμα.

Μόλις το κατανοήσετε αυτό, θα πρέπει να ξέρετε πως τα ανθρώπινα μαλλιά δεν υπάρχουν μόνο για την ομορφιά, αλλά επίσης παίζουν ιδιαίτερο ρόλο, βοηθώντας το σώμα να λειτουργήσει στο βέλτιστο επίπεδο του.

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους τα μαλλιά βοηθούν το σώμα να αποδώσει καλύτερα είναι ότι λειτουργούν ως κεραίες που σας βοηθούν να αισθανθείτε την ενέργεια του περιβάλλοντος πιο αποτελεσματικά. Γι αυτό όταν φοβάστε, όλες οι κοντές τρίχες του σώματος σηκώνονται, ενδυναμώνοντας την διαίσθηση σας.

Τα μαλλιά μπορούν να θεωρηθούν προέκταση του νευρικού συστήματος, επειδή έχουν την ικανότητα να απορροφούν πληροφορίες από το περιβάλλον και να τις μεταβιβάζουν στον εγκέφαλο για επεξεργασία.

Εκτός από την απορρόφηση πληροφοριών, τα μαλλιά έχουν επίσης την ικανότητα να εκπέμπουν ενεργειακά μοτίβα και συχνότητες στο περιβάλλον. Αυτό έχει δειχθεί σε πειράματα με μαλλιά που περιλάμβαναν φωτογραφίες Κίρλιαν.

Πολλοί πνευματικοί γκουρού πιστεύουν πως τα μακριά μαλλιά μπορούν να βοηθήσουν στην διέγερση της ενέργειας Κουνταλίνι του σώματος πιο αποτελεσματικά, το οποίο με την σειρά του προκαλεί την αύξηση της ζωτικότητας, της διαίσθησης και της ηρεμίας. Θα μπορούσε αυτός να είναι ένας από τους κύριους λόγους για τον οποίο οι γυναίκες είναι περισσότερο διαισθητικές από τους άντρες;

Ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους για να διεγείρετε την ενέργεια Κουνταλίνι του σώματος είναι μέσω της θετικής σeξουαλικής επαφής. Κατά τη διάρκεια της και οι δύο σύντροφοι συνεχώς ανταλλάσουν σeξουαλική ενέργεια, κάνοντας την ενέργεια Κουνταλίνι να εγερθεί προς τον εγκέφαλο.

Μόλις η ενέργεια Κουνταλίνι του ενός συντρόφου φτάσει στο σημείο κορύφωσης, αυτός ή αυτή θα έρθει σε οργασμό. Η σeξουαλική ενέργεια που μεταφέρεται κατά τη διάρκεια της επαφής είναι σημαντική για την εξισορρόπηση της ανδρικής και γυναικείας ενέργειας.

Ωστόσο, η αρνητική επαφή όπως ο βιασμός ή το βίαιο σeξ συχνά προκαλεί το μπλοκάρισμα της σeξουαλικής ενέργειας, οδηγώντας σε προβλήματα.

Επειδή τα μαλλιά λειτουργούν σαν κεραίες, υπάρχει η πεποίθηση πως οι ηβικές τρίχες επιτρέπουν την μεταφορά ενέργειας ανάμεσα στους συντρόφους αποτελεσματικότερα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες σeξουαλικές εμπειρίες και στην ενδυνάμωση του δεσμού μεταξύ των συντρόφων.

ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΟΒΕΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ
Αιώνες πριν, πολλοί πολιτισμοί αποθάρρυναν τους ανθρώπους από το να κόβουν τα μαλλιά τους, επειδή έβλεπαν τα μακριά μαλλιά ως σημάδι υγείας, ομορφιάς, δύναμης, ελευθερίας και πνευματικής ωριμότητας. Λόγω αυτής της αντίληψης και τα δύο φύλα αυτών των πολιτισμών είχαν τα μαλλιά τους μακριά και συχνά έκοβαν τα μαλλιά των εχθρών τους ως σημάδι σκλαβιάς και για να αποδυναμώσουν την διαίσθηση τους.

Οι Κυβερνήτες (η ελίτ) επίσης γνώριζαν τα υγιή οφέλη των μακριών μαλλιών, γι αυτό υποστήριζαν την ιδέα ο ανδρικός πληθυσμός να έχει κοντά μαλλιά.

Γι αυτό όταν οι άντρες εντάσσονται στον στρατό, ο οποίος είναι μια εταιρεία που ελέγχεται από τους Κυβερνήτες, απαιτείται να κόψουν τα μαλλιά τους πολύ κοντά. Τα περισσότερα άτομα του στρατού συνήθως θα πουν πως οι άντρες απαιτείται να κόβουν τα μαλλιά τους στον στρατό για λόγους υγείας.

Αυτοί οι ισχυρισμοί ίσως ισχύουν αλλά οι λόγοι που απαιτούν το κόψιμο των μαλλιών είναι για να αποδυναμώσουν την διαίσθηση τους και να τους σημαδέψουν ως δούλους του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος.

Όπως περιγράφεται στο 3HO.org:

Καθώς ολόκληρες φυλές ή κοινωνίες κατακτιόνταν, το κόψιμο των μαλλιών επικράτησε τόσο που η σημασία των μαλλιών χάθηκε μετά από λίγες γενιές και η μόδα έγινε το επίκεντρο.

Η επιστήμη των μαλλιών έγινε μια από τις πρώτες τεχνολογίες που δόθηκε από τον Yogi Bhajan όταν ήρθε στην Αμερική.

«Όταν επιτρέπεται στα μαλλιά του κεφαλιού να φτάσουν στο πλήρες μάκρος τους, τότε το φώσφορο, το ασβέστιο και βιταμίνη D παράγονται και εισέρχονται στο λεμφικό υγρό και τελικά στο νωτιαίο υγρό μέσω των δύο αγωγών στην κορυφή εγκεφάλου. Αυτή η ιοντική αλλαγή δημιουργεί αποτελεσματικότερη μνήμη, οδηγεί σε περισσότερη φυσική ενέργεια και βελτιώνει την αντοχή και την υπομονή.»

Ο Yogi Bhajan εξήγησε πως αν επιλέξετε να κόψετε τα μαλλιά σας, όχι μόνο χάνετε αυτή την έξτρα ενέργεια και φροντίδα, αλλά το σώμα σας τότε πρέπει να παρέχει μεγάλο ποσοστό ζωτικής ενέργειας και θρεπτικών ουσιών για να ξανά-φυτρώσουν τα χαμένα μαλλιά.

Επιπλέον, τα μαλλιά είναι οι κεραίες που μαζεύουν και διοχετεύουν την ηλιακή ενέργεια ή την πράνα στους μπροστινούς λοβούς, το μέρος του εγκεφάλου που χρησιμοποιείτε για διαλογισμό και οραματισμό. Αυτές οι κεραίες λειτουργούν ως αγωγοί που φέρνουν μεγαλύτερες ποσότητες κοσμικής ενέργειας. Χρειάζεται κατά προσέγγιση τρία χρόνια από την τελευταία φορά που κόψατε τα μαλλιά για να διαμορφωθούν καινούργιες κεραίες μέχρι τις άκρες των μαλλιών.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΙΑ
Κάποιοι ερευνητές δήλωσαν πως κατά τη διάρκεια του πόλεμου στο Βιετνάμ, συγκεκριμένες ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις της Αμερικής διατάχθηκαν να διεισδύσουν στα κρατητήρια των Ιθαγενών και να αναζητήσουν άντρες με καταπληκτικές ικανότητες ιχνηλασίας.

Βρήκαν πως πολλοί Ιθαγενείς είχαν ασυνήθιστες ικανότητες αλλά αφού στρατολογήθηκαν και τα μαλλιά τους κόπηκαν, έχασαν τις ασυνήθιστες ικανότητες ιχνηλασίας τους.

Όταν ρωτούνταν για την έλλειψη της απόδοσης τους, οι Ιθαγενείς άντρες συχνά απαντούσαν πως δεν μπορούσαν να βασιστούν πλέον στην διαίσθηση τους επειδή έχασαν την ικανότητα να επικοινωνούν μαζί της.

Εάν αυτό το πείραμα είναι αληθινό ή όχι είναι δύσκολο να το πούμε. Ωστόσο, όταν μελετάτε πως λειτουργούν τα μαλλιά πέρα από τις συμβατικές μεθόδους, γίνεται σαφές πως παίζουν σημαντικό ρόλο στο να βοηθούν το σώμα να αισθανθεί την ενέργεια του περιβάλλοντος.

