Μαΐου 16, 2022

KOYZINA

Παραδοσιακή αλλά με σοκολάτα που λατρεύουν τα παιδιά, η καρυδόπιτα συνοδεύεται υπέροχα με τον καφέ ενώ είναι η τέλεια ιδέα για επιδόρπιο με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι στο πλάι.

Συστατικά
250 γρ. καρύδια αλεσμένα σε σκόνη
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
120 γρ. ελαιόλαδο
2 αυγά
100 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. φρέσκο γάλα
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. κανέλα
Για το γλάσο

300 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
50 γρ. ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος
Ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα
Προσθέτεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και συνεχίζεις να ανακατεύεις
Ρίχνεις τα καρύδια
Λαδώνεις και αλευρώνεις τη φόρμα και αδειάζεις το μείγμα
Το αφήνεις να ψηθείς για 40-45 περίπου λεπτά
Για να σιγουρευτείς πως είναι έτοιμη βύθισε μια οδοντογλυφίδα. Αν όταν την αφαιρέσεις δεν έχεις υπολείμματα η καρυδόπιτα είναι έτοιμη
Την βγάζεις από το φούρνο και από την φόρμα, την βάζεις σε μια πιατέλα και την αφήνεις να κρυώσει
Γλάσο

Λιώνεις την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί
Προσθέτεις το ελαιόλαδο και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί
Το αφήνεις στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς πριν το απλώσεις στην καρυδόπιτα

https://www.tlife.gr/

KOYZINA

Μπισκότα φυστικοβούτυρου μόνο με 3 υλικά

Υλικά για 20 μπισκότα
1 μεγάλο αυγό
1 κούπα φυστικοβούτυρο
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση
Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάτε το αυγό με το σύρμα.
Προσθέτετε τη ζάχαρη και το φυστικοβούτυρο και χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν ένα μαλακό μείγμα.
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε από το μείγμα και πλάθετε το μπισκότο. Τα τοποθετείτε στη λαμαρίνα, όπου έχετε στρώσει μια λαδόκολλα. Τα χαράζετε με ένα πιρούνι.
Τα βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 10 με 12 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.

KOYZINA

Συστατικά
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
30 γρ. κακάο
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
200 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. στιγμιαίος καφές διαλυμένος σε 240 ml καυτό νερό
120 ml ηλιέλαιο
500 ml φυτική κρέμα γάλακτος
300 γρ. νηστίσιμη πραλίνα
100 γρ. σοκολάτα Nestle Dessert Greece 52%
100 ml φυτική κρέμα γάλακτος

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ενώ ανακατεύουμε, προσθέτουμε την ζάχαρη, τον στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 240 ml καυτό νερό και το ηλιέλαιο.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 C για 30′.
Μόλις κρυώσει τελείως, αφαιρούμε το πάνω μέρος του κέικ για να είναι επίπεδο και κόβουμε το κέικ στη μέση.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα 500 ml φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια μαλακή σαντιγί
Προσθέτουμε τη νηστίσιμη πραλίνα και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει μια μους.
Σε ένα τσέρκι 20 εκ. βάζουμε τη μισή μους πάνω από το πρώτο κομμάτι κέικ, καπακώνουμε με το δεύτερο κέικ και ξανά με μους.
Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για περίπου 5 – 6 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά η μους.
Σε ένα μπολ σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε από πάνω τα 100 ml καυτή φυτική κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μείγμα πάνω από την τούρτα.

https://dimitrismichailidis.com/

KOYZINA

 

Σε αυτή τη συνταγή για πιτα με καραμελωμένα βερικοκα κρύβεται όλο το άρωμα από το αγαπημένο μας φρούτο και είναι ιδανική για πρωινό ή και για επιδόρπιο!

Υλικά

12 βερίκοκα (αφαιρούμε τα κουκούτσια)
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γλ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. ζάχαρη
1 βανίλια
2 μεγάλα αβγά
3/4 φλ. γάλα φρέσκο
λίγα φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
Για την καραμέλα:
1/2 φλ. ζάχαρη
3 κ.σ. νερό

 

Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός να λιώσει η ζάχαρη, για λίγα λεπτά.

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.

Λίγο λίγο, εναλλάξ, ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι με το γάλα. (Ξεκινάμε με αλεύρι και τελειώνουμε με αλεύρι.)

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Στήσιμο της πίτας
Στρώνουμε σε σειρά τα βερίκοκα πάνω στην καραμέλα, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, ρίχνουμε τα φιστίκια και απλώνουμε από πάνω το μείγμα.

Το ψήνουμε στους 170οC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 55΄.

Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε η πιτα με τα βερυκοκα μπήγουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο και αν βγει στεγνό είναι ψημένο το γλυκό.

Όπως το βγάζουμε ζεστό από το φούρνο, το τουμπάρουμε σε πιατέλα και αφήνουμε να στραγγίσει καλά η καραμέλα πάνω στη βερικοκόπιτα.

https://www.argiro.gr/

KOYZINA

Πεντανόστιμο χούμους ντομάτας

https://www.contemporaneofood.com

Σήμερα προτείνουμε μια συνταγή ελαφριά και υγιεινή, που θα μπορούσε να είναι μια εύκολη και γρήγορη εναλλακτική για μεσημεριανό γεύμα ή ένα ελαφρύ ορεκτικό: χούμους ντομάτας.
Η αλήθεια είναι πως λατρεύουμε το χούμους σε όλες του τις μορφές, από το πιο παραδοσιακό έως το πιο ιδιαίτερο: από χούμους παντζαριού μέχρι χούμους καρότου.

Το χούμους της ντομάτας είναι από τα πιο ιδιαίτερα. Η σύστασή του είναι πιο «ωμή» από ό,τι για παράδειγμα το χούμους καρότου, είναι επίσης εξαιρετικά βελούδινη και η γεύση του είναι πραγματικά υπέροχη.

Αυτή η συνταγή, όπως και όλα τα άλλα χούμους, μπορούν να παρασκευαστούν εύκολα ακόμη και την προηγούμενη μέρα και αν συνδυαστούν με μερικά φρέσκα λαχανικά αντιπροσωπεύουν ένα υγιεινό και ελαφρύ γεύμα και ως εναλλακτική λύση στις συνηθισμένες κλασικές ιδέες.

Συμβουλές για να φτιάξετε το τέλειο χούμους ντομάτας

Καρυκεύστε τα ντοματίνια γενναιόδωρα πριν τα ψήσετε στον φούρνο: επιλέξτε τα μπαχαρικά που σας αρέσουν περισσότερο, όπως κάρυ, κύμινο, λίγο κουρκουμά, αλάτι και μαύρο πιπέρι
Προσοχή να μην αφθονεί το ταχίνι
Όταν ανακατέψετε όλα τα υλικά, χρησιμοποιήστε και όλη τη σάλτσα που απελευθερώνουν οι ντομάτες: θα τα κάνει όλα πιο νόστιμα
Αν έχετε φρέσκο ​​βασιλικό διαθέσιμο μπορείτε να προσθέσετε μερικά φύλλα στην παρασκευή, διαφορετικά να είστε σίγουροι... αυτό το χούμους ντομάτας είναι πολύ καλό ακόμα και χωρίς την προσθήκη κάποιου αρωματικού βοτάνου.
Η συνταγή χούμους ντομάτας είναι πραγματικά πολύ εύκολη, οπότε δεν έχουμε να προσθέσουνε πολλά. Αν ακολουθήσετε όλες τις συμβουλές που θα βρείτε παρακάτω θα έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Εκτέλεση

380 γρ. ρεβίθια βραστά

300 γρ. ντοματίνια

8 φύλλα φρέσκου βασιλικού

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό

1 κουταλιά της σούπας ταχίνι

1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

Κουρκουμά για γεύση

Κάρυ

Σκόνη κύμινου ή σπόρους

Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Πλένουμε τα ντοματίνια, τα βάζουμε σε ένα ταψί, τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τους σπόρους ή/και το κύμινο σε σκόνη, το κάρυ, τον κουρκουμά, την καστανή ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας λάδι. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Όταν περάσουν τα 20 λεπτά βγάζουμε τα ντοματίνια από τον φούρνο και τα χτυπάμε στο μίξερ μαζί με το ζεστό νερό, τα ρεβίθια, το αχίνι, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι, μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού και τις υπόλοιπες τρεις κουταλιές της σούπας λάδι, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα, προσέχοντας να μην γίνει πολύ βελούδινη. Καλή απόλαυση.https://jenny.gr/

KOYZINA

Μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη με φρούτα της εποχής. Κεράσια, πορτοκάλια, ανανάς και λίγη κανέλα είναι μερικά από τα υλικά που θα χρειαστείς για να δημιουργήσεις το πιο λαχταριστό γεύμα.