AWAKENGR.COM
ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ:
HOLOGRAPHIC-DISCLOSURE , 3HO , NEWBRAINNEWWORLD

.awakengr.com

Joomla!

Έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο στις 2 7 2019, πως επηρεάζει το ζώδιό σου.

Από την Φούλα Γρηγοροπούλου
H Μερική Έκλειψη Ηλίου που πραγματοποιείται στον Καρκίνο στην 10ο 37' μοίρα θα δημιουργήσει έντονα και ενδεχομένως αντικρουόμενα συναισθήματα που θα μας προκαλέσουν διλήμματα ανάμεσα σε προσωπικές και επαγγελματικές επιλογές ανάμεσα σε εμάς και στους άλλους. Θα μας δημιουργήσει την ανάγκη να κοιτάξουμε μέσα μας και να αποδεχτούμε τα βαθύτερα συναισθήματα μας, καθώς μόνο έτσι θα αποκτήσουμε ουσιαστική επαφή με τους άλλους. Αυτό ίσως είναι επώδυνο για εμάς καθώς όλοι έχουμε πτυχές του εαυτού μας που αποφεύγουμε να αντικρίσουμε κατά πρόσωπο, πολλές φορές αρνούμαστε ακόμα και να έρθουμε σε επαφή με τα συναισθήματά μας, και αυτή η Έκλειψη ήρθε να μας θυμίσει πως αυτά υπάρχουν ακόμα και αν εμείς επιμένουμε να τα αγνοούμε και μάλιστα μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια με έντονο τρόπο.

Διαβάστε παρακάτω πώς θα επηρεάσει η Έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο το ζώδιό σας:
Τα παρορμητικά ζώδια (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι) και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι που έχουν γεννηθεί στο τρίτο δεκαήμερο, αλλά και όλοι όσοι έχουμε προσωπικούς πλανήτες ή ωροσκόπο εκεί θα νιώσουμε την ανάγκη να αλλάξουμε τρόπος σκέψης, αντιδράσεις ακόμα και αντιλήψεις καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε καλύτερα τα θέλω μας σε σχέση τους άλλους. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο να δράσουμε έτσι καθώς η προσκόλληση σε ένα συγκεκριμένο τρόπο αντίληψης θα κάνει τη «μεταμόρφωση» πιο δύσκολη, για αυτό είναι πιθανό να μπούμε στη διαδικασία να κάνουμε επίδειξη ισχύος στους άλλους προκειμένου να αποφύγουμε να αναλάβουμε την ευθύνη μας. Η συναισθηματική χειραγώγηση είναι μία έκφανση της συγκεκριμένης Έκλειψης που μπορεί να δημιουργήσει έντονες καταστάσεις ανάμεσα σε εμάς και στους άλλους.

ΚΡΙΟΣ

Η Έκλειψη Ηλίου που πραγματοποιείται στον Καρκίνο θα φέρει στην επιφάνεια τα παράπονα που έχεις από τους δικούς σου ανθρώπους από αυτούς που είναι η οικογένειά σου. Είναι πιθανόν να βρεθείς ανάμεσα σε επαγγελματικά και οικογενειακά διλήμματα τα οποία θα επηρεάσουν τη διάθεσή σου καθώς δεν θα είναι εύκολο να αποφασίσεις αν πρέπει να δράσεις με τη λογική ή με την καρδιά. Είναι πολύ πιθανό επίσης να νιώσεις το αίσθημα της απογοήτευσης καθώς θα διαπιστώσεις πως οι εναλλακτικές που έχεις για τα ζητήματα που σε απασχολούν δεν είναι αυτές που θα ήθελες. Θα πρέπει να θυμάσαι πως δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να δράσεις μιας και ο κυβερνήτης σου ο Άρης βρίσκεται ανάδρομος στο ζώδιο του Υδροχόου και αυτό που πρέπει να κάνεις είναι ένα βήμα πίσω ώστε να ανασυνταχθείς. Πιθανόν να νιώσεις την ανάγκη να επιβληθείς είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο και αυτό θα ήταν κάτι που πρέπει να αποφύγεις καθώς η ζήλια και ο θυμός θα κάνουν ακόμα πιο έντονα τα γεγονότα. Για την ημερήσια αστρολογική πρόβλεψή σου διάβασε Ταύρος Σήμερα!

ΤΑΥΡΟΣ

Η Έκλειψη Ηλίου που πραγματοποιείται στον Καρκίνο θα σε βάλει στη διαδικασία να σκεφτείς και να αξιολογήσεις τους ανθρώπους που βρίσκονται στο περιβάλλον σου, που μοιράζεσαι μαζί τους ιδέες και απόψεις. Είναι πιθανόν να έρθουν στην επιφάνεια γεγονότα του παρελθόντος που πηγάζουν από τις διαπροσωπικές σου σχέσεις τα οποία θα χρειαστεί λάβεις υπό όψιν σου προκειμένου να πάρεις τις σωστές αποφάσεις. Τα έντονα συναισθήματα και τα απωθημένα του παρελθόντος που θα εγείρει αυτή η Έκλειψη δεν θα σε βοηθήσουν να δράσεις με τον κατάλληλο τρόπο καθώς θα σου δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση πως χρειάζεται να υπερισχύσεις έναντι των άλλων. Η συνειδητοποίηση πως με τους ανθρώπους που απαρτίζουν το περιβάλλον σου χρειάζεται να περπατάς μαζί δίπλα δίπλα και όχι μπροστά τους ή πίσω τους θα είναι σωτήρια ώστε να μπορέσεις να βρεις τρόπο να διαχειριστείς ζητήματα που θα προέλθουν από εκείνους. Για την ημερήσια αστρολογική πρόβλεψή σου διάβασε Κριός Σήμερα!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Έκλειψη Ηλίου που πραγματοποιείται στον Καρκίνο θα σου δημιουργήσει ανησυχία σχετικά με το τι αξίζεις και θα σε κάνει να δεις καλύτερα το σύστημα αξιών πάνω στο οποίο έχεις δομήσει τις ανάγκες και την προσωπικότητά σου. Είναι πιθανό να νιώσεις πως δεν έχεις εφόδια και ικανότητες για να αντιμετωπίσεις οτιδήποτε και αν προκύψει και αυτό θα σε κάνει να πας ένα βήμα πίσω καθώς θα σου δημιουργήσει ανασφάλεια. Η συναισθηματική υπερχείλιση -απόρροια της Έκλειψης- θα μεγεθύνει με δύσκολο τρόπο τις ανησυχίες σου και θα σε ωθήσει να βρεις ένα συναισθηματικό ή πρακτικό στήριγμα προκειμένου να μη νιώθεις μετέωρος/η. Τα έντονα συναισθήματα και ο θυμός δεν θα σε βοηθήσουν να πάρεις σωστές αποφάσεις. Αν θέλεις να κάνεις ένα βήμα μπροστά είτε σε προσωπικό είτε σε εργασιακό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο θα πρέπει να αφήσεις όλα αυτά που σε βαραίνουν πίσω σου ώστε να γίνουν μαθήματα για τις επόμενες αποφάσεις σου και όχι «βαρίδια» στα πόδια σου. Για την ημερήσια αστρολογική πρόβλεψή σου διάβασε Δίδυμοι Σήμερα!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Έκλειψη Ηλίου που πραγματοποιείται στο ζώδιο σου θα σε φέρει σε επαφή με τα συναισθήματά σου, τις προσωπικές σου ανάγκες και το ρόλο που έχεις μέσα σε σημαντικές σχέσεις είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Είναι πιθανό να νιώσεις να περνούν από μπροστά σου σαν ταινία τα βιώματά σου, τα συναισθήματα που σου προκάλεσαν οι άλλοι και οι διαπροσωπικές σου σχέσεις μαζί με τις λύπες και τις χαρές που πήρες από αυτές. Αυτό που χρειάζεται να θυμάσαι είναι πως για να μεταμορφώσεις κάποιες σχέσεις με ανθρώπους που θέλεις να παραμείνουν στη ζωή σου χρειάζεται να μεταμορφώσεις κάτι από τον εαυτό σου, να θυσιάσεις κάτι για αυτές προκειμένου να περάσουν στο επόμενο στάδιο. Το αίτημα της Έκλειψης είναι η εξέλιξη των διαπροσωπικών σου σχέσεων και για να καταφέρεις να εκπληρώσεις αυτό το στόχο θα πρέπει να αλλάξεις εσύ ο/η ίδιος/α. Μην εστιάσεις σε επιφανειακά συναισθήματα όπως νεύρα και θυμός καθώς αυτά θα σε εμποδίσουν να δεις τις σχέσεις σου σε ένα βαθύτερο επίπεδο που θα σου επιτρέψει να αναγνωρίσεις τα λάθη σου και τα λάθη τους. Για την ημερήσια αστρολογική πρόβλεψή σου διάβασε Καρκίνος Σήμερα!

ΛΕΩΝ

Η Έκλειψη Ηλίου που πραγματοποιείται στο ζώδιο του Καρκίνου θα σε φέρει σε επαφή με συναισθήματα που έχεις φροντίσει να κρατήσεις καλά κρυμμένα μέσα σου, συναισθήματα που ακόμα και εσύ ο/η ίδιος/α αποφεύγεις την επαφή μαζί τους. Για να μπορέσεις να τα διαχειριστείς το πρώτο βήμα είναι να τα αναγνωρίσεις γεγονός που δεν θα είναι εύκολο καθώς η εγωιστική τάση που θα έχεις θα γίνει εμπόδιο σε αυτό. Είναι πιθανό να παρατηρήσεις πως δεν έχεις θέσει στον εαυτό σου κάποιον ρεαλιστικό στόχο και αυτό σε εμποδίζει να στρέψεις το ενδιαφέρον σου κάπου συγκεκριμένα δημιουργώντας σου συναισθηματική υπερχείλιση. Απόφυγε να «σκορπίσεις» την ενέργειά σου σε μη ρεαλιστικές προσδοκίες και επιθυμίες που ξέρεις εκ των προτέρων πως δεν γίνεται να πραγματοποιηθούν. Προσπάθησε να βρεις κάτι που μπορεί να εξάρει τη δημιουργικότητά σου ώστε να σε βοηθήσει να μετατρέψεις τις ανησυχίες και τις ανασφάλειες σε θετική ενέργεια. Για την ημερήσια αστρολογική πρόβλεψή σου διάβασε Λέων Σήμερα!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Έκλειψη Ηλίου που πραγματοποιείται στο ζώδιο του Καρκίνου θα σε φέρει σε επαφή με την ανάγκη σου να είσαι μέλος μιας ομάδας μέσα από την οποία μπορείς να εκφράσεις τις σκέψεις σου, τις επιθυμίες σου, τους φόβους σου ακόμα και τις αδυναμίες σου. Σε περίπτωση που συνειδητοποιήσεις πως οι φιλικές σχέσεις στις οποίες έχεις επενδύσει δεν είναι ικανές να σου προσφέρουν την συναισθηματική υποστήριξη που έχεις ανάγκη αλλά και το «χώρο» να είσαι ο εαυτός σου και να εκφράζεσαι με τον τρόπο που θέλεις είναι πιθανόν να μη διστάσεις να τις αφήσεις πίσω σου. Προσπάθησε να μην μπεις στη διαδικασία να κάνεις επίδειξη ισχύος ή να χειραγωγήσεις συναισθηματικά τους ανθρώπους που σχετίζεται μαζί τους και σας ενώνουν κοινά στοιχεία και γνωρίσματα δημιουργώντας τους τύψεις. Μην δράσεις παρορμητικά και προσπάθησε να επικοινωνήσεις τα παράπονά σου αφού πρώτα θα τα έχεις φιλτράρει μέσα από το πρίσμα της λογικής. Αν δεν αφήσεις την ένταση, τα νεύρα και το θυμό που μπορεί να προκαλέσει αυτή η Έκλειψη να κυριαρχήσουν τότε θα καταφέρεις να δουλέψεις τις φιλικές σχέσεις σου προς τη σωστή κατεύθυνση. Για την ημερήσια αστρολογική πρόβλεψή σου διάβασε Παρθένος Σήμερα!

ΖΥΓΟΣ

Η Έκλειψη Ηλίου που πραγματοποιείται στον Καρκίνο θα σου δημιουργήσει την ανάγκη να δεις ξανά κατά πόσο μπορείς να υπηρετήσεις μια συγκεκριμένη εικόνα και να ασχοληθείς με ένα συγκεκριμένο επαγγελματικό και κοινωνικό μοτίβο. Είναι πιθανόν να νιώσεις πως νιώθεις ασφυκτικά μέσα σε κοινωνικές σχέσεις και η Έκλειψη που συμβαίνει έρχεται να σου υπενθυμίσει πως χρειάζονται αλλαγές προκειμένου να μπορέσεις να αποτελέσεις μέρος ενός κοινωνικού status quo. Η αλήθεια είναι πως είναι πιθανό να νιώσεις πιεσμένος/η και χρειάζονται οι απαραίτητες αλλαγές προκειμένου να μπορέσεις να υπηρετήσεις την εικόνα σου. Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο καθώς θα χρειαστεί να θυσιάσεις κάτι προκειμένου να το καταφέρεις. Είναι πολύ πιθανό αυτή η «θυσία» να αφορά στον προσωπικό σου ελεύθερο χρόνο και στο χρόνο που έχεις αφιερώσει στους δικούς σου ανθρώπους. Προσπάθησε να ζυγίσεις τα πράγματα και μην πάρεις αποφάσεις με παρορμητική διάθεση αλλά μόνο αν τις έχεις φιλτράρει μέσα από το πρίσμα της λογικής. Για την ημερήσια αστρολογική πρόβλεψή σου διάβασε Ζυγός Σήμερα!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η Έκλειψη Ηλίου που πραγματοποιείται στον Καρκίνο θα σου δημιουργήσει την ανάγκη να ανοίξεις ακόμα περισσότερο τους πνευματικούς σου ορίζοντες και να πας ένα βήμα παρακάτω τις γνώσεις και τις πληροφορίες που έχεις αποκομίσει το τελευταίο διάστημα. Όσο περισσότερα μαθαίνεις, όσο περισσότερες πληροφορίες συλλέγεις τόσο περισσότερο θα δημιουργούνται συγκρούσεις με τους ανθρώπους γύρω σου λόγω των πεποιθήσεων σου. Οι λεκτικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε εσένα και σε συγγενείς, γνωστούς και ανθρώπους του ευρύτερου περιβάλλοντός σου είναι πιθανόν να προκύψουν σήμερα και να σου δημιουργήσουν εσωτερική αναστάτωση. Απόφυγε τις θυμωμένες απαντήσεις καθώς η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη και το μόνο που θα καταφέρεις είναι να την ηλεκτρίσεις κι άλλο. Σήμερα με αφορμή κάποιες συζητήσεις θα παρατηρήσεις πως ήρθε η ώρα να αξιολογήσεις ξανά κάποιες σχέσεις που συντηρείς στη ζωή σου και να αποφασίσεις αν αξίζει να υπάρχουν σε αυτή. Για την ημερήσια αστρολογική πρόβλεψή σου διάβασε Σκορπιός Σήμερα!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Έκλειψη Ηλίου που πραγματοποιείται στον Καρκίνο θα σου δημιουργήσει συναισθηματική υπερχείλιση καθώς θα σε φέρει σε επαφή με τα βαθύτερα συναισθήματά σου. Είναι πιθανόν να υπάρξουν γεγονότα του παρελθόντος τα οποία θα έρθουν στο προσκήνιο προκειμένου να σου δημιουργήσουν ένα ασταθές συναισθηματικό έδαφος. Η αίσθηση αυτή δεν θα είναι η καλύτερη για εσένα όμως έχει ως στόχο να σε βοηθήσει να προχωρήσεις και να φτιάξεις ένα στέρεο έδαφος απαλλαγμένο από απωθημένα του παρελθόντος και ατέρμονα συναισθήματα. Δέξου πως για κάποια πράγματα υπάρχει ένα τέλος το οποίο είναι η ευκαιρία να κάνεις μία καινούργια αρχή έχοντας αποκομίσει εμπειρίες οι οποίες θα σου φανούν πάρα πολύ χρήσιμες στην πορεία. Μην «γαντζωθείς» από ανθρώπους και καταστάσεις οι οποίες ξέρεις πως έχουν κάνει τον κύκλο τους καθώς τις περισσότερες φορές το να κρατάς κάτι σφιχτά είναι πιο επίπονο από ότι αν το αφήσεις να τελειώσει και να αφήσεις χώρο για κάτι καινούργιο.Για την ημερήσια αστρολογική πρόβλεψή σου διάβασε Τοξότης Σήμερα!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η Έκλειψη Ηλίου που πραγματοποιείται στον Καρκίνο θα σε ωθήσει να καθρεφτιστείς στους άλλους, στους σημαντικούς άλλους στη ζωή σου, και αυτό το καθρέφτισμα μπορεί να σου δημιουργήσει αναστάτωση. Είναι πιθανόν να θυμώσεις ακόμα και να εκνευριστείς με αγαπημένους σου συνεργάτες ή ακόμα και με το/η σύντροφό σου ρίχνοντας τους ευθύνες για χαρακτηριστικά και αδυναμίες που έχουν. Πριν τα βάλεις μαζί τους σκέψου μήπως σε αυτούς βλέπεις πτυχές του εαυτού σου και χαρακτηριστικά τα οποία έχεις αλλά δεν σου είναι εύκολο να τα παραδεχτείς, για αυτό σε ενοχλούν και στους άλλους. Μην μπεις στη διαδικασία να κάνεις επίδειξη συναισθηματικής ισχύος απέναντι σε αγαπημένους σου ανθρώπους καθώς θα δημιουργήσεις συνθήκες πίεσης οι οποίες δεν θα βοηθήσουν ούτε εσένα αλλά ούτε και τις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Συζήτησε οτιδήποτε σε ενοχλεί, ανέλαβε το δικό σου μερίδιο ευθύνης και μην αποδίδεις τις ευθύνες στους άλλους αφήνοντας εκτός τον ίδιο σου τον εαυτό. Για την ημερήσια αστρολογική πρόβλεψή σου διάβασε Αιγόκερως Σήμερα!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Έκλειψη Ηλίου που πραγματοποιείται στο ζώδιο του Καρκίνου θα σου δημιουργήσει πιεστικές συνθήκες στην καθημερινότητα σου οι οποίες θα γίνουν η αφορμή για να συνειδητοποιήσεις αν και πόσο χρειάζονται αλλαγές σε απλές καθημερινές συνήθεις. Αυτό που θα έχεις μεγαλύτερη ανάγκη είναι να μπορέσεις να λειτουργήσεις μέσα από μία καθημερινότητα η οποία θα σε βολεύει και δεν θα σε πιέζει. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να φέρεις δουλειές και υποχρεώσεις ακριβώς στα μέτρα σου όμως μπορείς να καταφέρεις να ισορροπήσεις ανάμεσα στις δικές σου ανάγκες και στις υποχρεώσεις που έχεις σε καθημερινή βάση. Για να μπορέσεις να βρεις χρόνο για εσένα θα πρέπει να πληρώσεις ένα τίμημα καθώς θα χρειαστεί με αφήσεις κάποιες δουλειές οι οποίες μπορούν να σου αποφέρουν κέρδη. Αξιολόγησε τι είναι πιο σημαντικό για εσένα -αν και η Έκλειψη που γίνεται προδικάζει πως έχουν μεγαλύτερη σημασία οι ανάγκες και οι επιθυμίες σου- και αν δεν τις ακούσεις τότε θα ξεκινήσουν να γίνονται πιο έντονες μέχρι να αναγκαστείς να τους δώσεις σημασία. Για την ημερήσια αστρολογική πρόβλεψή σου διάβασε Υδροχόος Σήμερα!