Συστατικά
2 πορτοκάλια καθαρισμένα
4 φέτες φρέσκος ανανάς
1 φλ. φράουλες
1 φλ. κεράσια χωρίς τα κουκούτσια
6 φλ. νερό
1 φλ. μαύρη ζάχαρη ή 2 κ.σ. μέλι
½ κ.γλ. αλάτι
½ κ.γλ. κανέλα
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 φλ. ξινή κρέμα

Τρόπος Μαγειρέματος
Ρίχνεις όλα τα υλικά εκτός από την ξινή κρέμα σε μια κατσαρόλα
Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις το αλάτι
Αφήνεις τη σούπα να βράσε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά
Όταν μαλακώσουν τα φρούτα τα αφαιρείς και τα πολτοποιείς στο μπλέντερ
Τα πιέζεις καλά μέχρι να αφαιρέσεις όλα τα υγρά
Αφού κρυώσουν προσθέτεις την ξινή κρέμα και είναι έτοιμη για σερβίρισμα

https://www.tlife.gr/

KOYZINA


Μια πανεύκολη και δροσερή τούρτα. Για βάση έχει κορν φλέικς και για γέμιση μια δροσερή πανακότα με λευκή σοκολάτα. Την αποθεώνουμε σερβίροντάς τη με φράουλες.

Πόπη Χρυσανθίδου
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

Υλικά
Κομμάτια: 10
3 + 3/4 κούπας (750 γρ.) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 + 1/4 κούπας (250 γρ.) γάλα φρέσκο, πλήρες
6 κουτ. σούπας (80 γρ.) ζάχαρη
150 γρ. λευκή σοκολάτα, τεμαχισμένη + 100 γρ. χωριστά, την οποία θα λιώσουμε
12 φύλλα ζελατίνης (20 γρ.)
3 κούπες (60 γρ.) κορν φλέικς
φράουλες για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Για την τούρτα πανακότα με λευκή σοκολάτα και φράουλες, μουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης μέσα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
Παράλληλα ετοιμάζουμε ένα μπεν μαρί και λιώνουμε τα 100 γρ. λευκή σοκολάτα. Μόλις λιώσει, την αποσύρουμε και την ανακατεύουμε απαλά με τα κορν φλέικς.
Ακουμπάμε ένα τσέρκι 22 εκ. πάνω σε μια βάση για τούρτες ή σε μια ίσια πιατέλα, αδειάζουμε εκεί το μείγμα σοκολάτας, το ισιώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη να σταθεροποιηθεί.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, για να μην παραμείνει στη ζεστή κατσαρόλα, όπου θα αργήσει πολύ να κρυώσει.
Στραγγίζουμε τις ζελατίνες από το παγωμένο νερό και τις ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα. Ανακατεύουμε και λιώνουν αμέσως.
Ρίχνουμε μέσα τα 150 γρ. τεμαχισμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να λιώσει και να ενσωματωθεί.
Για να κρυώσει πιο γρήγορα η κρέμα και να αποκτήσει καλύτερη υφή, τοποθετούμε το μπολ μέσα σε ένα μεγαλύτερο δοχείο γεμάτο κρύο νερό και παγάκια.
Ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να αρχίσει να κρυώνει και να δένει, και τότε την αδειάζουμε πάνω από τη βάση με τα κορν φλέικς, μέσα στο τσέρκι.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον (καλύτερα για 1 βράδυ), μέχρι να πήξει καλά η στρώση της πανακότας.
Για να αφαιρέσουμε το τσέρκι εύκολα, το ζεσταίνουμε ελαφρώς με το πιστολάκι για τα μαλλιά ή με ένα φλόγιστρο.
Σερβίρουμε την τούρτα πανακότα με φρέσκες φράουλες.

https://www.gastronomos.gr/

KOYZINA

Τα λαζάνια είναι λαχταριστά και ένα από τα πολύ αγαπημένα φαγητά. Ταιριάζουν σε όλες τις εποχές του χρόνου και σήμερα θα φτιάξεις την πιο ελαφριά τους εκδοχή με λαχανικά εποχής.