ΙΧΘΥΣ

Η Έκλειψη Ηλίου που πραγματοποιείται στο ζώδιο του Καρκίνου θα φέρει γεγονότα στα αισθηματικά σου ζητήματα τα οποία θα σε κάνουν να προχωρήσεις με κάθε τρόπο. Είναι πιθανόν να νιώσεις πως βρίσκεσαι στην κόψη του ξυραφιού και πως χρειάζεται να πάρεις αποφάσεις σχετικές με μία σχέση που έχεις ή με μία σχέση που θέλεις να κάνεις. Για να καταφέρεις να δράσεις προς όφελός σου θα πρέπει να αφήσεις τον εγωισμό σου και να αφουγκραστείς τις πραγματικές ανάγκες και επιθυμίες που έχεις. Οι αλλαγές είναι πιθανές υπό την επήρεια αυτής της Έκλειψης όμως δεν θα πρέπει να σε ανησυχούν καθώς θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς μέσα από αυτές. Η ημέρα θα δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για παιχνίδια εξουσίας και συναισθηματικής χειραγώγησης και αν βρίσκεσαι ήδη σε μία σχέση θα πρέπει να τα αποφύγεις καθώς μπορεί να σου κοστίσουν.

zwdiasimera.gr

Joomla!

Ηλεκτρολύτες: Ο ρόλος τους και ποια ποσότητα χρειαζόμαστε από τον καθένα 

Οι ηλεκτρολύτες παίζουν σημαντικό ρόλο στον τρόπο λειτουργίας του σώματος και ειδικότερα στην ενυδάτωση και τη ρύθμιση των υγρών, αλλά και τις συσπάσεις των μυών.

Ταυτόχρονα, υποστηρίζουν την επικοινωνία των νευρικών κυττάρων, την απελευθέρωση των ορμονών, την πήξη του αίματος και την αναδόμηση των ιστών.

Πολλοί πιστεύουν ότι τα ενεργειακά ποτά αποτελούν τη μοναδική πηγή ηλεκτρολυτών, υπάρχουν όμως πολλές τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να τους αναπληρώσετε. Σε αυτές συγκαταλέγονται τα φρούτα, τα λαχανικά, το νερό καρύδας, τα γαλακτοκομικά, τα αυγά, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι.

Ο ρόλος των ηλεκτρολυτών στη στήριξη των σωματικών λειτουργιών, καθιστά σημαντική την ισορροπία τους στον οργανισμό, είτε μέσω συμπληρωμάτων είτε μέσω μιας διατροφής πλούσιας σε τροφές φυτικής προέλευσης. Η ανισορροπία ηλεκτρολυτών συνήθως οφείλεται σε κακή διατροφή, διάρροιες, εμετούς ή υπερβολικό ιδρώτα.

Όσοι πάσχουν από ασθένειες που επηρεάζουν τα νεφρά τους, επίσης κινδυνεύουν από ανισορροπία ηλεκτρολυτών.

Τα πολύ χαμηλά και πολύ υψηλά επίπεδα ηλεκτρολυτών στο σώμα μπορούν να οδηγήσουν σε απειλητικά για τη ζωή προβλήματα υγείας.

Τα συμπτώματα της ανισορροπίας ηλεκτρολυτών περιλαμβάνουν μυϊκούς σπασμούς ή κράμπες, ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς, κόπωση, πονοκεφάλους, διάρροιες και δυσκοιλιότητα. Μπορεί επίσης να προκαλέσει ναυτία, σύγχυση και ευερεθιστότητα.

Δείτε στις παρακάτω εικόνες τους τύπους ηλεκτρολυτών και από ποιες τροφές θα τους λάβετε.

Πηγή: Medical Daily

Joomla!

Την Πέμπτη 26 Ιουλίου, ο Ερμής ξεκινά την ανάδρομη πορεία του από το ζώδιο του Λέοντα και δημιουργεί τεταμένο κλίμα στην οικογένεια, την δουλειά αλλά και στα οικονομικά μας ζητήματα. Από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 19 Αυγούστου πρέπει όλοι μας να είμαστε προσεχτικοί στα λόγια αλλά και στην συμπεριφορά μας για να αποφύγουμε τις ρήξεις.

Ποια ζώδια θα έχουν επίδραση από τον Ανάδρομου Ερμή;

Τα ζώδια που θα δεχθούν την άμεση επίδραση του Ανάδρομου Ερμή είναι οι Ταύροι, οι Λέοντες, οι Σκορπιοί και οι Υδροχόοι.

Ο Ανάδρομος Ερμής στον Λέοντα και οι προβλέψεις για τα 12 ζώδια

ΚΡΙΟΣ

Το διάστημα που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα στον Λέων, από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 19 Αυγούστου θα παρατηρήσεις ότι θα κάνεις κάποια στροφή σε πράγματα που έχουν γίνει , καθώς θα έχεις μια ανάγκη να λύσεις και να διαλευκάνεις καταστάσεις μέσα σου. Μπορεί να συναντήσεις ανθρώπους που με κάποιο τρόπο να έχεις κάποιες διαφορές μαζί τους ή έρχονται στη ζωή σου προκειμένου να σου θυμίσουν πράγματα που έχουν γίνει για να κάνεις την απαραίτητη αυτογνωσία. Θα έρθουν στο προσκήνιο μισοτελειωμένες καταστάσεις , καθώς είναι τροχοπέδη στην περαιτέρω εξέλιξη σου- τόσο σε αισθηματικό , όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο – προκειμένου να διευθετηθούν. Η προσωπική σου πρωτοβουλία είναι αυτή που θα φέρει θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα.

ΤΑΥΡΟΣ

Το σπίτι και η οικογένεια έρχονται σε πρώτο πλάνο τις ημέρες από 26 Ιουλίου μέχρι 19 Αυγούστου και σε προβληματίζουν αρκετά! Αυτό το διάστημα θα χρειαστεί να σταθείς σε ένα κοντινό σου πρόσωπο και θα πιεστείς ψυχολογικά από την προσπάθεια που θα πρέπει να καταβάλεις για να ξεπεραστεί ένα πρόβλημα που υπάρχει ή θα υπάρξει! Μαζί με τις οικογενειακές υποχρεώσεις που γίνονται πιεστικές, θα συσσωρευτούν και αρκετές επαγγελματικές που θα σε ζορίσουν και θα σε κάνουν να νιώσεις σαν ενεργό ηφαίστειο! Συνιστάται ψυχραιμία και λογική, άφησε τον παρορμητισμό σου στην άκρη και αντιμετώπισε με ηρεμία και σύνεση τόσο τα οικογενειακά όσο και τα επαγγελματικά σου ζητήματα!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχεις κάνει κάποιες ανακατατάξεις μέσα σου και πιθανότατα να δρομολογήθηκαν και κάποια γεγονότα τόσο σε αισθηματικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο Ερμής ξεκινά την ανάδρομη πορεία του στον Λέων στις 26 Ιουλίου και αυτό θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Αυγούστου. Στο διάβα του θα φέρει κάποιες ανατροπές στα σχέδια σου και θα καλλιεργήσει ένα κλίμα ανασφάλειας και αμφισβήτησης γύρω από κάποια πράγματα. Δεν είναι τυχαίες οι ανατροπές που μπορεί να γίνουν αλλά και η αμφισβήτηση που μπορεί να περάσεις. Ουσιαστικά σου υποδεικνύει αυτή η περίοδος ότι χρειάζεται να επαναπροσδιορίσεις τα πράγματα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Ερμής ξεκινά την ανάδρομη πορεία του στον Λέοντα και σε κάνει να αισθάνεσαι φόβο αλλά και ανασφάλεια για τα οικονομικά σου! Την προηγούμενη περίοδο ξέφυγες λίγο με τα έξοδα και ο Ερμής σου κρούει το καμπανάκι του κινδύνου, ότι πρέπει να συνετιστείς, να περιοριστείς και να κόψεις οτιδήποτε περιττό αν θέλεις να μην βγεις εκτεθειμένος! Έτσι λοιπόν τώρα καλείσαι να κάνεις μία αναδιοργάνωση, έναν προγραμματισμό και να πραγματοποιήσεις πιο έξυπνους χειρισμούς προκειμένου να βάλεις σε μία σειρά όλες τις υποχρεώσεις σου.

ΛΕΩΝ

Ο Ερμής ξεκινά την ανάδρομη πορεία του από το ζώδιο σου και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα έχεις μία διάθεση γεμάτη σκαμπανεβάσματα. Δεν θα λείψουν οι ανατροπές, οι πιέσεις και τα «στενά όρια» σε σχέσεις και συνεργασίες, αφού τις ημέρες αυτές θα αισθάνεσαι ότι τίποτα δεν πηγαίνει έτσι όπως ήθελες ή προγραμμάτιζες. Σίγουρα τα μπλοκαρίσματα που θα υπάρξουν αυτές τις μέρες θα είναι αισθητά, όμως η απογοήτευση και η απαισιοδοξία, δεν θα σε βοηθήσουν να τα ξεπεράσεις. Ηρέμησε, απομακρύνσου λίγο από όλους και από όλα για να περάσει η μπόρα και έρχονται πολύ πιο όμορφες και δημιουργικές ημέρες!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η ανάδρομη πορεία του Ερμή από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 19 Αυγούστου δρα αγχωτικά για εσένα αγαπητέ Παρθένε, ιδίως σε ότι αφορά τα επαγγελματικά σου και την φήμη σου. Ένα κλίμα ανασφάλειας θα επικρατήσει και γενικά περνάς μια περίοδο αμφισβήτησης όσον αφορά θέματα καριέρας και ζωής. Είναι γεγονός ότι χρειάζεται να γίνουν κάποιες αλλαγές είτε στη στάση σου είτε να υπάρξουν και γεγονότα που σχετίζονται με αλλαγές στην δουλειά ή στην προσωπική σου ζωή. Αυτή η περίοδος είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί το πνεύμα σου θα κοντράρετε με την ψυχή σου. Θα κάνεις συζητήσεις και επαφές καθώς και σκέψεις διάφορες. Αναμένεται να εκδηλωθούν διάφορα απρόοπτα και γενικά ένα κλίμα αβεβαιότητας.

ΖΥΓΟΣ

Η ανάδρομη πορεία του Ερμή από τον Λέοντα αυτή τη φορά δεν είναι ιδιαίτερα αρνητική για το ζώδιό σου. Από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 19 Αυγούστου, είναι μία περίοδος που σε ωφελεί να αναπροσδιορίσεις τους στόχους και τις φιλοδοξίες σου, να κάνεις τον απολογισμό σου και σε ευνοεί για να κάνεις το πρόγραμμά σου και να σκεφτείς ποια θα είναι τα επόμενα βήματά σου. Οι φίλοι και η διασκέδαση σε συλλογικά περιβάλλοντα, θα σε βοηθήσουν αυτές τις μέρες να ξεχαστείς και να περάσεις όμορφα, ενώ δεν θα λείψουν και οι νέες γνωριμίες με ανθρώπους αξιόλογους. Δείξε τώρα προσοχή γιατί μπορεί να απογοητευτείς από φιλικά πρόσωπα ή να γίνει κάποιο καβγαδάκι που θα σε στεναχωρήσει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Ερμής που θα κινείται ανάδρομα στον Λέων από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 18 Αυγούστου δημιουργεί ένα κλίμα ασάφειας και προβληματισμού για το μέλλον κάποιων επαγγελματικών σου υποθέσεων. Οι εκκρεμότητες αλλά και η αβεβαιότητα που επικρατεί στο χώρο της δουλειάς, σε θλίβουν και σε πιέζουν να πάρεις αποφάσεις. Μην βιαστείς αυτές τις μέρες να κάνεις κινήσεις, που λίγο αργότερα θα μετανιώσεις και προσπάθησε να ρίξεις τους τόνους όταν οι καταστάσεις γύρω σου θα σε προκαλούν για καβγά ή για να τα βροντήξεις όλα στον αέρα! Το σπίτι και η οικογένειά σου, μπορούν να σταθούν και αυτές τις μέρες το λιμάνι σου, για να μπορέσεις να ξεκουραστείς και να αλαφρύνεις από το στρες των ημερών!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Νέες ιδέες, φαντασία, δημιουργικότητα και πολλά όνειρα για το μέλλον θα σου μεταδώσει η ανάδρομη πορεία του Ερμή στον Λέων από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 19 Αυγούστου, αλλά όλα αυτά με θα συμβαίνουν με πιο αργούς ρυθμούς καθώς η επικοινωνία θα χωλαίνει. Διανύεις ένα διάστημα που έχεις την επιθυμία να στήσεις από την αρχή οτιδήποτε ήταν προβληματικό, επιθυμείς να κάνεις αλλαγές και τώρα όλες αυτές οι ιδέες θα τριγυρίζουν στο μυαλό σου και θα πάρεις την απόφαση να κάνεις δραστικές κινήσεις. Μπορείς να βγάλεις από τα σκαριά παλιά όνειρα, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και έρωτες χωρίς αντίκρισμα τώρα θα βρουν το ταίρι τους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Ερμής που θα κινείται ανάδρομα στον Λέων από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 18 Αυγούστου επηρεάζει τον οικονομικό σου τομέα, ιδιαίτερα όμως τα ζητήματα που σχετίζονται με νόμο, κληρονομιές, δάνεια ή οικονομικά ζητήματα συζύγου ή συντρόφου. Αυτό το διάστημα θα θελήσεις να κλήσεις όλες τις φορολογικές εκκρεμότητες που είχες και μπορούμε να πούμε ότι θα πιεστείς αρκετά! Κάποιο έκτακτο έξοδο μπορεί να σε βγάλει εκτός προϋπολογισμού ενώ η εξέλιξη ενός νομικού ή κληρονομικού θέματος, θα σε προβληματίσει. Βάλε σε ένα πρόγραμμα το πορτοφόλι σου, διπλοτσέκαρε λογαριασμούς και υποχρεώσεις και άφησε τα ρίσκα για άλλη στιγμή!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Ερμής που θα κινείται ανάδρομα στον Λέων από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 18 Αυγούστου προκαλεί ένταση και κινητικότητα στον χώρο που εργάζεσαι. Οι εργασίες και οι προκλήσεις θα είναι πολλές και θα χρειαστεί να υπερβάλεις των δυνάμεων σου για να μπορέσεις να τακτοποιήσεις όλες τις επαγγελματικές εκκρεμότητες. Οι άνεργοι του ζωδίου μπορεί να δεχτούν αυτό το διάστημα μία ξαφνική πρόταση για δουλειά, που θα τους ικανοποιήσει. Οι απαιτήσεις των ημερών είναι μεγάλες, μην παραμελήσεις όμως την ξεκούρασή σου!