Συστατικά
1 πακέτο λαζάνια
700- 800 γρ. φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
2 μεσαία κολοκύθια κομμένα σε κύβους
2 μικρές μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
3-4 μανιτάρια σε μικρά κομμάτια
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλ. ελιές σε μικρά κομμάτια
2 αβγά
150 γρ. γιαούρτι
100 γρ. τριμμένο τυρί
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλικομμένη
2 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι
Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος
Ρίχνεις τα λαζάνια σε ένα μεγάλοι μπολ και τα περιχύνεις με βραστό νερό
Τα αφήνουμε για μερικά λεπτά ανακατεύοντας απαλά με τα χέρια σου ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους
Τα βγάζεις από το μπολ και τα στραγγίζεις πάνω σε χαρτί κουζίνας
Βάζεις το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες, τα μανιτάρια και τις ελιές
Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτεις την τριμμένη ντομάτα και τα αφήνεις να ψηθούν για 5 περίπου λεπτά
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα βγάζεις από το τηγάνι και τοποθετείς το μείγμα σε ένα μπολ.
Τοποθετείς την πρώτη στρώση από λαζάνια σε ένα πυρέξ όπου έχεις στρώσει λαδόκολλα και ρίχνεις από πάνω το μείγμα
Συνεχίζεις με μια δεύτερη και τρίτη στρώση καταλήγοντας σε μία στρώση λαζάνια
Ρίχνεις το τριμμένο τυρί και τα βάζεις στο φούρνο για 40-45 λεπτά
Μόλις μαλακώσουν τα λαζάνια και τα λαχανικά είναι έτοιμα
Τα αφήνεις λίγο να κρυώσουν και είναι έτοιμαhttps://www.tlife.gr/

KOYZINA

Τάρτα σοκολάτας με φράουλες


300γρ. ζύμη για τάρτες
1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ 200γρ.
200ml κρέμα γάλακτος
300γρ. φράουλες

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200°C.
Τοποθετήστε τη ζύμη σας σε ειδική φόρμα για τάρτες, τρυπήστε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, καλύψτε με λαδόκολλα και ρίξτε όσπρια πάνω στη λαδόκολλα (φασόλια ξερά ή φακές) για να μην φουσκώσει και ψήστε για 20 λεπτά.

Αφαιρέστε τη λαδόκολλα με τα όσπρια και ψήστε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράστε την κρέμα γάλακτος.
Σε ένα μπολ τεμαχίστε την κουβερτούρα σε κομματάκια και περιχύστε την με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Αφήστε για 2 λεπτά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Αδειάστε το περιεχόμενο στην ψημένη ζύμη, προσθέστε τις κομμένες φράουλες και τοποθετείστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Σερβίρετε την τάρτα κρύα.

glikessintages.gr

 

KOYZINA

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι αφράτο και πεντανόστιμο κέικ, όταν μάλιστα αυτό έχει γεύση και άρωμα σοκολάτας και μπανάνας;
Μάλλον κανείς! Μία συνταγή για ένα πιο χειμωνιάτικο κέικ που θα τι αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι! Ο συνδυασμός μπανάνας σοκολάτας είναι απλά απίστευτος!

ΥΛΙΚΑ

• 1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη (περίπου 200 γρ ζάχαρη)
• 250 γρ βούτυρο
• 1 φλιτζάνι γάλα
• 2 βανίλιες
• 2 αβγά
• 1 κουταλιά σούπας γεμάτη κακάο
• 2 μπανάνες μικρές

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ανακατέψτε την ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ και ρίξτε τα αβγά κ τις βανίλιες. Στην συνέχεια βάλτε σιγά σιγά το αλεύρι και στο τέλος προσθέστε το γάλα. Ανακατέψτε λίγο και έπειτα βάλτε το κακάο και τις μπανάνες σε κομματάκια.

Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου. Τόσο απλά!

Αν δείτε το κέικ στην μισή ώρα να σας αρπάζει από πάνω σκεπάστε το με ένα αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο.

Επειδή έχει την μπανάνα αργεί σχετικά να ψηθεί μέσα αλλά δεν γίνεται σφιχτό όπως το κέικ, γίνεται πολύ αφράτο! Μπορείτε να λιώσετε σοκολάτα της προτίμησής σας και όταν το κέικ κρυώσει να την απλώσετε στο πάνω μέρος!

mothersblog.gr

 
© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.