ΙΧΘΥΣ

Ο Ερμής που θα κινείται ανάδρομα στον Λέων από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 18 Αυγούστου επηρεάζει αρνητικά τη διάθεση σου. Αισθάνεσαι να σε βαραίνουν οι υποχρεώσεις που με τη σειρά τους θα φέρουν σωματική και πνευματική κατάπτωση. Οι υποχρεώσεις που έχεις αυξάνουν το καθημερινό σου στρες και φορτίζουν με άγχος τις ενέργειες σου. Το καλύτερο από όλα θα είναι να πάρεις όση άδεια σου έχει απομείνει αυτό το καλοκαίρι και να δραπετεύσεις από την καθημερινότητα. Η ανάγκη σου για συναισθηματική ασφάλεια και οικογενειακή θαλπωρή είναι το πλάνο που δημιουργείς με μεγάλο ενθουσιασμό το ερχόμενο διάστημα.

Joomla!

Ο πονόλαιμος, είτε λόγω ίωσης, είτε λόγω αμυγδαλίτιδας, (π.χ. στρεπτόκοκου) είναι μια οδυνηρή κατάσταση, διότι γίνεται δύσκολη η κατάποση, ο ύπνος και γενικότερα η βαριά καθημερινότητα γίνεται ακόμη πιο βαριά λόγω της δυσφορίας που νιώθουμε όταν είμαστε άρρωστοι. Παρόλο που η συμβατική θεραπεία είναι η αντιβίωση, σύμφωνα με έρευνες, η θεραπεία αυτή μειώνει μόνο τη διάρκεια της ασθένειας κατά περίπου μισή ημέρα. Επειδή τα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτηρίδια γίνονται πραγματική απειλή, ας δούμε πώς μπορούμε να επωφεληθούμε από σπιτικά γιατροσόφια, ενώ παράλληλα, καλό είναι να αποφύγουμε επαφή με κόσμο μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα για να μη μεταδώσουμε μικρόβια.

________________________________________

Στρεπτόκοκκος έναντι πονόλαιμου!

Ο πονόλαιμος συνήθως προκαλείται από ιό, βακτηρίδια, αλλεργίες, ρύπανση ή ξηρότητα λαιμού. Ο στρεπτόκοκκος είναι μια λοίμωξη του λαιμού που προκαλείται από βακτήρια και δημιουργεί αναπνευστικά προβλήματα. Και οι δύο καταστάσεις είναι μεταδοτικές στη στενή επαφή.

Σύμφωνα με μελέτες, οι ιοί προκαλούν το 85-95% των μολύνσεων στο λαιμό σε ενήλικες και παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών. Οι ιοί προκαλούν περίπου το 70% των μολύνσεων στο λαιμό σε άτομα ηλικίας από 5 έως 15 ετών, ενώ το υπόλοιπο 30% οφείλεται σε βακτηριακές λοιμώξεις, κυρίως σε ομάδα στρεπτόκοκκου Α. Φυσικά η πρώτη θεραπευτική επιλογή μας θα πρέπει να φάρμακα, καθώς η θεραπεία με αντιβιοτικά δεν βοηθά στις ιογενείς λοιμώξεις. (1)

Μπορεί να είναι δύσκολο να πούμε τη διαφορά μεταξύ των συμπτωμάτων του στρεπτόκοκκου και των συμπτωμάτων μιας ιογενούς λοίμωξης. Συνήθως ο στρεπτόκοκκος δεν περιλαμβάνει συμπτώματα ίωσης, όπως βήχα, φτάρνισμα ή ρινική καταρροή (2). Καλύτερα να δοκιμάσετε κάποια σπιτικά γιατροσόφια για τον στρεπτόκοκκο για ανακούφιση από τα συμπτώματα.

________________________________________

Αιτίες και συμπτώματα στρεπτόκοκκου!

Ο στρεπτόκοκκος είναι μια λοίμωξη του λαιμού, μια μορφή αμυγδαλίτιδας. Προκαλείται από τα βακτήρια Streptococcus της ομάδας Α, που ονομάζονται επίσης strep ομάδα Α. Τα βακτήρια strep της ομάδας Α είναι πολύ μεταδοτικά και μεταφέρονται μέσω βήχα, φτερνίσματος, από χρήση ίδιου ποτηριού, σκεύους, ακόμη και πόμολου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο στρεπτόκοκκος είναι πιο συχνός τους πιο κρύους μήνες, όταν οι άνθρωποι τείνουν να βρίσκονται σε πιο στενή επαφή.

Τα συμπτώματα εκδηλώνονται συνήθως εντός πέντε ημερών από την έκθεση στα βακτήρια στρεπτόκοκκων και περιλαμβάνουν (3):

Πονόλαιμο και δυσκολία στην κατάποση
Κόκκινες και διογκωμένες αμυγδαλές
Κόκκινες κηλίδες στο πίσω μέρος της στοματικής κοιλότητας και πύον (λευκές ή κίτρινες κηλίδες) στον λαιμό και στις αμυγδαλές
Πρησμένους λεμφαδένες
Πυρετό πάνω από 38
Πονοκέφαλο και πόνο στο σώμα
Κνησμός ή κόκκινο εξάνθημα, αποτελεί ένδειξη οστρακιάς. Η οστρακιά είναι μια σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη.
________________________________________

Συμβουλευτική θεραπεία του στρεπτόκοκκου.

Η πιο συνηθισμένη θεραπεία είναι η αντιβίωση, όπως η πενικιλίνη ή η αμοξικιλλίνη. Σύμφωνα με μελέτες τα αντιβιοτικά βελτιώνουν τα συμπτώματα σε 3 έως 4 ημέρες και μειώνουν τη διάρκεια της ασθένειας κατά περίπου μισή ημέρα. Η θεραπεία με αντιβιοτικά δεν μας εμποδίζει να εργαζόμαστε ή να πηγαίνουμε σχολείο. (4). Επίσης χορηγούνται φάρμακα για τον πόνο, όπως η ακεταμινοφαίνη και η ιβουπροφαίνη, για την ανακούφιση του πονόλαιμου.

16 Σπιτικές συνταγές για τον στρεπτόκοκκο.
Συμπληρώματα διατροφής:

Μούρο αφροξυλιάς.
Το μούρο αυτό έχει αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη μας προστατεύει από αναπνευστικά συμπτώματα κατά τη διάρκεια μεγάλων πτήσεων. Οι ερευνητές το αξιοποίησαν ως συμπλήρωμα εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης διαταραχών του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος και λοιμώξεων που προκαλούνται από ιούς και βακτηρίδια στις πτήσεις. Διαπίστωσαν ότι οι ταξιδιώτες που επέστρεφαν από το εξωτερικό και είχαν καταναλώσει μούρα αφροξυλιάς, εκδήλωσαν λιγότερα αναπνευστικά συμπτώματα από ό, τι η ομάδα εικονικού φαρμάκου. (5)

Μπορείτε να το καταναλώσετε ως ρόφημα, κάψουλες ή σε μορφή σκόνης από βότανα. Μπορείτε επίσης να το προμηθευτείτε σε υγρή μορφή.

Εχινάκεια
Γνωστή για την πρόληψη του κοινού κρυολογήματος, η εχινάκεια λειτουργεί και ως ανοσοενισχυτικό που μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση των βακτηριακών παθήσεων όπως ο στρεπτόκοκκος. Σύμφωνα με μελέτες τα φυτοχημικά που εντοπίζονται στην εχινάκεια και μια από τις ενώσεις της που ονομάζεται εχινασινη, παρεμποδίζουν τα βακτηρίδια και τους ιούς να εισβάλλουν σε υγιή κύτταρα. (6)

Η εχινάκεια χρησιμοποιείται επίσης για την ανακούφιση του πόνου που σχετίζεται με ιώσεις, όπως πονόλαιμος, πονοκέφαλος και μυαλγίες. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση του πρηξίματος στο λαιμό και στις αμυγδαλές. Η εχινάκεια διατίθεται σε υγρή μορφή, ως τσάι ή σε μορφή κάψουλας μόλις εμφανιστούν τα συμπτώματα.

Βιταμίνη C
Η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αποκαθιστά βλάβες ιστών στον λαιμό και μειώνει τον κίνδυνο ευρέως φάσματος ασθενειών. Μια δόση 1.000 χιλιοστόγραμμων βιταμίνης C καταπολεμά επικείμενες μολύνσεις. Μια δόση 4.000 χιλιοστόγραμμων την ημέρα μας απαλλάσσει από υφιστάμενη μόλυνση στο σύστημά μάς. (7) Αν έχετε στρεπτόκοκκο και πρέπει να αυξήσετε την κατανάλωση βιταμίνης C, δοκιμάστε συμπλήρωμα με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C όπως πορτοκάλια, λάχανο, φράουλες, γκρέιπφρουτ και ακτινίδιο. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολία στην κατάποση, δοκιμάστε να ετοιμάσετε ένα smoothy.

Βιταμίνη D
Οι ερευνητές μελέτησαν τη σχέση μεταξύ ανεπάρκειας βιταμίνης D και λοιμώξεων του αναπνευστικού, λόγω των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων της, ενώ σύμφωνα με μελέτες η σχέση αυτή αφορά και περιπτώσεις που προκαλούνται από βακτήρια στρεπτόκοκκου ομάδας Α. (8)

Τι μπορούμε να καταναλώσουμε:

Ακατέργαστο μέλι
Μια ημερήσια δόση ακατέργαστου μελιού αυξάνει τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών που ενισχύουν την υγεία μας. Σύμφωνα με έρευνες η θεραπευτική ιδιότητα του μελιού οφείλεται στην αντιβακτηριδιακή του δράση. Σύμφωνα με μελέτες, τα μέταλλα έχουν ισχυρή βακτηριοκτόνο δράση και καταπολεμούν ανθεκτικά στην αντιβίωση βακτήρια. (9)

Ζωμός οστών
Ο ζωμός οστών διατηρεί τον οργανισμό ενυδατωμένο και παρέχει τα απαραίτητα μέταλλα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Είναι χαλαρωτικό και εύκολο στην κατάποση. Ο ζωμός των οστών περιέχει μέταλλα σε μορφές που το σώμα σας μπορεί εύκολα να απορροφήσει, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, πυρίτιο και θείο. Περιέχει επίσης θειική χονδροϊτίνη και γλυκοζαμίνη, ενώσεις που πωλούνται ως ακριβό συμπλήρωμα για τη μείωση του πρήξιμου και του πόνου των αρθρώσεων. (10)

Ένας εύκολος τρόπος παρασκευής είναι να χρησιμοποιήσετε σκόνη πρωτεΐνης που παράγεται από ζωμό οστών για να σας βοηθήσει να ανακάμψετε γρήγορα από τον στρεπτόκοκκο. Μπορείτε να τον καταναλώνετε όλη την ημέρα.

Φυτικό τσάι
Το τσάι από βότανα μαλακώνει τον λαιμό, ανακουφίζει από τον πόνο και θεραπεύει τυχόν φλεγμονές των βλεννογόνων. Το χαμομήλι είναι μια εξαιρετική επιλογή γιατί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που ανακουφίζουν από τον πόνο, τη συμφόρηση, το οίδημα, την ερυθρότητα. (11) Το τσάι της πικραλίδας είναι ένα άλλο από τα σκευάσματα που ανακουφίζουν τον λαιμό, επειδή χρησιμοποιείται για τη θεραπεία λοιμώξεων, βοηθά στις στομαχικές διαταραχές και ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Ξύδι από μηλίτη
Η κατανάλωση ξυδιού από μηλίτη είναι ένας εύκολος τρόπος αντιμετώπισης του στρεπτόκοκκου. Το ξύδι από μηλίτη έχει ισχυρές θεραπευτικές ενώσεις όπως το οξικό οξύ, το οποίο μπορεί να σκοτώσει επικίνδυνα βακτήρια βοηθώντας παράλληλα την ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων. Επειδή το οξικό οξύ σκοτώνει τα ανεπιθύμητα βακτήρια, αυτή η φυσική ένωση ουσιαστικά δρα ως φυσικό αντιβιοτικό. (12)

Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε!

Γαργάρες με αλάτι Ιμαλαΐων
Οι γαργάρες με ροζ θαλάσσιο νερό Ιμαλαΐων συμβάλλει στη μείωση του πρηξίματος, καταπραΰνει τον πονόλαιμο και δημιουργεί ένα δυσάρεστο περιβάλλον για τα βακτήρια. Το άλας αυξάνει προσωρινά την ισορροπία του pH, δημιουργώντας ένα αλκαλικό περιβάλλον που δυσκολεύει τα βακτήρια να επιβιώσουν. Το αλάτι των Ιμαλαΐων είναι γνωστό ότι βελτιώνει τις αναπνευστικές καταστάσεις επειδή είναι ένας αντιβακτηριακός παράγοντας. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και απομακρύνει τους παθογόνους παράγοντες από το στόμα.

Πλύσεις με έλαιο
Οι έρευνες δείχνουν ότι η στοματική πλύση με έλαιο μπορεί να μειώσει την παρουσία βακτηρίων στρεπτόκοκκου στο στόμα. (14)

Το έλαιο καρύδας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την απομάκρυνση των βακτηρίων από το στόμα. Λειτουργεί ως από του στόματος αποτοξίνωση, απορροφώντας τις τοξίνες, και δημιουργώντας ένα καθαρό, χωρίς μικρόβια περιβάλλον. Ένας ιδανικός τρόπος είναι η πλύση με 1 -2 κουταλιές λάδι καρύδας για τουλάχιστον δέκα λεπτά. Στη συνέχεια απομακρύνετε, ξεπλένετε και βουρτσίζετε τα δόντια σας.

Αιθέρια Έλαια:

Αιθέριο έλαιο μέντας
Αυτό είναι ένα εξαιρετικό αιθέριο έλαιο για πονόλαιμο. Μειώνει το πρήξιμο στο λαιμό, γι ‘αυτό χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος. Επειδή περιέχει μενθόλη, προκαλεί μια αίσθηση ψύξης επιδρά ηρεμιστικά στο σώμα. (15)

Προσθέτουμε 1-2 σταγόνες ελαίου μέντας σε ένα ποτήρι ή νερό ή στην οδοντόκρεμα. Για τοπική χρήση, εφαρμόζουμε 1-2 σταγόνες στο λαιμό, το στήθος και τους κροτάφους.

Αιθέριο έλαιο από λεμόνι.
Το έλαιο λεμονιού έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Σύμφωνα με έρευνες το αιθέριο έλαιο λεμονιού είναι σε θέση να περιορίσει την ανάπτυξη ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίων. (16) Προσθέστε 1-2 σταγόνες σε ένα ποτήρι δροσερό ή ζεστό νερό ή σε τσάι βοτάνων για περισσότερη γεύση.

Αιθέριο έλαιο από θυμάρι
Το αιθέριο έλαιο αυτό ενισχύει το ανοσοποιητικό και το αναπνευστικό σύστημα, και θεωρείται μια σούπερ σπιτική θεραπεία. Σύμφωνα με μια μελέτη οι ουσίες του αιθέριου ελαίου από θυμάρι ήταν δραστικές στην καταπολέμηση πολλών βακτηρίων ακόμη και σε στελέχη ανθεκτικά σε αντιβιοτικά. (17)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αιθέριο έλαιο από θυμάρι ως στοματικό διάλυμα προσθέτοντας 2 σταγόνες στο νερό και να κάνετε γαργάρες. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στο μπάνιο σας 2 σταγόνες θυμαρέλαιου για ανακούφιση από τυχόν μυαλγίες.

Για να αποτρέψετε τη διάδοση της μόλυνσης:

Αποφύγετε την επαφή
Όσο έχετε συμπτώματα στρεπτόκοκκου φροντίστε να μην φτερνίζετε ή βήχετε παρουσία άλλων για να σταματήσετε τη διάδοση των βακτηρίων. Επίσης καλύτερα να μην μοιράζεστε ποτήρια, σκεύη, πιάτα ή φαγητό με άλλον για δύο εβδομάδες. Χρησιμοποιήστε ένα ισχυρό αντιβακτηριακό φυσικό σαπούνι για τα πιάτα και τις επιφάνειες στο μπάνιο σας και τον πάγκο της κουζίνας.

Πλένετε τα χέρια σας
Φροντίστε να πλένετε τα χέρια σας ενδελεχώς, ειδικά αν βρίσκεστε με άλλον κόσμο. Χρησιμοποιήστε ένα αντιβακτηριακό σαπούνι για να απαλλαγείτε από κάθε ίχνος βακτηρίων ομάδας Α, όπως σπιτικό σαπούνι χεριών με λάδι μέντας.

Αντικαταστήστε την οδοντόβουρτσα
Αλλάξτε αμέσως την οδοντόβουρτσά σας μόλις παρουσιάσετε συμπτώματα στρεπτόκοκκου στη συνέχεια μόλις αναρρώσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν υποτροπή λοίμωξης από στρεπτόκοκκο ομάδας Α.

Προφυλάξεις

Φροντίστε να κάνετε την ειδική εξέταση strep test πριν τη λήψη οποιασδήποτε αντιβίωσης. Οι ιοί όπως η γρίπη και ο αδενοϊός προκαλούν έντονο πονόλαιμο. Επίσης, τα συμπτώματα του στρεπτόκοκκου και τα συμπτώματα του απλού πονόλαιμου από ίωση είναι πολύ παρόμοια.

Θα πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό σας αν έχετε πρόβλημα κατάποσης, αν οι αμυγδαλές σας είναι πρησμένες, ή ο πυρετός σας δεν πέφτει. Η θεραπεία με αντιβιοτικά πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για ασθένειες με στρεπτόκοκκο, καθώς η υπερβολική χρήση μπορεί να συμβάλει στην αύξηση των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηριδίων. Ωστόσο, αν τα συμπτώματα συνεχιστούν επισκεφθείτε τον γιατρό σας για περαιτέρω θεραπεία.

Ανακεφαλαιώνοντας!

Ο στρεπτόκοκκος είναι μια βακτηριακή λοίμωξη του λαιμού και των αμυγδαλών που προκαλείται από τα βακτήρια strep A. Είναι εξαιρετικά μεταδοτική και μεταδίδεται μέσω στενής επαφής.
Ο στρεπτόκοκκος μπορεί να οδηγήσει σε οστρακιά, μια πολύ σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη.
Η συμβατική θεραπεία για τον στρεπτόκοκκο είναι τα αντιβιοτικά, τα οποία μειώνουν τη διάρκεια της ασθένειας κατά περίπου μισή ημέρα.
Τα σκευάσματα για τον στρεπτόκοκκο περιλαμβάνουν συμπληρώματα που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, τροφές που θα καταπραΰνουν το λαιμό και θα διευκολύνουν τον πόνο και αιθέρια έλαια που βοηθούν στην καταπολέμηση των βακτηριδίων.

Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.

https://naturalsoul.gr/

Joomla!

Εστιά-ζω στο Νέο που ανοίγεται εμπρός
Google+
Pinterest
Σύμφωνα με την γραμμική αντίληψη του χρόνου, τον μήνα Ιανουάριο ξεκινά ένα νέος κύκλος, μια νέα χρονιά. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, έλεγε ο Πυθαγόρας όμως από την αρχή έως το τέλος αυτό που κάνει τη διαφορά, είναι να παραμένεις εστιασμένος. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας σαν ευχή και έμπνευση για τη νέα χρονιά έναν πραγματικά ενδιαφέρον συνειρμό που συνδέει εννοιολογικά το ρήμα Εστιάζω με ένα από τα πέντε niyamas (αρχές εσωτερικής συμπεριφοράς) στη φιλοσοφία της yoga, το Tapas. Το εστιάζω προέρχεται από το ουσιαστικό εστία το οποίο σημαίνει ένα κεντρικό σημείο συγκέντρωσης, συνοχής, όπως ο οίκος είναι το σημείο που συγκεντρώνει την οικογένεια ή όπως εστιάζει ένας φακός σε κάποιο θέμα. Σημαίνει επίσης ένα σημείο στο οποίο γίνεται μια καύση ή αναπτύσσεται θερμοκρασία.

Στην Αρχαία Ελλάδα η Εστία ήταν η θεά της φωτιάς και στον βωμό της έκαιγε ασταμάτητα η ζωντανή φλόγα. Η Ιερή Φωτιά που δημιουργεί το φως, τη θερμότητα και εξαγνίζει τον τόπο, ο συμβολισμός της οποίας συνδέεται με τη γνώση και τη συνειδητοποίηση. Η κυκλική εστία που βρίσκονταν στο κέντρο του κάθε οίκου ήταν στερεωμένη στο έδαφος και συμβόλιζε τον ομφαλό που ριζώνει την οικία στο έδαφος και είχε αξία κέντρου, ήταν σύμβολο κι εχέγγυο στερεότητας, σταθερότητας, μονιμότητας. Η φωτιά είναι το κατεξοχήν μεταπλαστικό στοιχείο, κάτι πολύ σημαντικό, καθώς ένα από τα πρωτεύοντα καθήκοντα του ανθρώπου είναι η μεταμόρφωσή του. Η φωτιά συμβολίζει τη δύναμη, δίνει ζωή με τη ζεστασιά της, αναζωογονεί, ζωντανεύει, εξαγνίζει.

Στον σανσκριτικό όρο Tapas αποδίδονται αρκετές έννοιες όπως αυτό-πειθαρχεία ή λιτότητα, σταθερότητα, αφοσίωση αλλά και φωτιά ή θερμότητα. Εδώ η φωτιά είναι μια μεταφορική ερμηνεία και αναφέρεται στην φλογερή επιθυμία για προσωπική εξέλιξη ενώ η θερμότητα προκύπτει από την «τριβή» στην συνεχή εφαρμογή των πρακτικών που μας οδηγούν στην αλλαγή. Η πρακτική των ασάνας είναι μια μορφή tapas για το σώμα, όπως κι ο διαλογισμός είναι μια μορφή tapas που καθαρίζει και επικεντρώνει το μυαλό. Ακόμα και κάτι τόσο απλό όπως το καθάρισμα του σπιτιού ή οποιαδήποτε άλλη εργασία συμβαίνει με απόλυτη αποφασιστικότητα & συνέπεια τότε συμβαίνει με tapas. Παρατηρώντας τους ορισμούς που αποδίδονται και στις δυο λέξεις ανακαλύπτουμε ότι με ένα τρόπο έχουν πολλές κοινές έννοιες. Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω τολμώ να πω, ότι μια προσωπική απόδοση του εστιά-ζω μπορεί να είναι: έρχομαι στο κέντρο μου και ενδυναμώνω την εσωτερική μου φλόγα. Το οποίο συνδυάζει και τις περισσότερες από τις ερμηνείες που αποδίδονται και στον ορισμό του Tapas.

Yoga House Blog - Εστιά-ζω στο Νέο που ανοίγεται εμπρός

Κάθε Νέο Έτος, εξ ορισμού, είναι μια μετάβαση σε ένα νέο κύκλο και για τους περισσοτέρους μια νέα ευκαιρία για να αλλάξουμε συνήθειες και να επιλέξουμε διαφορετικές κατευθύνσεις, σε οποίο επίπεδο. Αφού λοιπόν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε και η αρχή του Νέου Έτους είναι η κατάλληλη στιγμή να βρούμε το κέντρο μας και να εστιάσουμε σε αυτή την φλογερή επιθυμία για αλλαγή που στο βωμό της πρόκειται να κάψουμε όλα τα αρνητικά εμπόδια προς την μεταμόρφωση μας.

Ας φέρει αυτή η χρονιά σε όλους μας περισσότερη σοφία ώστε να διακρίνουμε το Αληθινό από το μη Αληθινό και περισσότερη σύνδεση με την εσωτερική μας Εστία για να διατηρούμε την Ιερή Φωτιά δυνατή και λαμπερή.

Om Shanti, Shanti, Shantihi

Ειρήνη μέσα μου, Ειρήνη γύρω μου, Ειρήνη σε όλο το σύμπαν.

Χρήστος Krishna Χαρικιόπουλος https://www.yogahouse.gr/

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.